Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ στην Αθήνα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Ε, λοιπόν, μοιάζει με παράσταση θιάσου το σκηνικό που στήθηκε γύρω από την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Πάνω απ’ όλα ξεχωρίζουν οι υπερβολές και οι ανοησίες που ακούγονται και γίνονται απ’ όλες τις πλευρές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυριαρχεί στην Αθήνα σκηνικό αλλοφροσύνης. Θυμηθείτε το ’99 κατά την επίσκεψη Κλίντον που δεν πετούσε ούτε μύγα, μη ελεγμένη από τις αμερικανικές υπηρεσίες, ή όταν μας έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί ο Πούτιν και αδειάσαμε τους δρόμους.
Πάντα η ίδια τρέλα, όχι μόνο τώρα λόγω κρίσης. Απλά πλέον ο παραλογισμός γενικεύτηκε και κανείς δε μοιάζει να ακούει τη φωνή της λογικής.
Προφανώς στο πρόσωπο της Μέρκελ αναγνωρίζουν πολλοί τον «κακό» ξένο παράγοντα που ευθύνεται για την κατάσταση στη χώρα. Παλιότερα ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος και πάει λέγοντας.
Ολα αυτά γιατί η ενδοσκόπηση είναι μια συνειδησιακή κατάσταση, η οποία και πονά και οδηγεί στην αποτίμηση των πράξεών μας. Ετσι μόνο οδηγούμαστε στη μάθηση, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Εμείς, όμως, προτιμούμε να αναζητούμε τις ευθύνες προς το παρόν μόνο εκτός. Κι’ αυτό περισσότερο απ’ όλους βολεύει το πολιτικό μας σύστημα που συνεχίζει ανενόχλητο τη δουλίτσα του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας