Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Στη χειροτονία του Διονύσιου Καραγιάννη από τα Σέρβια, Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Επικίνδυνες επιπτώσεις για τη νεολαία αν καταργηθούν τα θρησκευτικά

Την έντονη ανησυχία του για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονικης κ. Άνθιμος στην ομιλία του προς τους πιστούς, σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, ο κ. Άνθιμος ανέφερε τις επικίνδυνες επιπτώσεις που θα έρθουν για τη νεολαία, εάν ατονίσει η διδασκαλία του, λόγω της επερχόμενης άγνοιας των πολιτιστικών τους καταβολών.
Ενώ, από την άλλη μεριά, οξύτατο θα είναι το πρόβλημα και για τους θεολόγους καθηγητές.
Παράλληλα, σήμερα το πρωί, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης απέκτησε έναν νέο ιερέα, μετά τη χειροτονία του διακόνου Διονυσίου Καραγιάννη, με καταγωγή από τα Σέρβια της Κοζάνης.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο κ. Άνθιμος έδωσε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης στον μέχρι πρότινος διάκονο Διονύσιο.
Πλήθος κληρικών τίμησαν τον διάκονο Διονύσιο στην λαμπρή ημέρα της χειροτονίας του και του ευχήθηκαν για την ιερατική του πορεία.
Ο μέχρι πρότινος διάκονος ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Μητροπολίτη Άνθιμο που, όπως είπε, του στάθηκε στις δύσκολες ώρες ως πατέρας. Ακόμη, ευχαρίστησε και όλους τους πατέρες που βοήθησαν στην καθημερινή ζωή του στην μητρόπολη.
«Να έχεις καλή επικοινωνία με τον πιστό κόσμο», προέτρεψε κι ευχήθηκε στον νεο κληρικό ο κ. Άνθιμος ενώ του είπε να προσέχει τις άσχημες μέρες που έρχονται και να σταθεί στο ύψος του ιερέα βοηθώντας τον κόσμο που το έχει ανάγκη.
«Να κερδίσεις την βασιλεία των ουρανών», ευχήθηκε, τέλος, ο κ. Άνθιμος, προσκαλώντας τον διάκονο στη χαρά του κυρίου δηλαδή τη χειροτονία του.
Στο τέλος, του έδωσε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη, τιμώντας με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τον νέο κληρικό της Θεσσαλονίκης.

























Πηγή: orthodoxia.info

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ! Καλή επιτυχία στην ιερή σας αποστολή!

Το Προφίλ μας