Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δεν έχουν χαρτί να τυπώσουν τις γνωματεύσεις στο ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ)

Tου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ από το vetonews.gr
Δεν πρόκειται για μαρτιάτικο, ούτε για πρωταπριλιάτικο αστείο. Στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης και Διάγνωσης (ΚΕΔΔΥ) που εδρεύει στην πόλη της Κοζάνης και καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού σε ζητήματα διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εδώ και δυο μήνες δεν υπάρχει ούτε μια κολλά χαρτί Α4 για να τυπώσουν τα στελέχη της υπηρεσίας τις διαγνώσεις που κάνουν σε παιδιά που χρίζουν διαφορετικής εκπαιδευτικής και κοινωνικής αντιμετώπισης. Τις ανάγκες του ΚΕΔΔΥ καλύπτει σύμφωνα με τον νόμο η Ν.Α. Κοζάνης, η οποία χρηματοδοτείται σε συγκεκριμένο κωδικό από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας και τα αναλώσιμα της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Παρότι η προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ εγκαίρως και κατ' επανάληψη έχει προειδοποιήσει τον αρμόδιο αντινομάρχη Ι. Στεφανίδη για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η υπηρεσία το πρόβλημα ακόμη δεν έχει λυθεί.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας - εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους - αγοράζουν μόνοι τους το χαρτί ενώ σε πολλές περιπτώσεις φέρνουν και από το σπίτι αναλώσιμα υλικά, είδη υγιεινής και καθαριότητας.
Εδώ, πρόκειται για τον απόλυτο ευτελισμό και την παντελή υποβάθμιση ενός συστήματος εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας αλλά και πρόληψης που στήθηκε με πολύ κόπο και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος. Μιλάμε για μια δαπάνη που σε γραφική ύλη και είδη καθαριότητας δεν ξεπερνά τα 2.000 € το χρόνο. Ακόμη και εάν η Νομαρχία δεν έχει λάβει τους προβλεπόμενους πόρους από το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αφήνει χωρίς χαρτί τις υπηρεσίες εκπαίδευσης. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει ακόμη το μεράκι της προσφοράς και της πολιτικής βούλησης .
Είναι ακατανόητο έως και πολιτικά ύποπτο να χρηματοδοτούνται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης απίστευτες ψηφοθηρικές δράσεις, όπως η χρηματοδότηση του εξοδολογίου των διαιτητών στην ερασιτεχνική κατηγορία, στην οποία ο κύριος αντινομάρχης είναι παράγοντας, με 150.000 € και να αφήνονται τα σχολεία και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης χωρίς την προμήθεια πρώτων υλών. Είναι πολιτικά ύποπτο να ξοδεύονται χρήματα «αέρα» (ξενοδοχεία, φαγητά, δώρα, έξοδα μετακίνησης) για την φιλοξενία κάποιων απίθανων κυρίων από το Αζερμπαϊτζάν, με το πρόσχημα των επενδυτικών πρωτοβουλιών, προκειμένου κάποιοι προσωρινοί ένοικοι του κτιρίου της Ν.Α. Κοζάνης, να φιλοτεχνήσουν το βιογραφικό τους με δραστηριότητες στις διεθνείς σχέσεις. Ενώ την ίδια στιγμή οι μητέρες με ανάπηρα παιδιά να περιμένουν να τυπωθεί η γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ γιατί ο κύριος Στεφανίδης ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα.
Οι πολιτικοί πρέπει να διαπνέονται από διάθεση προσφοράς στην πατρίδα. Θα ήταν περισσότερο χρήσιμος ο κύριος Στεφανίδης αντί να αντιπολιτεύεται με τέτοιο φτηνό τρόπο μια τόσο ευαίσθητη υπηρεσία που εν πολλοίς, εξυπηρετεί άτομα με αναπηρία αλλά και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, να προσφέρει άμεση λύση στο πρόβλημα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ την ίδια στιγμή οι μητέρες με ανάπηρα παιδιά να περιμένουν να τυπωθεί η γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ,
ενός συστήματος εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας αλλά και πρόληψης που στήθηκε με πολύ κόπο και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος

Kαι ΜΕΤΑ κύριε Κουταβά,
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??????
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ????
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ η κυρία ΥΠΟΥΡΓΟΣ, γιατί είπε ότι έχει ΟΡΑΜΑ.....

Ανώνυμος είπε...

"ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ"...
Αυτά δε μας είπε η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;
Αυτό δεν δηλώνει ΠΑΝΤΟΥ ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
Ας ψάξουν να βρουν και τα χρήματα...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ... ΑΙΣΧΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και δύο σχόλια, στην ανάρτηση του Κουταβά.Είναι γεγονός οτι ενω αποκαλύπτει σημαντικά θέματα, αυτά δεν εχουν απήχηση στο πανελ.Κανείς δεν ασχολείτε με εκτενή σχολιασμό.
Ο ιδιος ο Κουταβας, δεν αντελήφθηκε ακόμα οτι οι αναρτήσεις του εδω, δεν τραβάνε και δεν συγκινούν κανένα...
Δεν εχει όραση για να το αντιληθεί...

Ανώνυμος είπε...

Η νομαρχία για την προβολή του έργου της αποφάσισε να διαθέσει 300.000 ευρώ...

Για μια νομαρχία που σε 6 μήνες κλείνει...

και δε διαθέτει τα απαραίτητα 5.000 ΕΥΡΏ για το ΚΕΔΔΥ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

ΞΥΠΝΑ ΔΑΚΗ...
ΞΥΠΝΑ ΙΟΡΔΑΝΗ...
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Τα 5.000 ΕΥΡΏ για το ΚΕΔΔΥ, είναι το πρόβλημα φίλε 8:06 μ.μ. ?????

Άντε, και τάδωσε ο νομάρχης, θα είσαι ευχαριστημένος ????

Το σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας για τα παιδιά αυτά, σε ικανοποιεί ?????

Ανώνυμος είπε...

Καλά και γι αυτό φταίει το Υπουργείο;
Το Υπουργείο επιχορηγεί με ειδικό κονδύλι τη νομαρχία η οποία αρνείται της συμβατικής της υποχρέωσης να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών εκπαίδευσης (γιατί στην πραγματικότητα το πρόβλημα αφορά το σύνολο των υπηρεσιών εκπαίδευσης και όχι μόνο το ΚΕΔΔΥ).
Σε λίγες μέρες θα πλημμυρήσουν τα γραφεία της εκπαίδευσης από κόσμο που θα υποβάλει αίτηση για αναπληρωτής και ωρομίσθιος.
Πως θα εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι;
Τουλάχιστον να στρέφουμε τα βέλη μας στους πραγματικούς υπαίτιους; Μπράβο στο δημοσιογράφο που αναδεικνύει το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόσο σίγουρος ότι το Υπουργείο επιχορήγησε τη Νομαρχία;
Αν κρίνουμε απ' τα σχολεία (Γυμνάσια - Λύκεια)που έκαναν μισό χρόνο να πάρουν πενταροδεκάρες ( - 60% από πέρσι), μάλλον φίλε 11.00 π.μ. έχεις μπουρδουκλωθεί απ' την "πράσινη ομίχλη"...
Έλα... Βήξε γρήγορα να την ξεπεράσεις!...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν φταίει το Υπουργείο για
Το σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας για τα παιδιά αυτά......
Τότε δεν υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ.....
αν ακόμα δεν γνωρίζουν τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ τους....
μετά απο μια 20ετία....
Φίλε 11:00 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε 11:22 μήπως είσαι φαρμακοποιός;
Γιατί η λογική εάν δε μου δώσετε αυτά που μου χρωστάτε δεν έχει άλλα φάρμακα εκεί έχει εφαρμογή.
Η νομαρχία υποχρεούται να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών εκπαίδευσης με χρήματα που της χορηγεί η αν το θέλεις ΘΑ της χορηγήσει ο κρατικός προϋπολογισμός .
Τώρα γιατί εσύ συμφωνείς να βασανίζονται οι μαθητές και οι γονείς και τα χρήματα να γίνονται ταξίδια , μάλλον εσύ πρέπει να το κοιτάξεις!

Ανώνυμος είπε...

Με τα ΑΝ και με τα ΘΑ γίνεται του ΘΑΝΑΤΑ!
Γι αυτό και πάμε κατά διαόλου σαν κράτος!
Η λογική του περίμενε και του κάτσε όπου νάναι θα χρηματοδοτηθείς... φαίνεται πως γίνεται κυρίαρχη ιδεολογία σου 12.14 μ.μ.
Φυσικά και τόπιασες ΜΕΓΑΛΕ... είμαι πρόθυμος να σου χορηγήσω το κατάλληλο φάρμακο γιατί δείχνεις να τόχεις μεγάλη ανάγκη!... κι είναι ευκαιρία σου ξέρεις γιατί τόχω και σε ...πράσινη συσκευασία... κοψοχρονίς δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο φάρμακο για άλλους νομίζω ότι είναι το βιάγκρα. Ετσι μόνο έρχεται η εκτόνωση... Αλήθεια η υπουργός ενημερώθηκε οι κάποιοι φοβούνται να σηκώσουν το τηλέφωνο για να μην χαλάσει η ζαχαρένια της

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να την ενημερώσει;
Μήπως τα διορισμένα ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ;
Αφού όλα βαίνουν καλώς! Τώρα μάλιστα που με το εκπαιδευτικό ΒΙΑΓΚΡΑ της Δαιμον-τοπούλου όλοι οι εκπαιδευτικοί άρχισαν ήδη να εκτονώνονται(...με σάπιες ντομάτες , καφέδες, γιαούρτια και άλλα ...ζαχαρωτά), πού χρόνος για τηλέφωνο.
ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ (ξεφτίλες!)...

Το Προφίλ μας