Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Κανόνι» στην ALPHA BANK άνω του 1 εκ. ευρώ

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
«Κανόνι» έσκασε στο κεντρικό υποκατάστημα της ALPHA BANK της Κοζάνης, όπου ένας υπάλληλος της τράπεζας έπαιρνε δάνεια για λογαριασμό ανυποψίαστων πελατών, οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν τίποτα. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το υπεξαιρεθέν ποσό, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, ενώ οι εξαπατηθέντες που «πήραν δάνειο» είναι δεκάδες. Πρωταγωνιστής της κομπίνας είναι στέλεχος του τομέα δανείων της τράπεζας, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ελίμειας. Μάλιστα διετέλεσε την πρώτη διετία της τρέχουσας θητείας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ είχε διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ. Εξαπατηθέντες είναι συνδημότες του  κυρίως φιλικά και συγγενικά πρόσωπα - από τα χωριά Άνω Κώμη και Κρόκος, καθώς και από άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ελίμειας. Με το κόλπο της απόσπασης της υπογραφής, δήθεν για κάποιο άσχετο λόγο ή της πλαστογραφίας, ο «πανούργος» τραπεζικός υπάλληλος φέρεται να πήρε δάνεια που κυμαίνονται για τον καθένα από 30.000 έως 150.000, ίσως ακόμη και έως 300.000 ευρώ για μία περίπτωση. Η απάτη φέρεται να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ήρθε στο φως πρόσφατα, μόλις άρχισαν να φτάνουν σε κάποιους έκπληκτους πελάτες της τράπεζας οι δόσεις του δανείου τους, που ουδέποτε είχαν πάρει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «κομπιναδόρος» υπάλληλος υποστήριξε ότι πήρε τα δάνεια για να στηρίξει φιλικό του πρόσωπο, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αυτός ο ισχυρισμός, ίσως ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο υποκατάστημα της ALPHA BANK της Κοζάνης, έχουν περάσει από κόσκινο τον τραπεζικό λογαριασμό ενός εργολήπτη δημοσίων έργων, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για πρώην στέλεχος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, με τον οποίο ο πρωτεργάτης της κομπίνας έχει φιλικές σχέσεις. 
Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος, κατά κοινή ομολογία όσων τον γνωρίζουν, διακατέχεται από το πάθος του τζόγου και είναι θαμώνας καζίνων, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της FYROM.
Ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Κοζάνης, Νέστωρ Κόκκινος, παραδέχτηκε την απάτη, καθώς δήλωσε στον «Π» ότι «το θέμα το διερευνούμε εξονυχιστικά και σε λίγες ημέρες θα εκδώσουμε αναλυτικό πόρισμα». Την ίδια στιγμή μάλιστα βρισκόταν στο γραφείο του περί τους δέκα εξαπατηθέντες πελάτες, που ζητούσαν ενημέρωση και εξηγήσεις από την τράπεζα. Ο διευθυντής τους καθησύχασε, λέγοντας ότι «όσοι δεν πήραν δάνειο από την τράπεζα, δεν θα χάσουν τα λεφτά τους». Παρόμοια διαβεβαίωση έδινε και ο δικηγόρος του υπαίτιου της υπεξαίρεσης, ο οποίος τηλεφώνησε εκ μέρους του πελάτη του, σε περίπου είκοσι εξαπατηθέντες, λέγοντας ότι «θα καλυφτεί το ποσό του δανείου και δεν θα χάσει κανείς χρήματα». Να σημειωθεί ότι ο εγκέφαλος της απάτης έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με μία εκδοχή του συγγενικού περιβάλλοντος νοσηλεύεται σε κλινική της Θεσσαλονίκης.
Πάντως, στο κεντρικό υποκατάστημα της ALPHA BANK της Κοζάνης, έχουν εγκατασταθεί επιθεωρητές ελέγχου της τράπεζας από την Αθήνα, οι οποίοι διερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση. Βεβαίως, δεν ψάχνουν μόνο το ύψος της απάτης σε ευρώ, αλλά και το ενδεχόμενο να είναι μπλεγμένοι και άλλοι υπάλληλοι της τράπεζας. Άλλωστε, στους τραπεζικούς κύκλους είναι γνωστό ότι η έκδοση ενός δανείου δεν είναι υπόθεση ενός υπαλλήλου μόνο. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του δήμο Ελίμειας, Αθανάσιος Ματιάκης, έθεσε εκτός συνδυασμού τον δημοτικό σύμβουλο, εμπνευστή του σκανδάλου. Παράλληλα και ο ίδιος ο υπόδικος δημοτικός σύμβουλος υπέβαλε την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο, με επιστολή που επέδωσε ο αδερφός του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον χτυπα η καμπανα;

ai-vreS είπε...

.............

ai-vreS είπε...

Έσκασε σήμερα...

Το Προφίλ μας