Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σέρβια: Λαμπρές εκδηλώσεις-Εκατοντάδες κόσμου!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, παρουσία εκατοντάδων κόσμου και δεκάδων εκπροσώπων τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της απελευθέρωσης των Σερβίων από τον τουρκικό ζυγό. η οποία έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου του 1912, μετά τη νίκη του ελληνικού στρατού στις μάχες του Σαρανταπόρου και των Λαζαράδων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, όταν και  τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας στα «Στενά Πόρτες». Στη συνέχεια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο προ του Ηρώου χώρο και  η εκφώνηση  ομιλίας για τους Βαλκανικούς Πολέμους από τον υποστράτηγο ε.α. Μιχαήλ Καψάλη. Αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Το επίκεντρο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερβίων ήταν, φυσικά, η μαθητική και στρατιωτική (για πρώτη φορά μετά από χρόνια) παρέλαση, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι λαμπρές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση δημοτικών χορών στην κεντρική πλατεία από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων, αλλά και με τη μικρή δεξίωση που παρέθεσε ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κωνσταντίνα Μητροπούλου και Γιώργος Μαργαρίτης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Έλενα Ζυγούρη, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών, δημοτικοί σύμβουλοι και, φυσικά, ως οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας