Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η Σιωπή των Αμνών

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr 
Ποιος να το πίστευε άραγε ότι για το τραγικό περιστατικό με το 14μηνο βρέφος που έχασε την ζωή του περιφερόμενο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να καταλήξει μετά από 11 μέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ότι οι συνήθεις ύποπτοι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχης, περιφερειάρχης, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης θα σιωπούσαν με τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο. Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο για το σήμερα, για το πώς θα λειτουργήσουν άμεσα οι δυο παιδιατρικές κλινικές έστω με αποσπάσεις προσωρινές που θα έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. 
Στο νομό Φλώρινας με τις περισσότερες γεννήσεις σε όλη τη χωρά δεν λειτουργεί η Μαιευτική κλινική. 
Όμως δεν ακούσαμε τίποτα και για την Μαιευτική κλινική της Πτολεμαΐδας – μοναδικό κρατικό καταφύγιο στην δυτική Μακεδονία - που εάν κάποιες μέρες απουσιάσει ο μοναδικός παιδίατρος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου τότε οι ετοιμόγεννες γυναίκες είναι υποχρεωμένες να απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές ή να κατευθύνονται στην Θεσσαλονίκη, την Βέροια ή τα Ιωάννινα. 
Δεν ακούσαμε τίποτα για το Διαβητολογικό Ιατρείο στο νοσοκομείο της Κοζάνης (ανεστάλη η λειτουργία του) με 5.000 καρτέλες ασθενών και δυο εξειδικευμένους διαβητολόγους, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε όλη την Δυτική Μακεδονία. Και βέβαια οι πέντε χιλιάδες ασθενείς, που χρειάζονται ειδική μέριμνα και παρακολούθηση έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 
Δεν ακούσαμε τίποτα για την καρδιολογική κλινική της Κοζάνης που κινδυνεύει να έχει την τύχη των παιδιατρικών τμημάτων. 
Δεν ακούσαμε τίποτα από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη Γ. Κίρκο, ο οποίος είναι βυθισμένος στην χαρτούρα του ΕΣΠΑ και στα «κινέζικα» λογιστικά που άφησε η προηγούμενη διοίκηση του Α. Λεούδη. Δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τις ανθρώπινες ζωές που έχουν παραδοθεί ως λεία στην ανικανότητα της διοίκησης και όλων αυτών, που δεν υπηρέτησαν, αλλά έζησαν από το ΕΣΥ, έφτιαξαν εξοχικά, αγόρασαν σκάφη, τοποθέτησαν τις οικονομίες τους σε εταιρίες στις παρθένες νήσους. Είναι τα στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων, οι αποτυχημένοι βουλευτές που μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης βαφτίζονται manager και ολημερίς συσκέπτονται με τους προμηθευτές ιατρικών εργαλείων και μηχανημάτων στα ενδότερα του γραφείου τους. «Μηδέν εις το… πηλήκιο», όπως αναφώνησε προεκλογικά ο πρόεδρός σας και σημερινός πρωθυπουργός από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης κ. Κίρκο. Ως επαγγελματίας ασκείτε την ιατρική επιστήμη αλλά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν φροντίσατε να επιδείξετε αντανακλαστικά για το τραγικό συμβάν του 14μηνου βρέφους, ανάλογα με εκείνα των συγχαρητηρίων για τις επιτυχίες αθλητών της περιοχής. 
Ας πάμε στα πολιτικά κόμματα. Η ΝΔ της οποίας ο πρόεδρος της στο Νομό Κοζάνης Γ. Τοπαλίδης ήταν στέλεχος της υγειονομικής περιφέρειας, όπου ανήκουν τα νοσοκομεία της περιοχής και που ο ίδιος φέρει σημαντικές ευθύνες για την κατρακυλά των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια, δεν έπρεπε να πει κάτι υπό μορφή ανακοίνωσης για το περιστατικό; Ακόμη και η δημόσια συγνώμη κ. Τοπαλίδη δεν φέρνει πίσω τον μικρό Γιάννη αλλά μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε. 
Ο δε γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη Ρούσης Αλεξανδρής παρότι γιατρός στο επάγγελμα δεν βρήκε ούτε αυτός χρόνο, έστω με την διττή ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επιστήμονα, να πει κάτι για το περιστατικό. Θα μου πείτε τώρα υπάρχουν αλλά πιο σοβαρά ζητήματα όπως στο τι θα κάνουμε στις αυτοδιοίκητες εκλογές που έρχονται ή εάν το ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει το ευαγγέλιο της 3ης Σεπτέμβρη. Όσο για τους αυτοδιοικητικούς (βλέπε δηλώσεις Νομάρχη και Δημάρχου Κοζάνης) πέρα από την έκφραση θλίψης και τις κοινότυπες διαπιστώσεις καμία απολύτως πρωτοβουλία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oύτε ενα σχόλιο εδώ!
Δεν τραβάει ο Κουταβάς εδώ μέσα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ;
Ή ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ" ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τον Σπύρο για την ανάδειξη των προβλημάτων. Γιατί είναι πραγματικά γνώστης των προβλημάτων και έχει το θάρρος να τα γράφει ως είναι. Μπράβο Σπύρο

Ανώνυμος είπε...

Δύο...επαινετικά σχόλια ολο κι ολο για το Κουταβά!
Δεν τραβάει εδω μέσα και η αναγνωρισιμότητα του στα σχόλια είναι ανύπαρκτη!
Κυριαρχεί κατά κόρον ο δημοσιολόγος Πλιάτσιος,
που καθημερινά δημιουργεί αίσθηση με τις παρεμβάσεις του. Είναι μια σημαντική προσωπικότητα του τόπου μας ο ΠΠ, που αν δούλευε στο κανάλι alfa στην Αθηνα, θα έλεγε το κεντρικό δελτίο των 20.00!

Ανώνυμος είπε...

O koytavas den ehei mia kalyteri fotografia na valei.Poli agrios fenete stin foto.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8.53. Πες μου σε παρακαλώ οτι κάνεις πλάκα. Pleaaaaaase. Σε ικετεύω. Σε θερμοπαρακαλώ.Πες μου οτι κάνεις πλάκα ( αν και κάτι μου λέει οτι πάλι η ηλίθια καθαρευουσιάνα είναι)

Ανώνυμος είπε...

Ποιά καθαρευουσιάνα λές και πράσινα άλογα.
Μήπως είσαι εσυ η καθαρευουσιάνα, που παραμυθιάζεις τους πάντες εδω μέσα.
Και τι παρακαλάς?
Πλάκα μας κάνεις τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα σε κάνω ρε θαυμαστή του μετρίου. Πλάκα σε κάνω μωρέ. Συνέχισε να ψηφίζεις τον δημαρχούκο σου και να ενημερώνεσαι απο τον Π.Π και παρακάλα τον βουλευτάκο σου να σε διορίσει κάπου.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Το Προφίλ μας