Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οι Βρυξέλλες δέχτηκαν επίθεση -Εκρήξεις σε αεροδρόμιο & μετρό με νεκρούς

Η βελγική πρωτεύουσα δέχθηκε συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση με βόμβες στο αεροδρόμιο και σε σταθμούς του μετρό.
Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, στην αίθουσα αναχωρήσεων. Το ειδησεογραφικό δίκτυο RT κάνει λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και 35 τραυματίες, τα βελγικά μέσα αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 13. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως στο αεροδρόμιο ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας. Οι Αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.
Στο αεροδρόμιο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί. Το σημείο έμοιαζε με πεδίο μάχης. Τραυματίες και σπασμένα τζάμια στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις. 

Εκρήξεις σημειώθηκαν και σε σταθμούς μετρό της πόλης, με αυτήν στον σταθμό Μάλμπεκ να στοιχίζει τη ζωή 10 ατόμων, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή και μεταδίδουν τα βελγικά Μέσα.
Συνεχής ενημέρωση από τις Βρυξέλλες 
11:57 Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. "Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό", αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.
11:56 Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις. «Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter.
11:53 Οπως επιβεβαίωσε η American Airlines, η πτήση θα αναχωρούσε στις 09:40 ώρα Βρυξελλών με προορισμό την Φιλαντέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών και η έκρηξη σημειώθηκε στις 08:00 τοπική.
11:46 Πριν λίγο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τουίταρε: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Ολες οι συνεδριάσεις ακυρώθηκαν. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών».Ο εκπρόσωπος τύπου του ευρωπαϊκού κοινοβούλιου Τζέιμ Νταχ Γκιγιό είπε ότι το το ευρωκοινοβούλιο δεν εκκενώνεται. «Εχουμε σημάνει το ύψιστο επίπεδο συναγερμού και γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία στο κτίριο». 
Το γραφείο τύπου του ευρωκοινοβουλίου τουίταρε: «Βαθιά ανησυχία στο ευρωκοινοβούλιο για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Το επίπεδο ασφαλείας έχει αυξηθεί. Συνεργαζόμαστε στενά με τις βελγικές αρχές». 

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας