Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΗΛΙΟ: Έκοψαν το χωριό στη μέση. Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων Προσηλίου.


του Τάκη Παπαθανασίου

Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν οι κάτοικοι του Προσηλίου μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Προσηλίου -Τρανοβάλτου.

Διαμαρτύρονται γιατί μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας στον παραπάνω δρόμο δεν μπορούν να πάνε στα μαντριά τους, στα κοπάδια τους, στα χωράφια τους και αναγκάζονται να διανύσουν 20 χιλιόμετρα δρόμο για να φτάσουν. 

«Για να πάμε στα μαντριά και στα κοπάδια μας πάμε μέσω Πολυράχου-Τριγωνικού-Μαυράχη» λένε. «Δεν φρόντισαν να κάνουν έστω και έναν πρόχειρο δρόμο για να περνάμε». «Σε λίγο αρχίζει η θεριστική περίοδος και δεν θα μπορούμε να πάμε ούτε να θερίσουμε τα χωράφια μας».  «Ένα μήνα λέει η Νομαρχία θα είναι κλειστός ο δρόμος».

Η οργή τους ξεχειλίζει και με το δίκιο τους. Η εταιρεία μπορεί να μην ενδιαφέρεται για την πρόσβασή τους στις δουλειές τους, στα κοπάδια τους και στα χωράφια τους.

Η Νομαρχία Κοζάνης και ο Δήμος Σερβίων δεν πρέπει να παρέμβουν ώστε να λυθεί το πρόβλημά τους;

«Αν το πρόβλημα δε λυθεί άμεσα θα μας αναγκάσουν για μια ακόμα φορά να βγούμε στο δρόμο για διαμαρτυρία. Μας οδηγούν στα άκρα. Για ότι συμβεί υπεύθυνοι θα είναι αυτοί» λένε οι κάτοικοι.

 

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Νομαρχίας Κοζάνης

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Προσηλίου – Τρανοβάλτου στη θέση Ορυχείου ΜΕ.ΤΕ.Α.

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ανακοινώνεται, ότι λόγω εργασιών κατασκευής παράκαμψης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Προσηλίου – Τρανοβάλτου στη θέση Ορυχείου ΜΕ.ΤΕ.Α. από 24 Ιουνίου 2010 και για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες. Κατά το διάστημα αυτό, η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας θα γίνει μέσω των διαδρομών: Α. Σέρβια – Αυλές – Γούλες – Ρύμνιο – Δήμος Καμβουνίων, Β. Προσήλιο ( μέσω Εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας) – Τριγωνικό για Δήμο Καμβουνίων και Δήμο Αιανής. Για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω της κατασκευής της παράκαμψης και θα τοποθετηθεί οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, που θα προειδοποιεί για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και την εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία θα γίνεται μέσω των παραπάνω διαδρομών.

10 σχόλια:

Ένας αγανακτισμένος Προσηλιώτης είπε...

Σήμερα κατατέθηκε αίτημα των κατοίκων Προσηλίου για ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, επειδή καταπατά ιδιόκτητες εκτάσεις χωρίς προηγουμένως να έχει προβεί σε απαλλοτρίωση.
Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα και όρισε δικάσιμο για τις 9 Ιουλίου 2010.
Μέχρι τότε διέταξε την εταιρεία να σταματήσει κάθε δραστηριότητα του συγκεκριμένου έργου.
Ουσιαστικά αποδέχτηκε αυτό που η νομαρχία αρνιόταν, "ότι ο δρόμος περνά μέσα από ιδιόκτητες εκτάσεις".
Θα υποχρεώσει ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος την εταιρεία να δημιουργήσει πρόσβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στις δουλειές τους;
Η πίκρα στα χείλη των συγχωριανών μου είναι μεγάλη. Νιώθουν όχι μόνο εγκατελημμένοι από όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και ότι τους υποχρεώνουν να ξοδεύουν στα δικαστήρια για να ποδείξουν το δίκιο τους.

Ανώνυμος είπε...

Το 1943 η περιοχή αντιστάθηκε στους Γερμανούς κατακτητές και το πλήρωσε πανάκριβα.
Το 2010 η περιοχή αντιστέκεται στην εταιρεία που συμπεριφέρεται "σαν κατακτητής" που αδιαφορεί για νόμους, περιουσίες, περιβάλλον, ανθρώπους.
Το έχει φαίνεται η μοίρα αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ;
ΒΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ Η ΣΙΩΠΗ;
ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΓΩ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ (ΠΙΘΑΝΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ) ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

den koitate poioi einai metoxoi sthn etairia;

Ανώνυμος είπε...

Η Νομαρχία Κοζάνης και ο Δήμος Σερβίων

ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ????

εκτός

και εάν το ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ.........

γιατί τα περισσότερα ΧΩΡΙΑ... δεν ΕΧΟΥΝ,
εκτός ΕΣΕΙΣ
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ!!!!!

η ΙΣΟΝΟΜΙΑ που είναι το πρώτο άρθρο του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!

Ένας πολύ Αγανακτισμένος Προσηλιώτης είπε...

Φίλε 5:26
Οι παπούδες μας ήταν άκληροι. Τους έδωσε το κράτος χωράφια για να καλλιεργούν και έκταση για να βόσκουν τα ζώα τους.
Υπάρχουν τίτλοι γιαυτά, δόθηκαν από το κράτος το 1938.
Δεν ζητάμε τίτλους ιδιοκτησίας τους έχουμε.
Ζητάμε να μην καταπατά η εταιρεία τις περιουσίες μας χωρίς αποζημείωση και να έχουμε πρόσβαση σαυτά στα χωράφια και τα μαντρεια μας.
Αν ξέρεις το μέρος για να πάνε οι κτηνοτρόφοι στη Μαυράχη στα μαντρειά με το κλείσιμο του δρόμου πρέπει να πάνε Προσήλιο - Τριγωνικό-Κατερίνης το Λάκο και από εκεί στη Μαυράχη.
Αυτό για ένα μήνα τουλάχιστο.
Και αν αρχίσει το θέρισμα για να φέρουμε τη σοδειά από τα χωράφια της Μαυράχης πρέπει να κάνουμε πέλι αυτόν τον κύκλο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε

Ένας πολύ Αγανακτισμένος Προσηλιώτης

αν το 2010,
επικαλείσαι τα χαρτιά που
δόθηκαν από το κράτος το 1938,
στους παπούδες σας που ήταν άκληροι,

ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,

και

ΒΡΕΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ

γιατί ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ με τους νόμους του και τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του

και

ΒΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, αν ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!

SIHVAS είπε...

O NOMARXHS KAI O KOKKOLIOS PHGAN STO PASOK ; PAEI XALASE O KOSMOS .PRIN DYO XRONIA TO PROBLHMA YPYRXE PALI, GIATI DEN TO ELYSE TO KOMMA POY H8ELE NA EPANIDRYSEI TO KRATOS;

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα της τοπικής κοινωνίας εσείς μαλώνετε για τα κόμματα. Εύχομαι να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

OI THESEIS TOU DHMOTIKOU SUMBOULIOU KAI TOU DHMARXOU OPOIES KAI AN EINAI, EINAI GNWSTES. DEN GNWRIZOUME OMWS TIS THESEIS TWN PRWTERGATWN THS DHMOKRATIKHS KINHSHS POLITWN (H OPWS ALLIWS ONOMAZONTAI). OI EN LOGW KURIOI WS GNWSTO ASXOLOUNTAI ME TO THEMA EDW KAI KAIRO. KAI EKEI POU PISTEUAME OTI TO ENERGOUN ANIDIOTWLWS (DIOTI WS TWRA KINOUNTAN XWRIS NA DINOUN POLITIKES PROEKTASEIS) TIS TELEUTAIES HMERES KRYBONTAI PISW APO ENA PARAKSENO POLITIKO? SXHMA ME APWTERO SKOPO TIS DHMOTIKES EKLOGES. DEV NOMIZW OTI OI KATOIKOI TWN PERIOXWN POU PLHTTONTAI KURIWS, THA TOUS SUGXWRHSOUV TETOIA "MANOUBRA" AS THN ONOMASW, GIA NA MH GINW PIO KAUSTIKOS. TELIKA POIES EINAI OI THESEIS SAS KURIOI? EISTE PRAGMATIKA ME TOUS KATOIKOUS TOU PROSHLIOU H KATI ALLO SUMBAINEI???

Το Προφίλ μας