Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Βουλή ξόδεψε 112.000 ευρώ για την Επιτροπή της Ζωής

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να κάνει τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, ενώ αποκάλυψε πως το κόστος της Επιτροπής έφτασε τις 112.000 ευρώ.

Μάλιστα απάντησε με το γνωστό αυστηρό ύφος σε όσους είχαν σχολιάσει επικριτικά την Επιτροπή και το έργο της. Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η Επιτροπή λοιδορήθηκε «γιατί ενόχλησε, είναι πρόβλημα γι' αυτούς που δεν ξέρουν τι να την κάνουν» και εκείνοι που «έχουν συγκροτήσει τους πυλώνες του συστήματος δεν σταματούν να λυσσομανούν». Τόνισε μάλιστα «δεν είναι τυχαίο πως πέντε μέρες αφού ξεκίνησε η Επιτροπή έσκασε το λάστιχο, ούτε ότι μέχρι και σήμερα ασχολούνται με την Επιτροπή».
Ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση είναι πως η Βουλή για την Επιτροπή αυτή ξόδεψε 112.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σπαταλήθηκαν 25.000 ευρώ για διερμηνείες, περίπου 50.000 ευρώ για διαμονή και σίτιση των συμμετεχόντων στην Επιτροπή και 5.500 ευρώ για μεταφράσεις (για τις μετακινήσεις δεν είπε ποσό, ωστόσο από τα... συμφραζόμενα υπολογίζεται ότι κόστισαν 31.500 ευρώ). Η ίδια πάντως δεν θεωρεί μεγάλο το ποσό για μία επιτροπή που ακόμα και η κυβέρνηση έβαλε στην άκρη και μάλιστα είπε πως όσοι πήγαν στην επιτροπή άφησαν τα σπίτια και τις δουλειές τους χωρίς να λάβουν ούτε ένα ευρώ.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί ΠΑΣΟΚ πόσα ξόδευε η Βουλή; Μήπως πολλαπλάσια; Αυτά γιατι δεν τα λέγατε τότε; Μήπως τα τρώγατε όλοι μαζί;

Ανώνυμος είπε...

Η Βουλή κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015 δαπάνησε συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Δηλαδή, έγινε μέσα σε εννιά μήνες εξοικονόμηση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχει υπάρξει πουθενά υπέρβαση του προϋπολογισμού, δεν έχει υπάρξει πουθενά οποιαδήποτε άλλου είδους υπέρβαση και υπάρχουν κονδύλια στα οποία έχει γίνει 100% εξοικονόμηση. Αυτή την περίοδο πλήρωσε η Βουλή -και όχι το Ίδρυμα της Βουλής- και το κόστος της Βουλής των Εφήβων. Και αυτού συμπεριλαμβανομένου, υπάρχουν τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ της εξοικονόμησης.

Κανένα από τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους δεν δέχθηκε ούτε 1 ευρώ σε αμοιβή. Κανείς τους δεν δέχθηκε, ούτε πήρε, ούτε έλαβε με οποιονδήποτε τρόπο την παραμικρή αμοιβή. Τα μόνα έξοδα που είχε η Επιτροπή αυτή, ήταν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής των ανθρώπων, διερμηνείας των εργασιών. Το σύνολο αυτών των εξόδων σήμερα, για όλα αυτά που έγιναν από τον Απρίλιο, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες της Βουλής, στις 112.000 ευρώ. Αυτός είναι περίπου ο απολογισμός της Επιτροπής και είναι τα πάντα αναρτημένα στο διαδίκτυο μέσα από τη διαδικασία διαφάνειας. Δεν έχει ποτέ στο παρελθόν υπάρξει επιτροπή η οποία να έχει λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει ποτέ στο παρελθόν υπάρξει δυναμικό που με τέτοια ανιδιοτέλεια να έχει συνεισφέρει. Διαβάζετε ξεφτιλες πασοκες κομματοσκυλα;

Το Προφίλ μας