Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κουκουλώνει» το θέμα της χρηματοδότησης Δαβαράκη από Παππά- Μπλόκαραν την κλήση του δημοσιογράφου στην Εξεταστική

Σε μια σαφή προσπάθεια να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος της χρηματοδότησης του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη για την ιστοσελίδα portal.gr προέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.
Η εξεταστική επιτροπή επρόκειτο να ζητήσει τα παραστατικά από τις συναλλαγές του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά με τον δημοσιογράφο Άρη Δαβαράκη, για τη δημιουργία της ιστοσελίδας portal.gr και τη χρηματοδότησή του.

Μάλιστα, στη σχετική ψηφοφορία για την κλήση του κ. Δαβαράκη και άλλων μαρτύρων όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη σχετική πρόταση, με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο να διαφοροποιείται και να υπερψηφίζει! Αμέσως μετά αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας την πλειοψηφία κατάφεραν να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες.
Είχαν προηγηθεί οι έντονες πιέσεις των
βουλευτών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και Νότη Μηταράκη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά, προκειμένου η εξεταστική να ασχοληθεί με τις καταγγελίες του κ. Δαβαράκη. «Ο Α. Δαβαράκης καταγγέλλει ότι έπαιρνε χρήματα για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και του κόπηκε η επιχορήγηση», είπε ο κ. Μαυρωτάς, ζητώντας να ασχοληθεί η επιτροπή με το ζήτημα. Η πρώτη απάντηση του προέδρου της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη ήταν χαρακτηριστική: «Πρόκειται για μυθιστορηματικού χαρακτήρα ιστορία!».
Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος ισχυριζόμενος ότι «η εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα». «Τι σχέση έχει το θέμα με τα δάνεια των τραπεζών;», διερωτήθηκε σκωπτικά. Λαμβάνοντας τον λόγο ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι μέσω της καταγγελίας μπορεί να ανακαλυφθούν μαύρα ταμεία κόμματος. «Τέθηκε το ερώτημα αν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της εξεταστικής επιτροπή. Ορθά είπε ο Μ. Βορίδης ότι πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα. Εδώ υπάρχει ευθεία πληρωμή από κόμμα σε ΜΜΕ, να δεχθούμε ότι υπάρχει δεδικασμένο και να μην εξετάζουμε επιλεκτικά», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ευδοκίμησε η συμφωνία του Ν. Παππά με τον Άρη Δαβαράκη και προσέθεσε ότι το 2013 δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε δηλαδή που υποστηρίζει ο δημοσιογράφος πως υπήρξε η συναλλαγή.
Τι είχε αποκαλύψει ο Δαβαράκης
Σημειώνεται πως οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Άρης Δαβαράκης για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το portal.gr και τον Νίκο Παππά σε συνέντευξή του στη lifo.gr ήταν πως το toportal.gr φτιάχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόσω ήταν ακόμη στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και συνέχισε να χρηματοδοτείται μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, με χρηματοδότηση απευθείας από το γραφείο του Νίκου Παππά, ενώ ο ίδιος ο Άρης Δαβαράκης εξομολογείται ότι λάμβανε από το γραφείο Παππά μηνιαίως 1.000 ευρώ για να τρέξει την ιστοσελίδα από το 2013.
Διαβάστε χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη στη lifo.gr
Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr. Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;
«Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. Άργησα, αλλά κατάλαβα καλά ότι και ο Αλέξης είναι ακριβώς αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες του. Ταυτίστηκαν με ό,τι είχαμε πριν, υπουργοποίησε και το μισό ΠΑΣΟΚ, και όλο αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση».
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα;
«Πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν τέθηκε ένα θέμα να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Το καλοκαίρι της τρέλας, πριν γράψω το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, με πήρε ο ίδιος να μου προτείνει να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Κάτι που χάρηκα πολύ. Αλλά δεν ήθελε καθόλου ο Διονύσης Τσακνής – και αυτοί διορισμένοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να με δει. Θεωρούσε ότι δεν είμαι κατάλληλος, δεν έχω διπλώματα… Με πρόσβαλε κανονικά μπροστά στα μούτρα μου. Μου είπε «δεν σε θεωρώ κατάλληλο». Ο Ταγματάρχης ήταν πολύ πιο θετικός. Πάντως, έκανα την αίτησή μου, ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία…».
 http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας