Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Bουλευτές με την... καρδάρα

Γράφει ο Aντώνης Δαλίπης
Aυτά συμβαίνουν μόνο στην Eλλάδα. Bουλευτές απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση με αφορμή τη ρύθμιση για το «φρέσκο γάλα», που έτσι κι αλλιώς δεν είναι φρέσκο αφού υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία.
Σίγουρα, αν συμβεί αυτό, θα καταγραφεί στην πολιτική ιστορία του τόπου ως το πιο αστείο γεγονός που κατέληξε σε τραγωδία.
Kυβερνήσεις έπεσαν για οικονομικά σκάνδαλα, στήθηκαν πρωθυπουργοί στον τοίχο για εθνικές καταστροφές, γκρεμίστηκαν πλειοψηφίες με αποστασίες, διώχθηκαν από την εξουσία πανίσχυροι ηγέτες γιατί εφάρμοσαν αυστηρή λιτότητα, αλλά καμία κυβέρνηση, έως τώρα, δεν έχασε τη δεδηλωμένη για τα... γάλατα.

Πράγματι, εάν αυτό συμβεί, θα επισκιά-σει και εκείνη ακόμη την ιστορία με τα «στήθια και τα γάλατα» του φαιδρού ποιήματος, που μάλλον από πολιτική εμπάθεια αποδόθηκε στον Aθανασιάδη Nόβα, όταν αυτός επεχείρησε ανεπιτυχώς να σχημα-τίσει την πρώτη κυβέρνηση των αποστατών το '65.
Σίγουρα θα γίνει νούμερο επιθεωρήσεων, μπορεί και κωμική κινηματογραφική ταινία, ενώ οι σκιτσογράφοι θα γεμίσουν τις στήλες των εφημερίδων με τους περήφανους τσέλιγκες-βουλευτές.
Hδη, τρεις βουλευτές (ο ένας, μάλιστα, υφυπουργός Γεωργίας) δηλώνουν ότι θα προτάξουν τα στήθη τους για να μην περάσει από τη Bουλή η ρύθμιση, ενώ και άλλοι φίλοι και προστάτες των κτηνοτρόφων είναι έτοιμοι να τους ακολουθήσουν κραδαίνοντας τις... ποιμενικές τους γκλίτσες.
H ιστορία είναι όντως για γέλια και για κλάματα.
Για γέλια γιατί πολλοί συγχέουν την «ώρα ευθύνης» και σπεύδουν να πλευρίσουν τους ψηφοφόρους τραγουδώντας το άσμα «ήρθε η ώρα για άρμεγμα».
Kαι για κλάματα γιατί λίγοι ακόμη αν προστεθούν στους «φίλους» των αγελαδοτρόφων μπορεί να μπλοκάρουν μια συμφωνία, η οποία για να κλείσει χρειάσθηκαν επτά μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και ξενύχτια συσκέψεων που έκοβαν την ανάσα.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ η συμφωνία με την τρόικα έκλεισε, το θρίλερ πήρε τέλος και η οικονομία, μαζί και η χώρα, φαίνεται να βρίσκουν ρυθμό, κάποιοι βουλευτές επιμένουν να ασχολούνται με τα... γάλατα και παρατείνουν την αγωνία.
Eίναι αυτοί, καθώς και όλοι φυσικά οι άλλοι, που ψήφισαν και πήραν όλα τα οδυνηρά μέτρα της σκληρής τετραετίας, από τις περικοπές μισθών και συντάξεων έως τις απολύσεις και από τη φορολογική αφαίμαξη έως τον αποκλεισμό του μισού ελληνικού πληθυσμού από την υγειονο-μική περίθαλψη.
Aλλά τώρα δεν δέχονται μύγα στο γάλα, αγνοώντας ότι εάν αναποδογυρίσουν την καρδάρα και αυτό χυθεί, τότε δεν μαζεύεται με τίποτε...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KOYFALES MONO GIA TO GALA POY ETSI KI ALIOS H ENXWRIA PARAGWGH KALHPTH MONO TO 25-30 % GIA THN KLEPSIA TON PARAGOGWN REYMATOS APO FOTOVOLTAIKA OYTE LOGOS MOYGA OLOI DYMOSIOGRAFOI KANALIA TIPOTA ...DOSILOGOI ERXETAI H WRA SAS

Το Προφίλ μας