Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Λαζ. Λωτίδης: Δηλώνει παρών, για το νέο Δήμο Εορδαίας

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Όραμα γενεών ήταν η Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίλυση κάθε αιτήματος του πολίτη, για την απόκτηση τεχνογνωσίας, την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και τα συστήματα καινοτομίας. Για να γίνουν πράξη όμως όλα αυτά απαιτείται μια σύγχρονη διοικητική οργάνωση, με νέους, ισχυρούς δήμους όπως αυτοί που δημιουργούνται με τον Καλλικράτη. Στην περιοχή μας, ο νέος μεγάλος Δήμος Εορδαίας συνιστά μια τεράστια αναπτυξιακή παρέμβαση, που ανοίγει την πόρτα στο μέλλον.

Με ενιαία διοικητική δομή, για πρώτη φορά η Εορδαία θα αποκτήσει δική της ισχυρή φωνή και υπόσταση και θα έχει τις τύχες της στα δικά της χέρια. Είναι αυτονόητο ότι χαιρετίζω αυτήν την μεγάλη τομή που επιχειρεί η κυβέρνηση με τον Καλλικράτη και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η προσπάθεια θα αποφέρει καρπούς. Με όχημα τη διοικητική μεταρρύθμιση, έχοντας ως βάση το νέο μεγάλο Δήμο Εορδαίας, μπορούμε να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία, για πρώτη φορά με αξιώσεις αυτά που δικαιούμαστε. Στην προσπάθεια αυτή είναι για μένα αυτονόητη όχι μόνο η απλή συμμετοχή, αλλά η πλήρης ενεργοποίηση και διάθεση όλων των δυνάμεών μου, της γνώσης και της εμπειρίας μου, στο νέο τοπίο προκλήσεων που διαμορφώνεται για τον τόπο μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

a pa pa pa

Ανώνυμος είπε...

Η πιο αξιόλογη περίπτωση για το δήμο Εορδαίας.

Ανώνυμος είπε...

epiotelous enas proin politikos me to tharos tis gnomis toy...Topothetite xwris genikologa kai epekfiges. Mpravo saw Kurie Lwtidh

Το Προφίλ μας