Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Γ. Κασαπίδης: να εκκινήσει διάλογος για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Με νέα επιστολή του προς την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Χ. Καφαντάρη, ο βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης αγροτικού της Ν.Δ. κ. Γ. Κασαπίδης επαναφέρει επιτακτικά το αίτημα να εκκινήσει διάλογος στην Επιτροπή για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά από ανάλογη πρωτοβουλία κι ενώ η Πρόεδρος προσδιόρισε τον Ιανουάριο του 2016 ως τον κατάλληλο χρόνο να εκκινήσει σχετικός διάλογος, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό παρά τις δικές τις ενέργειες. Και αυτό την ώρα που η χώρα δεσμεύεται με την υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού να παρουσιάσει από τον περασμένο Μάρτιο ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας. Κάτι που δεν έπραξε ούτε τον Ιούλιο του 2016 οπότε και επανακαθορίστηκε, μεταθέτοντας τη σχετική υποχρέωση για το 2017. Όμως η οικονομία και η κοινωνία δε μπορούν πλέον να περιμένουν.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Κυβέρνηση επιδεικνύει εξαιρετική απροθυμία στην υιοθέτηση των απαραίτητων για τη χώρα μεταρρυθμίσεων, ενώ, είναι πλέον και βέβαιο ότι δε διαθέτει ούτε το περιβόητο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

 Αθήνα, 30.11.2016
                                                                                  ΠΡΟΣ:   Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής
                                                                    Παραγωγής & Εμπορίου
                                                                     κ. Καφαντάρη Χαρά
Κα Πρόεδρε,

λίγες ημέρες απομένουν πριν συμπληρωθεί ένα έτος από την αποστολή προς εσάς επιστολής μου, να προκαλέσετε, στο πλαίσιο της επιτροπής της οποίας έχετε την τιμή να προεδρεύετε συζήτηση γύρω από  την έναρξη εκπόνησης σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και δη του πρωτογενούς τομέα.
Κα Πρόεδρε, το αίτημα παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο. Παρά το γεγονός ότι συμφωνήσατε με τη σκοπιμότητα και αναγκαιότητα της εν λόγω προτάσεώς μου, το σχετικό αίτημα δυστυχώς ένα χρόνο μετά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό.
Παρά τη δική σας άμεση ανταπόκριση, με σχετική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και την αναγνώριση από μέρους σας της σκοπιμότητας και αναγκαιότητας της πρωτοβουλίας αυτής, έως και σήμερα η διεξαγωγή αυτής της συζήτησης δεν κατέστη εφικτή. Κι αυτό παρόλο που κατόπιν της συνεννόησής σας με τον υπουργό προσδιορίσατε τον Ιανουάριο του 2016 ως τον πιο κατάλληλο χρόνο.
Έκτοτε κι ενώ η χώρα ήταν δεσμευμένη με την υπογραφή του Πρωθυπουργού να παρουσιάσει έως το Μάρτιο του 2016 ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, αυτό δεν έγινε ούτε τον Ιούλιο, οπότε και μετατέθηκε με το επικαιροποιημένο συμπληρωματικό μνημόνιο. Όμως ούτε μέχρι σήμερα δεν έχει προετοιμασθεί το περιβόητο σχέδιο και μετατίθεται για το 2017, όπως προκύπτει και από τη συζήτηση κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση επιδεικνύει εξαιρετική απροθυμία στην υιοθέτηση των απαραίτητων για τη χώρα μεταρρυθμίσεων, ενώ στην πράξη αποδεικνύεται 23 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας ότι δε διαθέτει σχέδιο ανασυγκρότησης πάρα τις περί του αντιθέτου βαρύγδουπες προεκλογικές διαβεβαιώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού.
Επειδή μέσα από την επιδίωξη της σταδιακά, μεγιστοποίησης της διατροφικής αυτάρκειας της χώρας εντός μιας εξαετίας, μπορούν να δημιουργηθούν έως και 400.000 νέες θέσεις εργασίας, εξοικονομώντας από τις εισαγωγές τροφίμων έως και 5,5 δις € ετησίως,
Επειδή η ελληνική ύπαιθρος διαρκώς μαραζώνει εξαιτίας ελλείψεως αναπτυξιακού κεντρικού σχεδιασμού και αποτελεί καταστροφική «πολυτέλεια» η περαιτέρω απώλεια πολύτιμου χρόνου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα της χώρας,
Επειδή ολοένα και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες στην ύπαιθρο χώρα, προς όφελος των λίγων και οικονομικά δυνατών εις βάρος των μικροκαλλιεργητών και οικονομικά αδύνατων παραγωγών,
Επειδή ο διάλογος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα ενεργοποιήσει δημιουργικά τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου εντός και εκτός κοινοβουλίου, που τόσο το έχει ανάγκη η πατρίδα μας,
Επειδή έχετε τη δυνατότητα και την ευθύνη για την άμεση πρόκληση αυτής της συζήτησης στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου που προεδρεύετε,  προσκαλώντας τους συναρμόδιους υπουργούς επί του θέματος,
Επειδή είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων και των βουλευτών της χώρας να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό προς όφελος των Ελλήνων και της πατρίδας μας,
σας επαναφέρω εναγωνίως το αίτημα  να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την έναρξη του εποικοδομητικού και δημιουργικού αυτού διαλόγου από την επιτροπή μας.
                                                                     Με τιμή


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας