Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Διαμαντοπούλου σε Κατρούγκαλο: «Δεν μπορείς να μας κοροϊδεύεις έτσι μέσα στα μούτρα»

Από πρώτο χέρι «τ’ άκουσε» ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο πάνελ της εκδήλωσης που διοργάνωσε στο ΕΒΕΑ το περιοδικό «Κοινωνική Επιθεώρηση»  με θέμα την Ανάπτυξη της Οικονομίας μέσα στις συνθήκες του Μνημονίου.
Στην εισήγηση του ο κ. Κατρούγκαλος, αφού ανέλυσε τα δομικά προβλήματα του παγκόσμιου καπιταλισμού μέσα από τη… μαρξιστική θεώρηση, υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης και των μέτρων που παίρνονται, λέγοντας πως είναι «πολύ ελαφρύτερα» από των προηγούμενων ενώ χαρακτήρισε και τις πολιτικές επιλογές ως «αριστερές».

Εκτός από την αναστάτωση και τις διαμαρτυρίες που προκάλεσαν στην αίθουσα οι εκφράσεις του κ. Κατρούγκαλου, όταν έφτασε η ώρα της δευτερολογίας της Άννας Διαμαντοπούλου που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ, η απάντηση ήταν καυστική και χωρίς περιστροφές:
«Όταν κόβει συντάξεις ο Βρούτσης κι ο Λοβέρδος είναι νεοφιλελεύθερο, όταν κόβεις εσύ είναι αριστερό. Αυτό δεν είναι πολιτική συζήτηση είναι κοροϊδία που δεν μπορεί ο άλλος να την αντέξει!», ανέφερε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ θυμίζοντας πρόσφατα πολιτικά γεγονότα τόνισε: «Τις δυσκολίες που ζείτε εσείς στην κυβέρνηση τις έζησαν πολλοί πριν από σας, πάρθηκαν μέτρα με το μαχαίρι στο λαιμό, χωρίς καθόλου χρόνο, όμως τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αυτός ο διάλογος. Κάποιοι πετούσαν μολότοφ και …ντομάτες και ασκούσαν φυσική βία. Αυτά σήμερα δεν γίνονται».
Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Διαμαντοπούλου κατέληξε με την προτροπή: «Κάντε μια προσπάθεια για να μπορέσει να υπάρξει σύνθεση και συναίνεση. Εσείς είστε κυβέρνηση».
Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και ο πρόεδρος του Επ. Επιμελλητήριου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Συντονιστής ήταν ο εκδότης του περιοδικού, γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός Λουκάς Αποστολίδης.
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας