Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σέρβια: Αναζητείται λύση για το ΚΤΕΛ

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ομόφωνη ήταν τελικά η απόφαση, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, το οποίο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου με θέμα «Εντοπισμένη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ. 33 και Ο.Τ. 33Α με τη δημιουργία χώρων πρασίνου – στάθμευσης».

Έτσι, πλέον,ο Δήμος Σερβίων- Βελβεντού θα προχωρήσει στο χαρακτηρισμό των οικοπέδων σε χώρο πρασίνου και στάθμευσης, προκειμένου να προωθήσει την αξιοποίησή τους, με το θέμα κατασκευής σταθμού των ΚΤΕΛ στα Σέρβια, όμως, να μην έχει κλείσει καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να βρουν συμβιβαστική λύση για να κλείσει η υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως τα δύο συγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης των Σερβίων, με την πλευρά του Δήμου να έχει υποδείξει άλλη τοποθεσία στη διοίκηση των ΚΤΕΛ για την κατασκευή του σταθμού.
Πιο συγκεκριμένα, το οικόπεδο Ο.Τ. 33Α , εμβαδού 440 τμ είναι ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ Κοζάνης Α.Ε. και το οικόπεδο Ο.Τ.33, εμβαδού190 τμ είναι ιδιοκτησίας του δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Βρίσκονται δε στο οικοδομικό τετράγωνο της διασταύρωσης των κεντρικών οδών Ανδρέα Παπανδρέου και 117 Εθνομαρτύρων (απέναντι από την αστυνομία). Στη συνεδρίαση παρέστη και το μέλος του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ κ. Μπαρτζώκας, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της ψήφισης του θέματος, λόγω μη έγκαιρης παραλαβής της πρόσκλησης και της απουσίας του δικηγόρου τους, αίτημα, όμως, που απερρίφθη.
Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος από το mikrovalto.gr,  το θέμα της συνεδρίασης δεν συνδέθηκε με την ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ του δήμου Σερβίων – Βελβεντού και του ΚΤΕΛ, στην ουσία όμως ήταν η δεύτερη πράξη της αντιπαράθεσης που είχε ανακύψει από τη συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου στις 24.9.2012. Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση και ενώ συζητούνταν οι λεπτομέρειες της ανταλλαγής του οικοπέδου Ο.Τ. 33Α του ΚΤΕΛ με το οικόπεδο του δήμου Ο.Τ. 102 -σε άλλη θέση-, υπήρξε διαφωνία σχετικά με το κόστος των εκτιμώμενων προκαταρκτικών εργασιών που έχουν γίνει στο οικόπεδο του ΚΤΕΛ και που θα αναλάμβανε ο δήμος, το κόστος που θα προέκυπτε με βάση τις αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων και κυρίως με τον τρόπο πληρωμής, που είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και να αποχωρήσει από την αίθουσα, εμφανώς εκνευρισμένος, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λευτέρης Πάλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας