Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί Βελβεντού

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Βελβεντού, αφού είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι που έπεσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και κατάστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες τους και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Ειδικότερα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στάθηκαν η αιτία να καταστραφούν καλλιέργειες και να προκληθούν ολοκληρωτικά ζημιές σε χωράφια του Βελβεντού αλλά και της περιοχής των Σερβίων, γεμάτα με καρπούς, δεδομένου μάλιστα ότι βρισκόμαστε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου για φρούτα που κατά κόρον καλλιεργούνται στην περιοχή όπως είναι το ροδάκινο. 
Το χαλάζι που έπεσε διήρκησε από 7 μέχρι και 15 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή. Αυτό όμως το μικρό χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να καταστρέψει ολοσχερώς καλλιέργειες από ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, δαμάσκηνα και άλλα φρούτα. Το χαλάζι που έπεσε είχε το μέγεθος καρυδιού- στην καλύτερη περίπτωση- ενώ υπήρχαν και χωράφια στα οποία το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο που έφτανε το μέγεθος ενός μεγάλου λεμονιού! 

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή οι συνεταιρισμοί δουλεύουν με το λιγοστό καρπό που είχαν πριν τους πλήξει το χαλάζι. Οι δενδρώδεις καλλιέργειες στο Βελβεντό φτάνουν στο σύνολό τους (σε ροδάκινα, μήλα, δαμάσκηνα κ.λπ.) γύρω στις 10.000 στρέμματα. Μεταξύ των καλλιεργητών του Βελβεντού επικρατεί έντονη απογοήτευση, ενώ οι ντόπιοι που ξεπερνούν σε ηλικία τα 70 και 80 έτη λένε πως δεν έχουν ξαναδεί τόσο μεγάλη καταστροφή όσα χρόνια ζουν… 
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού κ. Νικόλαος Κουτλιάμπας: «Μέσα σε 15 λεπτά καταστράφηκαν κόποι μιας ζωής. Μιλάμε για ολοσχερή καταστροφή. Ό,τι υπήρχε δεν έμεινε τίποτα. Σε κάποια χωράφια που το χαλάζι ήταν έντονο, έκοψε τα φρούτα στη μέση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα γκρέμισε και τα τσάκισε. Δεν υπάρχει διέξοδος, πρόκειται για οικονομική καταστροφή.…». Αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της παραγωγής, και πως τα εργοστάσια του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και της «Δήμητρας» έχουν μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία τους για τη σεζόν και έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν και συσκευάζουν τους καρπούς, το πλήγμα αυτό ήρθε να τους πλήξει ολοκληρωτικά. Την περιοχή επισκέφθηκε το Σάββατο και ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου και τους αντινομάρχες Γιάννη Σόκουτη και Παναγιώτα Ορφανίδου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Αυτό που ζητούν οι ίδιοι, σύμφωνα με τον κ. Κουτλιάμπα είναι «έγκαιρη, άμεση και γρήγορη αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ και οικονομική στήριξη από την πολιτεία σε ό,τι αφορά τις οργανώσεις, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει ουσιαστικά χωρίς προϊόν. Να μεριμνήσει η πολιτεία και να βρεθεί κονδύλι για τη στήριξή των οργανώσεων. Έχουμε μάλιστα προβεί σε παραγγελίες ειδικών συσκευαστηρίων, τα οποία έχουμε ήδη πληρώσει». Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε την ίδια κιόλας ημέρα στην περιοχή και διαμήνυσε στους καλλιεργητές ότι θα ενεργήσει άμεσα. Από χθες μάλιστα, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι δηλώσεις των καλλιεργητών και από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα ποσά των επιδοτήσεων που θα καταβληθούν.

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνω λάθος ή μου φαινεται? Ο μεσιας του Βελβεντού είναι ο ΒΛΑΤΗΣ δίπλα απο τον άλλο εθνοσωτήρα Σόκουτη. Αντε ρε Βελβινοί μαστίγιο που θέλετε . Πόσα τους σείρατε για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τώρα που είναι για τις αποζημιώσεις μπροστά μπροστά και το ΔΑΚΗ. Ηαπορία όμως είναι αλλού τη φώτογραφία ποιός την τράβηξε ο Στεργίου ή ο Μπελιάς ... Ντροπή σας και πάλι είστε αξιοι της τύχης σας

Ανώνυμος είπε...

Εσείς σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Βελβεντού δεχτήκατε να συνεχείσετε μόνοι στο νέο Καλλικράτη και να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα ΜΟΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ . ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ... ΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΑΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

e eipan kai kseeipan,siga,pws kanete etsi ki eseis gia mia KOLOTOYMPA.
mona zyga dika toys.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος τουε κάλεσε; Μοναχοί τους ήρθαν. Με τα κανάλια αγκαζέ. Αντε μην αγριέψουμε και γενεί της.... Σιγά μην τους καλούσαμε στο Βελβεντό. Μυρίστηκαν ψηφοθηρία και κατέφθασαν. Το τι θα πάρουν απο το Βελβεντό θα φανεί στις εκλογές.

ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος και ντροπή είναι σε πρώτη εκτίμηση η τρομερή φωτό που είδαμε πρωί- πρωί με πρωταγωνιστές τον άρχοντα Βλατή και δεύτερο και καλύτερο το Στρατηγό Σόκουτη. Τί γίνεται τώρα .. όλα μέλι γάλα . Ζήτω το άξιο τέκνο του Βελβεντού Βλατής. ΓΕΛΆΕΙ ΟΛΌΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ . ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Από ποιόν ζητάμε βοήθεια????
Από το κράτος??
Ο καλλικράτης και το κράτος θα πληρώσουν τις αποζημιώσεις έξυπνε???
Ο ΕΛΓΑ τον οποίο πληρώνουμε αφού το κράτος δεν επιτρέπει να ασφαλίσουμε τις καλλιέργειες. Αυτός θα πληρώσει.
Τα λεφτά μας θα πάρουμε πίσω, που έχουμε ήδη πληρώσει!
Μάθε πρώτα κα μετά μίλα!
Κουτοέξυπνε!

Ανώνυμος είπε...

Aντε γεια, αντε γεια, ξεφτυλιστήκατε με το χειρότερο τρόπο, δε θέλει να σας ξέρει κανείς . Μέσα σε ένα μήνα τέτοια μεταστροφή? Ντροπή σας βρε Ζήνοι. ΜΌΚΡΟ city

Ανώνυμος είπε...

Και εν πάσει περιπτώσει, αν ένα φυσικό φαινόμενο έπληξε τον κάμπο, θεωρείς ότι επλήγει μαζί και η λεβεντιά και η υπερηφάνια των Βελβεντινών??
Ωραίος είσαι!!
Εκτεθείτε κι άλλο!
Ντροπή σας!
Όμως, φυσικά και δεν μας εκπλήσετε, δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από σας!

Ανώνυμος είπε...

O Stergioy giati na bgei fotografia me aytoys toys dyo? Xarakse diko toy dromo.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο ΕΛ.Γ.Α. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγιναν Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης; Μήπως ο Ραγκούσης άλλαξε Υπουργείο, ή μήπως οι Βελβεντινοί αγρότες θα πληρώσουν, επειδή έχουν πλήρως εκπληρωμένες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ;

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΦΘΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

H ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΒΑΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΠΕΣ ΚΑΤΙ .. ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ . ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΚΗ ΑΦΟΔΕΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ Η ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΒΑΙΤΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Βελβεντινοί μην τσιμπάτε.
Αφήστε τους στη μιζέρια τους ,μας ζηλεύουν και θέλουν να μας διασπάσουν.

Υ.Γ. Βγήκε και ο ο άλλος και υπογράφει μοκρο σιτυ . Αφού δεν είσαι από το μόκρο ρε στο μόκρο είναι και γαμώ τα παιδιά,άει παίξε παραπέρα με τα γκουβάδακια σου ρε!!!

Ανώνυμος είπε...

Άιντε ο άλλος πάλι με το συγκεκριμένο άτομο κόλλημα!!
Ρε μ@@@@@κα, χτυπήθηκε όλος ο κάμπος κι εσύ με το χαβά σου?

Ανώνυμος είπε...

Ο Δακής
- θέλει να γίνει και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ-
ΨΗΦΟΥΣ
να ζητήσει απο τους κατοίκους του ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ.

ΑΞΙΟΣ είναι μόνο για
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ!!!!!!

ΕΛΠΙΖΩ Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, αν δεν θέλει να κατέβει και ΑΛΛΟ το ποσοστό του κόμματος,

ΔΑΚΗΔΕΣ.....στα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ τους.....

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κάνετε λες και τη ζητήσαν από εσάς την αποζημίωση οι Βιλβινοί!
Λες κι αν τη ζητούσαν θα είχατε να τους δώσετε από τα κλεμμένα!!
ΟΡΝΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Όσοι χαίρονται για την καταστροφή λόγω χαλαζόπτωσης πιθανόν να χαρούν και με μία αυριανή υποβάθμιση του Βελβεντού στο νέο δήμο. Πιθανόν να παλέψουν με νύχια και με δόντια για αυτό.

Πού είναι το πνεύμα συνεργασίας κύριοι? Πού είναι η ανωτερότητά σας? (απευθύνομαι σε αυτούς που σχολιάζουνε πιο πάνω ΜΟΝΟ)

Η λογική σας είναι...παράλογη και αφοπλιστική για τα επιχειρήματά σας. Άλλο ΕΛ.Γ.Α., άλλο κενρική εξουσία, άλλο αυτοδιοίκηση και άλλο βιοποριστικό επάγγελμα. Τα έχετε βάλει όλα στο ίδιο καζάνι και με ύφος χιλίων καρδιναλίων κοροιδεύετε την αγροτική τάξη. Και συγκεκριμένα εκπροσώπους της που έχουν μάθει να δουλεύουν, να συνεργάζονται μεταξύ τους, να φέρνουν συνάλλαγμα στην χώρα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να μην παρασιτούν μέσω επιδοτήσεων.

Με το ίδιο σκεπτικό κύριοι, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αφού αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, θα έπρεπε να μην πληρώνονται. Να μην ζητάνε πληρωμή για την ακρίβεια.

ΥΓ1: Στο "μονά ζυγά δικά τους" η απάντηση είναι έτερον εκάτερον.

ΥΓ2: Το ότι χτυπάτε τους αγρότες του Βελβεντού (εσείς οι δυο-τρεις) φανερώνει τη ζήλια σας, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

ΥΓ3: ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΙΛΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

Ο (ΑΛΛΟΣ) ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

TΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
Λ.Σ.
22 Ιουνίου 2010 5:29 μ.μ.

δεν πείθεις για ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ
παρέα

με Βλατή, Σόκουτη, Δακή, Στεργίου....κλπ.

Άσε τις επαναστάσεις και
ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμη κότα γέννα το εσύ το αβγό και μετά βλέπουμε ποιος θα το φάει...

Ανώνυμος είπε...

22 Ιουνίου 2010 5:53 μ.μ.

Λέγε με Λ.Σ. σκέτο, θα με υποχρεώσεις. Όσο για το αυγό... είμαι σε δίαιτα αυτή την περίοδο, δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

ΥΓ: Υποδείξεις με τέτοιο ύφος σε μένα κάνε, αν θες να ΧΑΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:17 μ.μ.

Τα μέρη μας, έχουν λιγνίτη, δεν είναι ΕΥΦΟΡΑ, για γεωργία και κτηνοτροφία.....για να ΕΙΜΑΙ ΚΟΤΑ και να σου δώσω το αυγό...

Όσο για σένα Λ.Σ,άρχισες την ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ....ως ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ....για την μή εκφώνηση του λόγου του Τσιούμαρη, στην Υπουργό και στα ΜΜΕ??????

Ανώνυμος είπε...

Πέρα απο την...χαλαζόπτωση, εγκυροι πολιτικοί παρατηρητές ασχολούνται με το πιθανό όνομα-υποψηφίου για τις εκλογές απο το Βελβεντό....για το δήμο Σερβίων-Βελβεντού...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΚΥΡΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΟΛΓΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ; ΠΟΣΟ ΕΞΩ ΠΕΦΤΟΥΝ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

7.37 ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Λ.Σ. Μην κανεις οτι δεν καταλαβαινεις την κ ο λ ο τ ο υ μ π α.
Απο το " τι θελτσ ιδω , να παρετιθεις, ιμις σ εβγαλαμι, " προς το βλατι , απο τους συγχωριανους του, ειχαμε στροφη 180 μοιρων.
Ειναι αλλο πραγμα να ρθει το αρμοδιο υπηρεσιακο κλιμακιο και να καταγραψει τις ζημιες, και αλλο οι συνηθισμενες πολιτικες φιεστες.
Ο Βουλευτης κι ο αντινομαρχης ειναι ανεπυθυμητοι, αφου τους περιποιηθηκατε καλα ολο το προηγουμενο διαστημα της ΕΘΝΙΚΗς ΣΑς ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
Τωρα που ειναι το γκρουπ της Συντονιστικης να τους απωθησει να τουσ προπηλακισει να τους τα ψαλλει;
Αλλα αντε και η συντονιστικη χαλαρωσε.
Μια ανακοινωση απο τους χιλιαδες φορεις της πατριδας σας;
ΚΑΝΕΝΑς δεν ειπε κατι για τους φουκαραδες τους αγροτες.
Αφηστε τα αυτα.
Μην πετατε τη μπαλα αραουτ!
Για τη νοοτροπια σας μιλαμε.
Επεσαν οι μασκες, εκτεθεικατε ως προς το τι ει ναι συμφερον για σας.
Οπου μας βολευει ολα μελι γαλα.
Οταν ομως υπαρχει εστω και υποψια απωλειας, μ ο υ γ κ α !
ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ Η ΜΑς ΦΤΥΝΟΥΝ;
Εσεις απο οτι φαινεται παντα , υποστηριζετε το πρωτο.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ.ΗΡΘΑΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ.
ΣΕ ΦΤΥΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΔΕΝ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Γύρνα πλευρό 10:46...

Ανώνυμος είπε...

mhn ton skoyntas...aston ston kosmo toy ton xristiano,afoy etsi toy aresei.h patrida koimatai...

Ανώνυμος είπε...

Εμαθα ο Στεργιου εκανε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ τηλεφωνικα στα καναλια για το μεγεθος του χαλαζιου, σαν καρυδι ειπε ηταν.
Αληθεια οτι ηταν τοσο λεπτομερες, ωστε εδειξε ενδιαφερον μεχρι και η ΕΤ3 να τον αποκτησει, για εξωτερικες μεταδοσεις ?

Ανώνυμος είπε...

Ναι έτσι έκανε και μαγκιά του. Γιατί φροντίζει για το καλό των Βελβεντινών. Ο δικός σας ξέρουμε τι είπε στα κανάλια.

Ανώνυμος είπε...

που είναι η απάντησή μου παιδιά του ai vres?

ai-vreS είπε...

Επειδή τα σχόλια έχουν καταντήσει προσβολές μεταξύ σχολιαστών που μάλλον γνωρίζονται μεταξύ τους, θα θέλαμε η συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη ανάρτηση να σταματήσει εδώ.
Η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ δήθεν Σερβιωτών και δήθεν Βελβεντινών μας έχει κουράσει.
Οι προβοκάτορες παρακαλούνται να βρουν άλλους τρόπους να εκτονωθούν.

ai-vreS είπε...

Επίσης είναι άλλο πράγμα η κριτική σε αιρετούς (κάποιοι δέχονται σκληρή και κάποιοι όχι) και άλλο η μεταξύ σας κόντρα.

Ανώνυμος είπε...

θα ισχύσει και σε άλλες αναρτήσεις αυτό ή θα αφήνετε όλα τα Σερβιώτικα σχόλια και μόλις αντιδρά κάποιος απ'το Βελβεντό θα το κόβετε?

ai-vreS είπε...

:-)
Οι Σερβιώτες μας λένε να χαιρόμαστε το φιλο-βελβεντινό blog μας και οι Βελβεντινοί ότι αφήνουμε τα σερβιώτικα σχόλια και κόβουμε τα βελβεντινά.

Αφού γίναμε Δήμος Σερβίων-Βελβεντού και είμαστε όλοι συνδημότες και πάντα γείτονες, (ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τον δίκαιο αγώνα των Βελβεντινών), δεν τα αφήνουμε αυτά;

Κόψαμε σχόλια που θίγουν, ανεξάρτητα από το αν είναι Βελβεντινά ή Σερβιώτικα.

Υπάρχει μια μικρή ανοχή (ιδιαίτερα στα επώνυμα σχόλια, έστω και με αρχικά, διότι ο σχολιαστής φέρει και την ευθύνη)αλλά κάποια στιγμή μπαίνει η κόκκινη γραμμή....

Ανώνυμος είπε...

Είδα πόσο σεβάστηκαν τους σχολιαστές που έγραφαν επώνυμα!
το blog θα γίνει αρένα.
αυτό έχουν ανάγκη οι σχολιαστές και αυτό θα κάνουν με την ανοχή σας φυσικά.
ένα σχόλιο για να κοπεί δεν είναι απαραίτητο να περέχει βωμολοχίες...
στο topic σας περί σας "Δήμος Βελβεντού: Πρόσκληση για Λαική Συνέλευση" το πρώτο σχόλιο ήταν "πως και δεν ακούσαμε κανένα επαινετικό σχόλιο ακόμα". Τι σχέση είχε αυτό με το θέμα?
Στο topic σας "Τρωάδες" του Ευριπίδη - Κυριακή 27 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης" ποιό ήταν το πρώτο σχόλιο και ποιά τα επόμενα? Στο topic που μας φιλοξενεί τώρα δείτε τα πρώτα σχόλια!!! Προσβολές προσβολές προσβολές και πάλι αναφέρονται σε γυναίκα που έκανε το λάθος και έγραψε ανώνυμα.
Και κοίτα τώρα τι θα γίνει με την ανάρτηση για το εμπαργκο της Αργεντινής!
Τίποτα άλλο δεν απασχολεί τους σχολιαστές σας εκ Σερβίων! Τόσα topic αναρτάτε δεν ασχολούνται με κανένα! Μόνο ότι έχει να κάνει με εμάς σχολιάζουν!
Βελβεντινοί δε χρειάζεται να πείσουμε για τίποτα! Αφήστε τους να γράφουν ό,τι θέλουν!
Όσο πιο πολύ ασχολούμαστε μαζί τους, τόσο πιο πολύ χαλάει η εικόνα μας.

ai-vreS είπε...

Έχεις δίκιο σε πολλά. Τα σχόλια είναι μυστήριο θέμα και διαφωνούμε συνέχεια γι' αυτό.
Έχουμε ένα σύστημα ελέγχου -bot- το οποίο, όμως, κόβει αυτόματα μόνο τα σχόλια που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις, φαντάζεσαι ποιες.

Όταν δεήσει να μπει άνθρωπος για έλεγχο, έχει ήδη αναπτυχθεί η συζήτηση κι εκεί υπάρχει μια μεγάλη γκρίζα ζώνη...

Να ξέρεις όμως ότι δεν έχουμε εμμονές ούτε φανατισμό...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν καταλάβουμε εμείς οι σχολιαστές βελβεντινοί και σερβιώτες ότι το blog κατά κανόνα είναι ενημερωτικό και απλά εσείς μας δίνετε το βήμα για να εκφράσουμε τη γνώμη μας, θα γίνονται αυτά που γίνονται.
Είμαστε άνθρωποι όλοι μας με αδυναμίες και οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά αυτό δε δικαιολογεί την κατάσταση που επικρατεί εδώ μέσα τώρα.
Εφόσον δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε διάλογο, ας βγάλουμε το σκασμό καλύτερα!
Έχω την αίσθηση πια, πως όποιος έχειοποιοδήποτε πρόβλημα, μπαίνει εδώ μέσ και ξεσπάει.
Καλά έλεγε ο Τζέλος. Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο! Να δεις πως στρώνουμε όλοι μας γούνα!

ai-vreS είπε...

Σωστά! Αλλά ως ανώνυμοι (λέμε τώρα) δεν μπορούμε να απαιτούμε επωνυμία από τους σχολιαστές.

Και πράγματι κάθε πικραμένος βρήκε βήμα να εκφραστεί...

Από τη μία κρίμα, από την άλλη όμως γνωρίσαμε αξιόλογους ανθρώπους ΚΑΙ Βελβεντινούς ΚΑΙ Σερβιώτες.

Ανώνυμος είπε...

ai-vres ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ¨ΟΝΟΜΑ¨ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ -, ΕΣΥ ΣΦΥΡΙΖΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ , ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ.
Η ΘΕΣΗ "ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ" ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ , ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, Η ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ?
ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ , ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΕ - ΡΑΨΕ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ , ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ, ΕΝΩ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ,ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ, ΠΡΟΒΟ ,ΦΑΣΙΣΤ, ΦΤΥΝΩ, ΚΛΕΦΤ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ Ο ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ .

ΓΙΩΡΓΟΣ

ai-vreS είπε...

Γιώργο για το όνομα σου απαντήσαμε δις δηλ. δύο φορές. Πού την είδες την αδιαφορία και το κλεφτικο σφύριγμα; Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ΟΛΟΙ την ίδια θέση.

Έχεις γίνει εσύ στόχος και πολλοί άλλοι. Αυτό ακριβώς συζητούμε και αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης.
Ένας ζωντανός διάλογος τα έχει αυτά, τι να κάνουμε... απλά προσπαθούμε να κρατάμε το πράγμα για να μην ξεφύγει (πολύ).

Μπορεί να μην χρησιμοποιείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά το "ψευδεπίγραφος πολιτισμός" ερριστικός χαρακτηρισμός μας κάνει....

ai-vreS είπε...

Δίκαιος αγώνας πάει να πει ότι αφού το υπουργείο, καλώς ή κακώς, είχε αποδεχθεί ότι το Βελβεντό ικανοποιεί τα συγκεκριμένα κριτήρια του "Καλλικράτη" (συγκεκριμένο ποσοστό ορεινότητας, οικονομικοί στοχοι κλπ) είναι άδικο να το παίρνει πίσω λίγες εβδομάδες μετά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΦΩΝΙΑ?
ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ , ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΣ"
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ.
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ Η .........ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ?

ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν έχετε δίκιο περι δικής σας ανωνυμίας, διότι εσείς απλά δε σχολιάζεται κανέναν!
Απλά ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ!
Όποιος έχει τα κότσια να κάνει σχολιασμό, να έχει και τα α@&^%*α να το κάνει επώνυμα!
Εκτός εαν απλά επικολλά ένα ενημερωτικό άρθρο.
Δεν εννοώ φυσικά να το επιβάλετε εσείς.
Απλά ο καθένας από εμάς, πριν γράψει ανώνυμα, να εκτιμήσει το γεγονός ότι του δίνεται η δυνατότητα από δω μέσα να εκφράζει "δημόσια" τη γνώμη του και να σεβαστεί τον εαυτό του, κι αν όχι τον εαυτό του, τότε τους άλλους. Φτάνει ο κωλοπαιδισμός.
Το παρατραβήξαμε!
Άσχετα αν γίνει ή δε γίνει η συνένωση, αν ψηφίσουν ή δεν ψηφίσουν οι Βελβεντινοί, είμαστε πάνω από όλα ανεξάρτητες και ελεύθερες προσωπικότητες. Και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε αν θέλουμε να μας σέβονται.
Αυτά. Εγώ δε θα συνεχίσω να γράφω πάντως γιατί περισσότερο "χάνω" κάνοντάς το, παρά "κερίζω.

ai-vreS είπε...

Βρε Γιώργο σε τι ακριβώς διαφωνούμε; Και είναι κακό που διαφωνούμε; Γι' αυτό δεν κάνουμε συζητήσεις; Όχι δεν υπάρχει ομοφωνία, τα είπαμε... Το "δις δηλ. δύο φορές" δεν είχε σκοπό να σε προσβάλλει. Χιουμοράκι ήταν.

Γιατί να δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε σε οτιδήποτε;

Αν δε σου αρέσει το ιστολόγιο, κλικ.

Και μια φιλική συμβουλή: τα κεφαλαία γράμματα στο διαδίκτυο είναι ένδειξη ότι υψώνουμε τη φωνή ή ότι τονίζουμε κάτι....

ai-vreS είπε...

Ανώνυμε 12.03 (και πριν) κρίμα. Η συμβολή σου, μετρημένη και λογική, θεωρούμε ότι θα βοηθούσε στη διατήρηση καλού κλίματος. Εμείς "χάνουμε"...

Ανώνυμος είπε...

Θα αλλοτριωθώ και δεν το θέλω...
Θα παρακολουθώ...

ai-vreS είπε...

Όπως θέλεις. Αλλά για τα περαιτέρω serviakoz@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ -ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ 100 ΦΟΡΕΣ- ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ , ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΑΖΑΡΙ, ΜΠΑΣΙΜΟ ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ, Κ.Τ.Λ., Κ.Τ.Λ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΡΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ..
ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ (ΤΥΧΑΙΟ?), ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ (ΠΡΟΚΛΗΣΗ),ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΖΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ , ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
ΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΑΠ ΕΚΕΙ ΕΣΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ.


ΓΙΩΡΓΟΣ

ai-vreS είπε...

Δε μας στέλνεις τις αντιρρήσεις σου επί των τοποθετήσεων και των αποδοχών μας με e-mail; Κρίμα να μονοπωλούμε μια κατά τα άλλα "πολιτισμένη" και "γεμάτη επιχειρήματα" συζήτηση...

Για τα κεφαλαία, περασε και δεν ακούμπησε; Για το ερριστικός χαρακτηρισμός επίσης;

Ανώνυμος είπε...

Προς Γιώργο

Ποιά κολοτούμπα ακριβώς λες? Είπαμε, έτερον εκάτερον. Αν δεν θες ΕΣΥ να καταλάβεις δεν θα το επιχειρήσω.
Δηλαδή εσύ θέλεις το εξής: ή να ζητήσουν οι αγρότες αποζημίωση οπότε αυτομάτως δέχονται και το σχέδιο Καλλικράτης ή να συνεχίσει το Βελβεντό τον ανένδοτο χωρίς να ζητήσει μία για τη χαλαζόπτωση. Αυτό λες?

Προς 22 Ιουνίου 2010 6:57 μ.μ.
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Ειλικρινά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΛΕΚΟ Η ΓΙΑΝΝΗ Η ΔΗΜΗΤΡΗ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΕΔΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ.
ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΒΑΛΕ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΕΜΑΙΛ. ΓΙΩΡΓΟ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Το Προφίλ μας