Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Δρόμος Κοζάνης-Σερβίων: «Πάγωσαν» οι εργασίες λόγω έλλειψης χρημάτων

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Το έργο καθυστερεί κατά ένα έτος, αλλά διακόπηκαν οι εργασίες επειδή δεν πληρώθηκε η ανάδοχος εταιρία 
Σε «γεφύρι της Άρτας» εξελίσσεται το έργο του δρόμου Κοζάνης- Σερβίων, το οποίο παρουσιάζει καθυστέρηση ενός έτους, αλλά όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά διακόπηκαν οι εργασίες στο ένα τμήμα πριν αρχίσουν. Αιτία της διακοπής των εργασιών είναι η έλλειψη χρημάτων, καθώς η ανάδοχος εταιρία ζητά τα λεφτά των πιστοποιημένων εργασιών, αλλά δυστυχώς, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της νομαρχίας, «λεφτά δεν υπάρχουν». Η κατάσταση αυτή παρατείνει την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον υφιστάμενο δρόμο που έχει πολλές παγίδες θανάτου, γεγονός που αποδεικνύεται από τα πάμπολλα τροχαία δυστυχήματα, τα περισσότερα θανατηφόρα. 
Να σημειωθεί ότι η αρχική σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2008, με χρονικό ορίζοντα κατασκευής ένα έτος, δηλαδή ο δρόμος έπρεπε να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2009. Από τότε δόθηκαν διάφορες παρατάσεις, αλλά δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, αφού ο εργολάβος δεν πληρώνεται. Ενώ λοιπόν υπάρχει καθυστέρηση ενός έτους, παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόνο το τμήμα «διασταύρωση Βελβεντού-Σέρβια», χωρίς να έχει παραδοθεί επισήμως το έργο, αλλά στην ουσία το άλλο τμήμα «Στροφές ΟΑΕΔ-Βαθύλακος» δεν άρχισε ακόμη. 

Για να ακριβολογούμε ολοκληρώθηκε μόνο ο παράδρομος, στον οποίο θα εκτραπεί η κυκλοφορία, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες βελτίωσης και διάνοιξης του κύριου άξονα. Όμως οι εργασίες είναι σταματημένες, αφού η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων είναι κλειστή. «Περιμένουμε λεφτά από το ΕΠΑΔΥΜ, αλλά λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούμε να εκταμιεύσουμε χρήματα. Είμαστε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, προσδοκώντας να ανοίξει το ΕΠΑΔΥΜ και να γίνει εκταμίευση το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε στον «Π» ο αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης. 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας «ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε.», διαβεβαιώνει ότι «αν μας καταβάλλουν τα οφειλόμενα του πιστοποιημένου έργου θα συνεχίσουμε αμέσως τις εργασίες, διαφορετικά αδυνατούμε να ανταποκριθούμε». Σύμφωνα με τον ίδιο τα οφειλόμενα ανέρχονται σε περίπου 900.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1,5 εκ. ευρώ, αλλά υπήρξε συμπληρωματική σύμβαση και πρόσθετη δαπάνη 300.000 και 400.000 ευρώ αντιστοίχως, για κάποιες απρόβλεπτες δυσκολίες αποστράγγισης νερών και ενός παράδρομου που χρειάστηκε να γίνει. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για την έναρξη των εργασιών που διακόπηκαν, αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει το ΕΠΑΔΥΜ. Άλλωστε, τα πάντα έχουν μπει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και δεν συντελείται καμία ανάπτυξη. Για του λόγου το αληθές, σημειώνεται ότι ο δρόμος Κοζάνης-Σερβίων δεν είναι το μοναδικό έργο που καθυστερεί και διακόπηκε, αλλά υπάρχουν πολλά παρόμοια έργα, για τα οποία οι ανάδοχες εταιρίες περιμένουν να πληρωθούν τις πιστοποιημένες εργασίες, προκειμένου να ξαναβάλουν τις μπουλντόζες μέσα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o sokoyths ti kanei;

Ανώνυμος είπε...

το δούλεμα πάει σύννεφο...
ας αγοράσουμε καινούργια αμορτισέρ να αντέξουν τα αυτοκίνητά μας!

Ανώνυμος είπε...

Οι Βελβεντινοί που τα καταφέρνουν όλα (συμφωνα με τις πενεψιές τους) αυτό πως δεν μπόρεσαν ακόμα να το ολοκληρώσουν;

Ανώνυμος είπε...

12¨13 οι βελβεντινοι φιλε/η εχουν τους κατσικοδρομους τους με ασφαλτο για να μην τρακαρουν τα γιδια και τα προβατα, το δρομο κοζανης Σερβιων θα κοιταξουν? δεν ξερω αν ο δημαρχος Σερβιων ειναι ανικανος οπως λενε,αλλα ενα ξερω οτι εμεις και ενοω ολοι οι κατικοι της περιοχης αλλα και η περνοντες του δρομου μαλλον εμεις ειμαστε τα γιδια και τα προβατα,που ομως ο τζομπανος μας (βελβεντινοι) εχουν ειτε την ικανοτητα ειτε ειναι στα κυκλωματα για να αποκομουν κονδυλια στους κατσικοδρομους εις βαρος ολων των πολιτων αυτου του τοπου.

Ανώνυμος είπε...

Bravo analisi 12.40. Oute o Pretenteris na isoun. Ainte ra ainte pou sas ftegi to Belbendo. Pote arxise to ergo? Ioynio 2008. Pote itan na teliosi? Ioynio 2009. Pios itan kibernisi? H Nea Dimokratia. Giati den to teliose?
Apantisi: Epidi eklise tis strofiges to Pasok ton okrobrio tou 2009.
Xa xa xa xa xa xa xa

τα γίδια και τα πρόβατα είπε...

Ρε παιδιά είναι κι ένας δρόμος στην Κρήτη που δεν ολοκληρώθηκε κι άλλος ένας στην Κομοτηνή...και έχω βάσιμες πληροφορίες ότι φταίνε οι Βελβεντινοί, γιατί πήραν τα λεφτά για το Βελβεντό!
Καλά ρε είστε με τα καλά σας???
Τί δουλειά έχουν οι Βελβεντινοί με το δίκτυο αυτό? Με το δρόμο Σερβίων - Κοζάνης?
Ούτε και τα Σέρβια έχουν καμία δουλειά....
Είστε καθόλου καλά?
Άντε τώρα θα σας πω μ*&#κες και θα μου κόψει το σχόλιο το φίλτρο!!
Άντε συνέλθετε!!! Ότι να 'ναι γράφει ο καθένας!
Και ναι ρε στο Βελβεντό έχουμε πρόβατα Aston Martin και κατσίκες Laborgini και δεν θέλουμε να τα σπάσουμε. Άσε τα παντιλίκια που καν' οι γουμάρες στο μπράβα!!!
Ας γράψουμε κι εμείς καμία μ@λ*&%α για να περνάει η ώρα!! Όχι μόνο εσείς!

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααααα!!!!!!!!!!
12:25 ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε όχι έγραψε ... έγραψε,έχω δέκα λεπτά που το διάβασα και ακόμα γελάω!!!

Μπράβο μεγάλε ,αλλά που να καταλάβν τι είνι ου μπράβας κι του καβακούλι ... αυτοί ξέρν μόνο να χλευάζουν λες και φταίμε εμείς για τα δεινά όλης της χώρας.

Έ ρε που καταντήσαμε!!!!

Το Προφίλ μας