Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Συμβολική κατάληψη στα διόδια Πολυμύλου την Παρασκευή 31/12/2010

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, προγραμμάτισε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., να διοργανώσει συμβολική κατάληψη και το άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό, την Παρασκευή  31/12/2010 και ώρα 15.00.

Τις συγκεκριμένες ώρες η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγετε ελεύθερα, χωρίς να υποχρεούνται οι διερχόμενοι  να καταβάλλουν το αντίτιμο ποσό των διοδίων.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο. Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων, οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. 
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το δρόμο καθημερινά για πρόσβαση στις εργασίες τους. Το κόστος των διοδίων ανέρχεται στα 2,80 που σημαίνει 5,60 καθημερινά, χωρίς να έχει προβλεφτεί καμία οικονομική ελάφρυνση για τους εργαζόμενους στην περιοχή που διέρχονται καθημερινά του σημείου.
Καλούμαι όλους τους  φορείς και τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στο “χαράτσι” των διοδίων, να συμμετάσχουν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3 η ώρα το μεσημέρι , στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων στον Πολύμυλο.
Καλούμαι, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς, να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ελεύθεροι για όλους.
ΟΧΙ  ΣΤΟ  ΧΑΡΑΤΣΙ  ΤΩΝ  ΔΙΟΔΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ  ΔΡΟΜΟΙ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο - μπράβο βρε παιδιά, να πάω στο εξοχικό μου στην Χαλκιδική χωρίς διόδια. Άλλωστε έχω να πληρώνω και το δάνειο που πήρα για το εξοχικό μου. Που λεφτά για διόδια. Θα σας παρακαλούσα όμως να με βοηθήσετε και σε κάτι άλλο. Η μεσεντέζ μου καίει πολλά καύσιμα. Να κάνουμε καμιά ποριούλα στην μερσεντέζ απαιτώντας να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου. Τόσα λεφτά τους έδωσα τους αχάριστους για να την αγοράσω.

Ανώνυμος είπε...

το ακούσαμε κι αυτό! όσοι βγαίνουν στην εγνατία και χρησιμοποιούν τις εθνικές οδούς έχουν mercedes και εξοχικά! βέβαια σε λίγο μόνο αυτοί θα μπορούν να κινηθούν αλλά δεν σε απασχολεί και πολύ 5:31, ε?
για πες μας λίγο, με επιχειρήματα αν μπορείς, ποιος ο λόγος ύπαρξης διοδίων?
(μετά θα σου παραθέσω και εγώ τα δικά μου για το αντίθετο)

Ανώνυμος είπε...

@8:55
Μήπως για να μην περνάμε από την καστανιά;(εκεί δεν είχαν διόδια) Μήπως για να πληρώνουν -έστω και ελάχιστα- τις υπηρεσίες αυτοί που τις χρησιμοποιούν και όχι οι μεροκαματιάρηδες;

Ανώνυμος είπε...

ωραια. σύμφωνοι σε αυτό που λες, ας πούμε ότι είναι έτσι. (αν και αυτοι που χρησιμοποιούν το δρόμο είναι και μεροκαματιαρηδες, όπως επίσης δεν είδαμε μείωση της φορολογίας στους μεροκαματριαρηδες επειδή δημιουργήθηκαν και άλλα διόδια ή αυξήθηκε η τιμή τους).
πάμε παρακάτω όμως, ποιοι είναι αυτοί που "εκμεταλλεύονται" τα διόδια, για ποιο λόγο, τι γίνεται με τις χρηματοδοτήσεις τετοιων εργων (εγνατια οδος, αττική οδός, γέφυρα ρίο-αντίρριο κτλ), τι είδους συμβάσεις παραχώρησης υπογράφονται γνωρίζεις?

Το Προφίλ μας