Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δυο βραβεία για το Δημ.Σχολ. Βελβεντού στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Το σχολείο που ζήσαμε -το σχολείο που ονειρευόμαστε".

Από το gikas-daskalos.blogspot.com
Η τελετή Βράβευσης του 3ου Διεθνούς  Μαθητικού Διαγωνισμού “Το σχολείο που ζήσαμε -το σχολείο που ονειρευόμαστε” πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, ανάμεσά τους οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων που συμμετείχαν, πολλοί μαθητές, συγγραφείς, σκηνοθέτες, πολιτικοί και άνθρωποι από το χώρο της τηλεόρασης.
————————————————————————————-
Το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού βραβεύτηκε με δυο βραβεία:
Την πρώτη θέση με το μεγάλο βραβείο,σε συνεργασία με 10 άλλα σχολεία από όλον τον κόσμο, με την ταινία «Το σχολείο μου, ελληνικό και παγκόσμιο» και το βραβείο εξαιρετικής δημιουργίας με δύο κολλάζ.
———————————————————————————–
Η ταινία “Το σχολείο μου, ελληνικό και παγκόσμιο” δημιουργήθηκε με την συνεργασία 11 ελληνικών σχολείων από όλον τον κόσμο.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός, που είχε τον συντονισμό της όλης προσπάθειας: Μπασίνα Βασιλική
Συνθέτης του τραγουδιού:  Νίκος Ντόνας
Στίχοι τραγουδιού: Οι μαθητές των 11 σχολείων που συνεργάστηκαν.
Επιμέλεια στίχων: Γκίκας Γιάννης
Οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία που συνεργάστηκαν:
Μπασίνα Βασιλική Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά» Βουκουρέστι, Ρουμανία
Παναγιώτης Τσάκαλης-Ευλαμπία Σούρλου Αρχιμήδειος Ακαδημία Μαϊάμι, ΗΠΑ
Ιωάννης Γκίκας Δημοτικό Σχολείο Bελβεντού Βελβεντό Κοζάνης, Ελλάδα
Ζαφειρώ Βασιλάκη Σχολείο Ελληνικής Κοινότητας Βαλένσιας Βαλένσια, Βενεζουέλα
Άντρια Γαριβάλδη- Ελληνική Σχολή «Ζήνων» Μελβούρνη, Αυστραλία
Παρασκευή Δαμιανίδου Ευαγγελία Σαράτση Μαρία Τουλιά «Τοσιτσαίο – Πρατσίκειο» Δ.Σ. Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας-Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Κυριακή Κουσουράκη Σχολείο Oakleigh Grammar Μελβούρνη, Αυστραλία
Αντιγόνη Μπάτζιου Κατερίνα Βασιλάκη Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ντόχα, Κατάρ
Εκπαιδευτικοί Ελληνικής Κοινότητας Σχολεία «Παιδεία» και Πολιτιστικό Τμήμα Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Τορόντο, Καναδάς
Δωροθέα Ευαγγελίδου – Κομλίκη Νηπιαγωγείο Σχολής Σαχέτι Γιοχάνεσμπουργκ, Νότιος Αφρική
Νίκος Ντόνας, Συνθέτης και πιανίστας του τραγουδιού Μουσικό σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» Σιάτιστα, Ελλάδα
—————————————————————————————————
Η ταινία
 Η υπόθεση της ταινίας:
Τα παιδιά μας δείχνουν φωτογραφίες από το σχολείο τους και παίζουν μαζί μας το παιχνίδι “Μάντεψε ποιο είναι το σχολείο μας”. Αφού κανείς δεν το βρίσκει, θα μας πουν μια ιστορία για να μας βοηθήσουν.
Ο μετανάστης φεύγει από την Ελλάδα και στην νέα του πατρίδα δημιουργεί ελληνικά σχολεία. Τα παιδιά με ένα αεροπλάνο μας ξεναγούν στα σχολεία αυτά. Νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και έτσι γράφουν στίχους και δημιουργούν ένα τραγούδι για την Ελλάδα, “Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά” που τραγουδούν και χορεύουν όλα μαζί.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας τραγούδησαν ζωντανά το τραγούδι στην τελετή βράβευσης.
==========================================================
Τα δυο κολλάζ που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και πήραν το βραβείο εξαιρετικής δημιουργίας είχαν τίτλο : «Το Σχολείο μου-σχολείο συνεργασίας» και « Το Σχολείο του μέλλοντος-σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία». Πρόκειται για δυο έργα που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη χρονιά, στα πλαίσια προγράμματος του σχολείου μας.
=========================================================
Η τελετή βράβευσης είχε πολλές εκπλήξεις με μικρά θεατρικά, τραγούδια και μια πολύ καλή παρουσίαση  από τον Κώστα Στοφόρο.
 Έγινε και ειδική παρουσίαση του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού και των δυο αιθουσών- Εικαστικών και Θεατρικής αγωγής- που διαμορφώθηκαν στο σχολείο μας από τον Όμιλο Φουρλή. Οι αίθουσες έγιναν μετά από πρόταση των υπευθύνων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και την βράβευση του Σχολείου μας στον περσινό διαγωνισμό.
Να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Μουσείου Σχολικής Ζωής που για μια ακόμα χρονιά μας έδωσαν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε στο σχολείο μας και να παρουσιάσουμε την δουλειά μας, καθώς και για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.
Στο προεδρείο, η συγγραφέας Άλκη Ζέη και ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας