Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση – Παρουσίαση των εμπειριών του Νίκου Κάβουρα από τη “Ruta Panamericana”

Σε ένα απολαυστικό ταξίδι, γεμάτο εικόνες και ξεχωριστές εμπειρίες με …οδηγό τον Κοζανίτη Νίκο Κάβουρα, θα ταξιδέψει το Vespa Club Κοζάνης και όσοι βρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Κοζάνη.
Ο Νίκος Κάβουρας θα παρουσιάσει στο κοινό τις εμπειρίες του από την περίφημη «Ruta Panamericana» την οδική αρτηρία που ενώνει τη Γη του Πυρρός με την Αλάσκα, μια διαδρομή περίπου 32.000 χλμ. που περιλαμβάνει 18 χώρες, όμορφες εικόνες και ενδιαφέροντες ανθρώπους.
Με έδρα την Κοζάνη, μόνιμο συνεπιβάτη τη Νικολέτα και προορισμό ...τους δρόμους του κόσμου, ο Νίκος προσπαθεί, εδώ και είκοσι χρόνια, να αποδείξει πως «...τελικά, είναι καλύτερα να ταξιδεύεις παρά να φτάνεις». Έχοντας αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο ενεργητικό του και μοναδικό μέσο φυγής τη μοτοσυκλέτα, συνεχίζει να «χάνεται» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και να αναζητά αυθεντικές παραστάσεις, πρωτότυπες διαδρομές και ξεχωριστές οδηγικές εμπειρίες. Αν και έχει, ήδη, καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μέρος από τα παιδικά του όνειρα συνεχίζει, ανελλιπώς, να σχεδιάζει καινούργιες αποστολές που θα κυλήσουν τις ρόδες της μηχανής σε δυσπρόσιτες περιοχές και ιστορικούς τόπους. Οι σκηνές που εναλλάσσονται καταιγιστικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσπαθούν, μάταια, να χορτάσουν τη βουλιμία των ματιών, επιτρέπουν στη φαντασία να ταξιδεύει στους θρύλους και τις παραδόσεις των χωρών που επισκέπτεται, γεννούν στο μυαλό προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη. Ανομολόγητη φιλοδοξία του κι ευσεβής πόθος είναι «...να γίνουν, μια μέρα, όλα αυτά ένα βιβλίο...».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Vespa Club Κοζάνης και συνδιοργανωτή τον Όμιλο Δικυκλιστών Κοζάνης. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Μπουσίου και Εστίας 3 – 1ος Όρφος, απέναντι από το Βαλταδώρειο) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας