Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Επεισοδιακή η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας


Επεισοδιακή ήταν η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που έγινε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης.
Η αφορμή δόθηκε όταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και μετά την ομιλία του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, αντί να δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κλήθηκαν ένας-ένας οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να υπογράψουν τα πρωτόκολλα της ορκωμοσίας. Αυτό δημιούργησε μια ένταση και διαμαρτυρία κυρίως από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης που κορυφώθηκε με το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Σβώλη και Γιώργου Αδαμίδη. Εμφανής ήταν και ο εκνευρισμός του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Παπαϊορδανίδη, που αρνήθηκε όταν κλήθηκε στο μέσο της διαδικασίας των υπογραφών να κάνει τον χαιρετισμό, ενώ στη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκε να λέει "ντροπή σας" και λίγο αργότερα σχετικά με την άρνησή του να πάρει το λόγο είπε ότι "θα το κάνουμε στα Μέσα (Μ.Ε.)"! Απεναντίας ο Αντώνης Τσάκωνας πήρε το λόγο κανονικά και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Αυτή ήταν η εξέλιξη μιας πανηγυρικής εκδήλωσης που ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, με την παρουσία πέντε μητροπολιτών (!), του συνόλου των πολιτειακών και των στρατιωτικών αρχών της Δυτικής Μακεδονίας, πλήθους κόσμου και τη συναινετική ομιλία του κ. Δακή!  Επιπλέον έτυχαν της προσοχής του κόσμου οι παρουσίες, του Γιάννη Ιωαννίδη τέως προπονητή μπάσκετ και υπουργού και του Σάββα Καλεντερίδη ταγματάρχη της ΕΥΠ γνωστού από την υπόθεση Οτσαλάν.    
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι πολιτικό όρκο έδωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντώνης Κύρινας επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και οι Βέτα Σπόντη και Γιώργος Αδαμίδης από τη μείζονα αντιπολίτευση. Ακόμη αντί όρκου, διαβάστηκε  ανακοίνωση-τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αντώνη Τσάκωνα, ότι "θα αγωνιστούν για τα συμφέροντα του λαού".
Τέλος θα αναφέρουμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που προέρχονται από την  περιοχή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και είναι, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης από το Βελβεντό, η Κωνσταντίνα Μητροπούλου από το Πολύρραχο, ο Βασίλης Κούτσιανος από το Τριγωνικό και ο Γιώργος Μαργαρίτης από το Ρύμνιο του Δήμου Κοζάνης.

Γ.Μ. Περισσότερα στο: www.mikrovalto.gr  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι για να δειτε τους κυβερνωντες και το επιπεδο τους.

Ανώνυμος είπε...

TI TRAMPOYKOS!!!!
O ADAMIDIS

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έκανε γνωστό στο πανελλήνιο τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της παράταξης του κ.Δακή.
Αυτό το λέω γιατί:
Α) σε καμία ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε για τον νέο θεσμό του Καλλικράτη δεν στερήθηκε η δυνατότητα στο σύνολο της αντιπολίτευση να χαιρετήσει.
Β) Στην τελετή την τιμητική έπρεπε να έχουν οι περιφερικοί σύμβουλοι και όχι φίλοι, ο στρατός και η εκκλησία (αναφέρομαι στην ταξιθέτηση των προσώπων στο χώρο του αμφιθεάτρου).
Γ) Ο κ. Σβώλης με τον απαράδεκτο τρόπο αντίδρασής του, ο οποίος ήταν εκτός των κανόνων ευγένειας που διέπουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές, δεν σεβάστηκε και τους 73.615 συμπολίτες που δεν ψήφισαν τον συνδυασμό του κ.Δακη.
Δ) Ο κ. Δακής κράτησε αμέτοχη στάση και ασφαλώς δεν εγκάλεσε στην τάξη τον κ. Σβώλη (αυτό σημαίνει ότι συμμερίζεται την συμπεριφορά του;)
Απο την άλλη θα πρέπει να συγχαρούμε τους βουλευτές (όλων των παρατάξεων) και τους εκπροσώπους των φορέων που αποχώρησαν επιδεικτικά αποδοκιμάζοντας το γεγονός πλην του κ. Κουκουλόπουλου που φάνηκε ότι χάρηκε με την όλη κατάσταση (αφού παρέμεινε στο αμφιθέατρο δίνοντας χειραψίες και μοιράζοντας χαμόγελα).

Το Προφίλ μας