Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Τι αλλάζει στο χωροταξικό του Καλλικράτη – Δείτε ποιοι Δήμοι ενδέχεται να “σπάσουν” (λίστα) - εκτός ο Δήμος Βελβεντού

Από το aftodioikisi.gr
Στην αλλαγή του «Καλλικράτη» έως τα τέλη του 2016 προχωρά η κυβέρνηση. Η αρχή γίνεται με την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 του Ν 4368/2016 (σ.σ. το λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα”) που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σε αντίθεση με την προηγούμενη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υπό τους κυρίους Π. Κουρουμπλή και Γ. Μπαλάφα, δε σκοπεύει να προχωρήσει παρά μόνο σε οριακές αλλαγές που αφορούν το χωροταξικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε μιλήσει για αύξηση του αριθμού των δήμων κατά μερικές δεκάδες (σ.σ. είχε μάλιστα αναφέρει τον αριθμό 380, δηλαδή, 65 παραπάνω από τους 325 που είναι σήμερα) χωρίς να αποκλείσει να επανέλθουμε ακόμη και στο προ Καλλικράτη μοντέλο των 1000 δήμων!
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ aftodioikisi.gr, οι σημερινοί «ένοικοι» του κτηρίου της πλατείας Κλαυθμώνος έχουν άλλα σχέδια. Συγκεκριμένα, οι δήμοι που σκοπεύουν να προσθέσουν δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού με τα σενάρια να επανέρχονται και να κάνουν λόγο για «σπάσιμο» των δήμων: Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και, πιθανόν, Ρόδου.    
Να σημειωθεί ότι το 2014 ο τότε βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης και σημερινό βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου είχε καταθέσει τροπολογία για για το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις δήμους αλλά και των άλλων τεσσάρων μεγάλων νησιών (Ρόδος, Κέρκυρα, Χίος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Σάμος).

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ptoy gamo tin atixiamoy.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ειναι να το παρουν αποφαση οι Βελβεντινοι οτι θα συμπορευτουμε....

Ανώνυμος είπε...

Ti kathomaste oloi sto Ypourgio gia ena Velvedo isxiro kai anexartito

Ανώνυμος είπε...

Κάντε ένα κολάζ με όλα αυτά τα άρθρα και τα σχόλια για την ανεξαρτοποιηση του βελβεντου που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί και στείλτε τα στο υπουργείο. ... αυτήν είναι η μόνη λύση... να μας λυπηθούν! Τα άλλα αλλά που λέτε τα λένε και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Ελλάδος που θέλουν να πορευθούν μόνοι. .. Μόνο αγάπη

Ανώνυμος είπε...

KOYROYMPLH STO BELBENTO GINETE EMFYLIOS LYPHSOY MAS. AS FONAKSOYME OLOI MAZI GIA THN ANEKSARTHSIA TOY BELBENTOY

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι που ο καποτε δραστηριος και εξωστρεφης Βελβεντος εχει κολλησει εδω και μια 5ετια τουλαχιστον στο τελμα ανεξαρτησια η οχι. Καλως ερθει αν ερθει αλλα η ζωη συνεχιζεται και ο η κοινωνια του βελβεντου ειναι στασιμη και εσωστρεφης εδω και καιρο

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟς ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΠ .ΕΚΤΟς ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥς ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟς ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥς

Το Προφίλ μας