Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ξεχωριστή παρουσία του Δήμου Βοίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Αθήνα

Ο Δήμος Βοίου ξεχώρισε με την παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Greek tourism expo» που διοργανώθηκε το διάστημα 25-27 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου metropolitan expo στην Αθήνα, καθώς μαζί με το Δήμο Νεστορίου, ήταν οι μοναδικοί μη νησιωτικοί δήμοι που συμμετείχαν στην Έκθεση και δίπλα στους μεγάλους και πλήρως αναπτυγμένους τουριστικά δήμους (Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Ίου, κτλ) πρόβαλλαν με αξιώσεις το τουριστικό τους προϊόν.
Η φυσιογνωμία της συμμετοχής επικεντρώθηκε στις εξής ενότητες (χωρίς να παραγνωρίζονται οι υπόλοιπες):
ü  Στην παρουσίαση των κυριότερων μνημείων – μουσείων – αρχιτεκτονικής παράδοσης του τόπου.
ü  Στην έντονη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα των ανθρώπων.
ü  Στην παρουσίαση του θρησκευτικών παραδόσεων και των ιερών προσκυνημάτων της περιοχής.
ü  Στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και του Παλαιοντολογικού μουσείου.
ü  Στην παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας.
Η υποστήριξη των ενοτήτων, έγινε τόσο από το ίδιο το design του stand και τα εκθέματα (πλούσιο φωτογραφικό υλικό στις εικόνες, προθήκες με εξειδικευμένα φυλλάδια,  ειδική προθήκη με περιεχόμενο από τοπικά προϊόντα που διαθέτει η περιοχή μας, κ.α) όσο και από το προσωπικό που εκπροσώπησε τον Δήμο, και χορήγησε σχετικές πληροφορίες στους χιλιάδες επισκέπτες.


Παράλληλα με τη λειτουργία του περιπτέρου του δήμου αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο το καινοτόμο και προσωποποιημένο πρόγραμμα “B2B MEETINGS”, που δίνει άλλη διάσταση στη συμμετοχή σε μία έκθεση και που τα τελευταία χρόνια η GREEK TOURISM EXPO έχει καθιερώσει, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην προώθηση επιχειρηματικών συμφωνιών. Είναι μία υπηρεσία της διοργανώτριας, που παρέχεται στους εκθέτες, ώστε να μπορούν μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων με προσκεκλημένους εμπορικούς αγοραστές (hosted buyers) απ’ όλο τον κόσμο, να προωθούν επαγγελματικές εμπορικές συμφωνίες και να ανοίγουν νέες διεθνείς αγορές. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης και διήρκησαν  αυστηρά 20 λεπτά η κάθε μία και πραγματοποιήθηκαν διάφορες προγραμματισμένες συναντήσεις με τους προσκεκλημένους tour operators & εμπορικούς επισκέπτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Δανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Κίνα κ.α.)..
        Ο Δήμος Βοίου κέρδισε τις εντυπώσεις,  ανέδειξε μέσα από την παρουσία του και το υλικό που μοιράστηκε σε όλους τους επισκέπτες, όλες τις φυσικές ομορφιές του τόπου και έκανε γνωστό προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι αξίζει κάποιος να επισκεφτεί το Δήμο, να τον γνωρίσει και να γευτεί και να δοκιμάσει από κοντά και δεκάδες άλλα τοπικά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας.
         Πραγματοποιήθηκαν επαφές με δεκάδες τουριστικούς πράκτορες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή και στις προοπτικές της τουριστικής της αξιοποίησης.
  • Με την Υπουργό Πολιτισμού κα Έλενα Κουντουρά, συζητήθηκαν οι προοπτικές της τουριστικής αξιοποίησης του Δήμου και συμφωνήθηκε συνάντηση άμεσα στο γραφείο της, προκειμένου να μας παράσχει όποια βοήθεια απαιτηθεί από μεριάς Υπουργείου στην όλη προσπάθεια προβολής του τουριστικού μας προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας