Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: Έρχεται ψύχος! Απότομη αλλαγή με καταιγίδες και χιόνια

Το... χειμωνιάτικό του πρόσωπο θα μας δείξει ο Νοέμβριος στα... τελευταία του! Το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα και την επόμενη εβδομάδα το κρύο θα είναι τσουχτερό.
Η αλλαγή του καιρού αρχίζει από αύριο Σάββατο (26.11.2016) όταν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα βρέξει. Στα δυτικά και νότια βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή (27.11.2016) στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τη Δευτέρα θα έρθουν και τα χιόνια, στα βόρεια ορεινά. Από την ίδια μέρα θα αρχίσει και ο... κατήφορος της θερμοκρασίας.

Τα πιο... δύσκολα θα έρθουν από την Τρίτη, προτελευταία μέρα του Νοεμβρίου, όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και τη νύχτα και το πρωί θα υπάρξει παγετός στα δυτικά και βόρεια. Στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, ενώ σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας θα χιονίσει.
Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 26-11-2016 - Καιρός: στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (έκτος της Θράκης), τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Κυριακή 27-11-2016 – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Αιγαίου όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 28-11-2016 - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση στα βόρεια.
Τρίτη 29-11-2016 και Τετάρτη 30-11-2016 - Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Βαθμιαία την Τετάρτη τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά και βόρεια.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας