Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ματιά στο αύριο

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι τα πολιτικά προσόντα της Θεοδώρας Τζάκρη και του Μάρκου Μπόλαρη που τους εξασφάλισαν θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Αλ. Τσίπρα και άρα θα έχουν την ευκαιρία, μαζί με τον προηγηθέντα Π. Κουρουμπλή, να καταγγέλλουν από τα υπουργικά έδρανα τα όσα ολέθρια σε βάρος της χώρας διέπραξε το άθλιο ΠΑΣΟΚ όταν πιστά το υπηρετούσαν. Κάτι μου λέει, πάντως, ότι ένα «ευχαριστώ» το χρωστάνε στο κόμμα που επί χρόνια τους κουβαλούσε και τελικά το πρόδωσαν.

Τα αποτελέσματα το έδειξαν καθαρά. Από αριστερά δεν έχει να περιμένει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντροαριστερά είναι που έχει ενδιαφέρον. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 320.000 ψήφους, η ΝΔ 190.000, το Ποτάμι 150.000 και οι ΑΝΕΛ 90.000, το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ, μαζί με την
«εξαφανισμένη» ΔΗΜΑΡ, αυξάνει τη δύναμή του κατά 50.000 ψήφους. Σίγουρα θέλει πολύ ακόμη για να γίνει «δυνατό», αλλά πάντως το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ». Φτάνει να βρεθεί κι «ενωμένο».
Iσως το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών να είναι πως ακόμη και μ’ αυτή τη θηριώδη αποχή το εκλογικό σώμα επιβράβευσε την προσπάθεια που ξεκίνησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για τη συνένωση των πραγματικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, που αν μη τι άλλο δεν θα έφταναν ποτέ στην κατάντια να συγκυβερνούν με εμμονικούς και ρατσιστές Καμμένους.
Κι αν, όπως φαίνεται τουλάχιστον, έχουν πιάσει το μήνυμα και κάποιοι από το Ποτάμι, τότε ίσως οι πρόσφατες εκλογές ν’ αποτελέσουν την ευκαιρία ώστε να καταλάβουν όλοι όσοι κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς ποιο είναι το πολιτικό τους καθήκον, αν η παρουσία τους στην πολιτική αποτελεί πραγματικά επιθυμία για προσφορά και όχι ευκαιρία για βόλεμα.
Τα πέντε τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι οι εφαρμογές των μνημονίων έχουν στοιχίσει ακριβά σε όποιον ή όποιους τις επωμίσθηκαν. Η περίπτωση του αριστερού μνημονίου δεν θ’ αποτελέσει εξαίρεση. Αργά ή γρήγορα θα πάει κι ο Τσίπρας στο ταμείο, όπως πήγαν και οι προκάτοχοί του. Ας φροντίσουν οι πραγματικοί κεντροαριστεροί πολιτικοί να είναι σε θέση, όταν έρθει η ώρα, να προσφέρουν την αξιόπιστη πολιτική πρόταση που χρειάζεται ο τόπος. Στο χέρι τους είναι.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας