Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα για κινητοποίηση από το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία

ΑΝΑΠΗΡΟΙ  ΧΡΟΝΙΟΙ  ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΙΣ  23 ΤΟΥ  ΟΚΤΩΒΡΗ στο ΚΕΠΑ Κοζάνης, ώρα 11 π.μ.
(στοΙΚΑ-πισω από την τραπεζα Κυπρου)
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!
     Καλούμε όλα τα μέλη μας σε κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και τους χρόνιους πάσχοντες.
   
    Καλούμε τους ανάπηρους και τους συγγενείς τους να ξεσηκωθούν ενάντια στα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ και τις περικοπές σε επιδόματα, θεραπείες και συντάξεις.
     Μας κόβουν μισθούς συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα, ιδιωτικοποιούν την υγεία, την πρόνοια. Η νέα σχολική χρονιά άρχισε με τα περισσότερα ειδικά σχολεία κλειστά γιατί δεν υπάρχουν τα αναγκαία μέσα μεταφοράς, το ανάλογο εκπαιδευτικό και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό. Όλα αυτά για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Μας εκφοβίζουν με την χρεοκοπία αλλά εμείς έχουμε χρεοκοπήσει ήδη.
      Μας καλούνε να κάνουμε θυσίες για να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ μα αυτοί της  συγκυβέρνησης  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,  και οι άλλες δυνάμεις μαζί με την ΕΕ μας έφεραν ως εδώ. Τα είχαν σχεδιάσει όλα αυτά και τα ήξεραν και τώρα τσακώνονται για το θεαθήναι ποιος μπορεί να μας δέσει καλύτερα και ποιο σχοινί είναι πιο γερό για να μας κρατήσει στον λάκκο των λεόντων.
      Δεν έφεραν οι ανάπηροι την κρίση, οι εργαζόμενοι ή οι μετανάστες, οι βιοπαλαιστές αυτής της χώρας όπως μας γανώνουν τα μυαλά κάθε μέρα τα παπαγαλάκια τους από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων.     
     Μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές είναι αυτοί που θησαύριζαν όλα αυτά τα χρόνια. Καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του λαού μας, στους εξαθλιωμένους αρτιμελείς και στους ανάπηρους που κοστίζουν όπως λένε στα κανάλια τους,  φτάνοντας στο σημείο τα φασιστοειδή να μιλάνε για υποχρεωτική στείρωση των αναπήρων.
     Αντιπαραθέτουν  τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους Έλληνες με τους μετανάστες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, θέλοντας να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας , για να μπορούν να μας ληστεύουν ανενόχλητοι. Κόβουν τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς και τους άλλους χρόνιους πάσχοντες, αφήνουν τα παιδιά με αναπηρίες χωρίς σχολείο, δεκάδες χιλιάδες ικανούς προς εργασία ανάπηρους να μαραζώνουν στην κόλαση της ανεργίας και έρχονται σήμερα, για να σώσουν την χώρα λέει, να κόψουν το μοναδικό μέσο επιβίωσης για δεκάδες χιλιάδες αναπήρους. Είναι επικίνδυνοι.
       Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
- Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή.
-  Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα. Να καταργηθεί το πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς ώστε σε κάθε περίπτωση να μην πληρώνουν οι ασθενείς την επίσκεψη.
-  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα των ΑΜΕΑ. Κανένας φόρος στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
-   Κατάργηση του "τηλεφωνικού χαρατσιού" για κλείσιμο ιατρικού ραντεβού.
-  Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση
-  Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό, και άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμΕΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.
- Αμεση καταβολή όλων των επιδομάτων σε ΑμΕΑ και χρονίως πάσχοντες χωρίς περικοπές και καθυστερήσεις.
-  Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχή σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της παρακράτησης των συντάξεων των χρονίως πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.
- Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων.
-  Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα,  χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό.
-  Κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία όλων των ειδικών σχολείων, με πλήρη και ποιοτική παροχή τροφής. Κρατική χρηματοδότηση για εγγραφή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς περιορισμούς, κατάργηση των τροφείων και παροχή ποιοτικής προσχολικής αγωγής, όχι μείωση των λειτουργικών δαπανών. Επαρκής και ποιοτική σίτιση.
-  Να εξασφαλιστούν δωρεάν όλα τα εμβόλια για όλα τα παιδιά από τις δημόσιες μονάδες Υγείας.
- Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή του αναπήρου.
-  Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.  Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
-  Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και στα ιδρύματα Πρόνοιας.


Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       ΦΛΕΣΣΑΣ   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                  ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ   ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας