Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Γέφυρα Ζωής: Ενημέρωση για τη δωρεά Ζωής στους γονείς του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη

Η Διεύθυνση του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη για πολλοστή φορά, ήρθε σε επαφή με το σύλλογό μας «Γέφυρα Ζωής» και μας ζήτησε να διοργανώσουμε μια ημερίδα ενημέρωσης για τους γονείς, με ευκαιρία την συνάντηση γονέων και δασκάλων σχετικά με την αξιολόγηση της επίδοσης των παιδιών τους.
Ο πρόεδρος  του συλλόγου κ. Θεόδωρος Τσαουσίδης σε συνεργασία με τον εθελοντή γιατρό κ. Γιώργο Καλτσούνη αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα.
Από την παρουσίαση, οι γονείς ενημερώθηκαν τόσο για την Αιμοδοσία, που είναι και ο πιο γνωστός τρόπος δωρεάς ζωής, όσο και για τη δωρεά Βλαστοκυττάρων, καθώς πολλά από τα νέα ζευγάρια που είχαμε κοντά μας έχουν προοπτική να κάνουν κι άλλα παιδιά και να δωρίσουν το μοναδικό αυτό υλικό, σώζοντας κι άλλες ζωές, αλλά και για τη δωρεά Μυελού των Οστών.
Δυστυχώς είμαστε οι τελευταίοι σε δότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επειδή παίζει ρόλο η καταγωγή, χρειαζόμαστε περίπου 250.000 δότες Μυελού των Οστών στη χώρα μας για να μπορεί να βρεθεί ιστοσυμβατός για κάποιον συνάνθρωπο μας, έχουν εγγραφεί όμως μόνο 30.000 και από αυτούς πάνω από 1.500 είναι Κοζανίτες εθελοντές  από το σύλλογό μας «Γέφυρα Ζωής».
Το ενδιαφέρον από τους γονείς ήταν εντυπωσιακό, καθώς δεκάδες γράφτηκαν ως δωρητές Μυελού των Οστών μετά το πέρας της ενημέρωσης και προς έκπληξη μας, δεσμεύτηκαν και αυτοπροτάθηκαν να οργανώσουν και Εθελοντική Αιμοδοσία. Έτσι, προγραμματίσαμε  τη συμμετοχή τους στην επόμενη προγραμματισμένη Αιμοδοσία του συλλόγου στις 6 Απριλίου 2016, όπου θα έρθουν οργανωμένα οι γονείς του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη να προσφέρουν ζωή.
Ευχόμαστε το παράδειγμα τους να γίνει παράδειγμα προς μίμηση από όλους τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τις διευθύνσεις και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και να κάνουν κάτι αντίστοιχο, προσφέροντας οι ίδιοι και παράλληλα δημιουργώντας πρότυπα εθελοντή στα παιδιά τους.
       








     Το ποιος θα χρειαστεί βοήθεια δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως ότι όσοι είμαστε υγιείς μπορούμε να την προσφέρουμε! Μην διστάζεις, έλα κι εσύ στην παρέα μας, να κάνουμε όλοι μας μια προσπάθεια, να δώσουμε ελπίδα ζωής, να γίνουμε Αιμοδότες, Αιμοπεταλιοδότες, δωρητές Μυελού των Οστών, δωρητές Βλαστοκυττάρων.
Και φυσικά, εθελοντές είναι και όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι απ’αυτά, αλλά ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την διάδοση της ιδέας. Σας περιμένουμε στο χώρο μας, Π.Χαρίση 23, στο τηλ.2461040575 & 6977337561, www.seakozanis.gr και στη σελίδα μας στο facebook: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης

Για το Δ.Σ.
                    Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας