Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δυτική Μακεδονία: «Βάσεις» για το νέο ΕΣΠΑ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, το βράδυ από το περιφερειακό συμβούλιο, το κατ’ αρχήν Σχέδιο Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Δυτικής Μακεδονίας για την 5η προγραμματική περίοδο 2014-2020. Μεταξύ των στόχων που θέτει το Σχέδιο περιλαμβάνεται: η ενίσχυση της έρευνας τεχνολογικής ανάπτυξης, η ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι δράσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η προώθηση της αποδοτικότητας των τοπικών πόρων, η ολοκλήρωση των υποδομών του Πανεπιστημίου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων.

«Η περιφέρεια και η Ελλάδα πρέπει με τη νέα προγραμματική περίοδο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αποκτήσουν τεχνολογική αυτάρκεια, στην οποία υστερούν σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Παπαϊορδανίδης τόνισε ότι θα πρέπει «ο κυρίαρχος στόχος να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η επάρκεια της θερμικής ενέργειας στη περιφέρεια».
Ως «μούχλα και σαπίλα και όχι ως νέο αέρα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας» χαρακτήρισε τη νέα προγραμματική περίοδο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Βογιατζής, ο οποίος και καταψήφισε το Σχέδιο. Κατά του Σχεδίου ψήφισε και ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αντώνης Κύρινας, ο οποίος επισήμανε ότι «ο σχεδιασμός που γίνεται επί χάρτου δεν έχει καμιά ελπίδα με τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα». Ως «λάθος και κοροϊδία» χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Παύλος Αλτίνης, ο οποίος τόνισε ότι «το Σχέδιο δεν αναφέρεται στην αναπτυξιακή στρατηγική, αλλά στις κατευθύνσεις, οι οποίες θα πρέπει να διαμορφωθούν, αφού πρώτα προταθούν».
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας