Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Κοζάνη: Χωρίς νοσηλευτές τρία Περιφερειακά ιατρεία

Στις οργανικές τους θέσεις στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης καλούνται να επιστρέψουν οι νοσηλεύτριες που βρίσκονται στα Περιφερειακά Ιατρεία Λιβαδερού, Βαθυλάκου και Αιανής, τα οποία ανήκουν στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, οι οποίες με προγενέστερες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου  είχαν  αποσπαστεί στις ιατρεία των Τοπικών Κοινοτήτων. Οι νοσηλεύτριες θα πρέπει να επιστρέψουν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2016, στις οργανικές τους θέσεις,
καθώς οι αποφάσεις των Νοσοκομείων για τις αποσπάσεις δεν ισχύουν με δεδομένο ότι τα Κέντρα Υγείας ανήκουν πλέον στην 3η ΥΠΕ  και υπάρχει νομικό κώλυμα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου σε ότι αφορά την κάλυψη των οργανικών θέσεων.
Το θέμα απασχολεί την 3η Υγειονομική Περιφέρεια καθώς πρέπει άμεσα να δώσει λύση, είτε λαμβάνοντας νέα απόφαση ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι νοσηλεύτριες,  στις εν λόγω κοινότητες ή να καλύψουν τις θέσεις με άλλο τρόπο. Σύμφωνα πάντως με τους κατοίκους, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα αφού ουσιαστικά απομένουν με ανενεργά ιατρεία,  τα οποία επισκέπτεται ο αγροτικός γιατρός 1 με 2 φορές την εβδομάδα και χωρίς την σημαντική παροχή υπηρεσιών των νοσηλευτών, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς η απόσταση από το Κέντρα Υγείας  ξεπερνά  τα 60 χιλ. και υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Αρκετά ξεκουράστηκαν τόσα χρόνια. Οι άλλοι κοροϊδία είναι? Να στελεχώσουν επιτέλους σωστά τα νοσοκομεία που έχουν το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικό και όχι τα περιφερειακά που είναι μόνο για εκτέλεση συνταγών. Να εργαστούν και αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένοι νοσηλευτες να εργαστούν κανονικό 8 ωρο επιτέλους. Τέρμα η κοροϊδία. Τα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αφελής δεν είναι να θέλουν επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις. Αφού παίρνουν τα ίδια λεφτά με τους άλλους νοσηλευτες και μάλιστα πολύ πιο ξεκούραστα Αμφιβαλω αν ξέρουν τι θα πει οκτώ ώρες τρέξιμο στην δουλειά. Καιρός να μάθουν κι αυτές. Και φυσικά όλοι ξέρουμε πώς γίνεται μία απόσπαση. Το θέμα είναι να έχεις τον σωστό άνθρωπο στην κατάλληλη θέση !

Το Προφίλ μας