Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ενορίτες της Αιανής συμπαρίστανται στο θαρραλέο γιατρό κ. Μηνά Παπακυρίλλου για το επεισόδιο με το Δεσπότη.

Συμπαραστεκόμαστε και συγχαίρουμε το γιατρό για την αντιδρασή του στις 13 Ιουνίου στο Ναό του Αγίου Δημητρίου να διακόψει την ακατάσχετη ομιλία του Δεσπότη αγανακτισμένος με όσα άκουγε από άμβωνος, δηλ. (κατά το ήμισυ τουλάχιστον) γνωστά, έμμονα προσωπικά του θέματα, τα οποία το «ποίμνιο» από κάτω είναι αναγκασμένο στανικώς να ακούει. (Τώρα, αν το γιατρό «τον έβαλε ο σατανάς» να κάνει ο,τι έκανε όπως δήλωσε ο Δεσπότης, εμείς έχουμε λόγους πολύ να αμφιβάλλουμε!) Γιατρέ, τι να πούμε και εμείς οι Αιανιώτες, όπου σε κάθε επίσκεψή του ο Δεσπότης εδώ στην πολύπαθη Αιανή μας περί άλλα διυλίζει τον κώνωπα, περί δε τον κτηνώδη εμπρησμό του πολιούχου μας Αι-Γιώργη (χαρακτηρισμένο από τους ειδικούς 100% αναστηλώσιμο, για να μην ξεχνιόμαστε και δεμένο τόσο πολύ με τις ψυχές μας), εμπρησμό που σχεδίασαν άγνωστο ή άγνωστα, άνανδρα και ακοινώνητα υποκείμενα του κοινού ποινικού δικαίου αφήνει σε εμάς να καταπιούμε την κάμηλο!!!


Μ’όλες τις απίστευτες ηθικές και κοινωνικές διαστάσεις που παίρνει το έγκλημα αυτό. Ούτε μια νύξη, ουδέποτε, ούτε μια καταδίκη της κτηνωδίας απ’όποιους και εάν προήλθε (πόσο μάλλον μια δημόσια και γραπτή καταδίκη με δελτίο τύπου από τη Μητρόπολη. Για να μην υπεισέλθουμε σε νομικές κινήσεις που περιμέναμε από το Δεσπότη ο οποίος είχε την τυπική αλλά πρωτίστως την ηθική υποχρέωση να κάνει απέναντι στη χυδαίως προσβεβλημένη τιμή των κατοίκων)… Τη στιγμή μάλιστα που ήξερε ο Δεσπότης από πρώτο χέρι τις λυσσώδεις έριδες που προηγήθηκαν του εμπρησμού, τη στιγμή που πρώτος απ’όλους είχε το καυτό πόρισμα της Πυροσβεστικής στα χέρια του και τη στιγμή, τέλος, που το ίδιο το περιοδικό της Μητρόπολης «Λειμωνάριον» (τεύχος Ανοίξεως 2008) χαρακτηρίζει το Ναό του Αι-Γιώργη «πυρπολυθέντα»!!! (Αλλά τολμάει κανείς από ένα φοβισμένο κοινό να τα… σούρει σε έναν Δεσπότη;) Υστερόγραφο 1: Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται, υπάρχουν άτομα στην Αιανή που κοροϊδεύουν χοντρά τη συνείδησή τους δηλώνοντας πως αφήνουν τους όποιους εμπρηστές στην κρίση του Θεού… Τόσο απλουστευτικά! Αυτοί θα γίνουν οι κακοί; Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι νοήμονες. Υστερόγραφο 2: Αλήθεια με όλα αυτά που συνέβησαν που πήγε η αγάπη, η χαρά και η πνευματικότητα της Ορθοδοξίας στην Αιανή; Γιώργος Π. Φτάκας, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Αιανής και μαέστρος της έντεχνης χορωδίας του Δήμου. Γιάννης Π. Γιαννακόπουλος, βιοτέχνης. Δ. Μπούκος, και άλλοι ενορίτες τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ συνχαριτήρια, και λίγα του είπες όσο για το Σατανά ασ φάξει στο σπίτι του

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο γιατρέ! καιρός ήταν κάποιος να αντιδράσει!!! Κάθε φορά που παίρνει το μικρόφωνο ξεχνάει να σταματήσει...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ποιον κατηγορείτε? Όταν υπάρχει απόφαση των δικαστηρίων τι ζητάτε? Τι περιμένετε δηλαδή? Και ο καθένας σπο εσάς που γνωρίζει ποιος φταίει ή που είδε ή που άκουσε κάτι γιατι δεν έκανε και τις ανάλογες ενέργειες? Δε λέω καλή η κριτική, οι συζητήσεις, ο καταλογισμος των ευθυνών απο το καφενείο αλλα στην πράξη τίποτα μηδεν!

Γιώργος Π. Φτάκας είπε...

Προφανώς δεν κατάλαβες την επιστολή. Ξαναπροσπάθα. Και οι άντρες γράφουν επωνύμως.
Γιώργος Π. Φτάκας

Γιώργος Π. Φτάκας είπε...

Προφανώς δεν κατάλαβες την επιστολή. Ξαναπροσπάθα. Και οι άντρες γράφουν επωνύμως.

Γιώργος Π. Φτάκας

Ανώνυμος είπε...

Υστερόγραφο 1. Στρουθοκαμηλίζουνε γενικώς στην Αιανή
Υστερόγραφο 2. Υπήρχαν άραγε?
Υστερόγραφο 3. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά νοιάζονται, δυστυχώς....Σε όλο το μεγαλείο της η ένοια της απαξίωση συναντάται στην κοινωνία της Αιανής.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη αυτό που λείπει είναι η ηθική νύξη του ή οποιαδήποτε ενέργεια Δεσπότη?

Το Προφίλ μας