Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως λέμε «κοπανιστός αέρας»

Της Αλίκης Χατζή
Κοντεύουν κιόλας δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δύο χρόνια που μάλλον όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.
Ήταν το δίχως άλλο περίοδος μεγάλων απογοητεύσεων, διαψεύσεων, απωλειών, δύο χρόνια ψευδών και  απάτης, δύο χρόνια εθνικής ασυναρτησίας. Σίγουρα τα πλέον επώδυνα της μεταπολίτευσης. Η «πρώτη φορά Αριστερά» έφερε στην επιφάνεια την συντριπτική της ανυπαρξία και κυρίως αποκάλυψε τον στυγνό κυνισμό της λαμβάνοντας μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει.

Επίσης, γίναμε μάρτυρες  της θηριώδους της δίψας για εξουσία και του ακραίου πολιτικού αμοραλισμού της μέσα από την πιο απίθανη συμμαχία με την «ψεκασμένη» ακροδεξιά του Καμμένου. Συνέβησαν τόσα πολλά και σε τόσο μικρό διάστημα – με
αλλεπάλληλες αχρείαστες εκλογές και πολιτικές εξελίξεις – που η ελληνική κοινωνία δεν μπόρεσε ούτε να τα κατανοήσει στην διάστασή τους ( παρά μόνο τα μέτρα που αφορούσαν άμεσα την τσέπη της και αυτά δεν ήταν λίγα…) ούτε πολύ περισσότερο να τα αφομοιώσει, να τα αξιολογήσει, να τα κρίνει.
Το αποκορύφωμα της κρίσης είναι η ακρισία. Μέσα σε δύο χρόνια  καταναλώθηκε τόσος παραλογισμός, παρήχθησαν τόσοι ωκεανοί ψεμάτων ώστε όλοι να στέκουν αμήχανα απέναντι στο θέαμα μιας κυβέρνησης που τα υποσχέθηκε όλα και τα αρνήθηκε όλα! Ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που κυβερνά ξεπέρασε σε επιδόσεις και τις πιο τρελές επιθυμίες της Τρόικας, των δανειστών, του ΔΝΤ, των διεθνών τοκογλύφων. Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να ξεπουλήσει ότι δεν μπόρεσαν με πολύ πιο συμφέρουσες συμφωνίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κοντολογίς, οι πολιτικοί θεατρίνοι του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν το τρισχειρότερο και δίχως κοινωνικές και άλλες αναταραχές, δίχως «αυτοκτονίες», «λιμοκτονίες», καμένα κτήρια και άλλα δραματικά δρώμενα και αφήσαν έκπληκτο ακόμα και τον Σόιμπλε, την Μέρκελ και τους λοιπούς εταίρους και φίλους της «Ευρώπης των τοκογλύφων».
ΥΓ: Μέσα σε αυτή την παρωδία πολιτικής αναξιοπιστίας που στο μέλλον θα διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια «ως η τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης», οι άνθρωποι αυτοί με την μνημειώδη τους ανευθυνότητα και ανικανότητα  φέρουν ακέραια την ευθύνη για το τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα του προσφυγικού!
http://thecaller.gr/ 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο σαμαρας δεν εβγαλε σε διαθεσιμοτητα συγκεκριμενους κοπρους και τομαρια με αγορασμενα μεταπτυχιακα, τεμπελχανεια σκετα που δε βαρεσαν μια και συνεχιζουν να κοπριζουν σε βαρος του κοινωνικου συνολου. Τα ιδια αυτα μπουχεσοειδη ερπετα θυμουνται με χαρα την περιοδο που ειχαμε βενιζελο και σαμαρα και οχι την περιοδο τσιπρα. Λογικο ειναι, αφου τους αλλους απελυαν. Οι ιδιοι αλλωστε ηταν και δικτιωμενοι επιπλεον. Τεμπελχανεια ολκης αλλα με γνωστους και ακρες - τοσα χρονια πασοκ να πανε χαμενα;- αλλα εκτος απ αυτα κι αλλη καλυψη. Μπραφ τα σκας και παιρνεις κι ο,τι χαρτι γουσταρεις. Και γινεσαι και αριστος αμα λαχει. Δεν πα να εισαι ενας γιδοβοσκος; Κατα τα αλλα μας κατεστρεψε ο τσιπρας. Αν δεν αυτοκτονησουν οπως θα ηταν απολυτα λογικο καμια 500χιλ πασοκοι και αλλοι τοσοι νδ σωτηρια γιοκ. Το πολυ να παμε χειροτερα. Να ξεχωρισει η ηρα απ το σταρι. Να πεταξουμε το σταρι και να κρατησουμε την ηρα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο Στυλιανίδης δήλωνε μεταπτυχιακο αγορασμενο απο το ίντερνετ μέχρι που τον πήραν χαμπαρι όταν ηταν υπ. Παιδειας

Ανώνυμος είπε...

1:55 Αν ξέρεις κανένα μεταπτυχιακό δωρεάν πές το μας … πολύ θα μας υποχρέωνες .
Αλλά τι περιμένεις από ένα κόμμα που θεωρεί την αριστεία «ρετσινιά» και ορίζει Υπουργό παιδείας τον Φίλη που δεν έχει καν πτυχίο!
Οσο για την ηρα και το σταρι υπομονή μέχρι τις εκλογές.

Τα υπόλοιπα ειναι ανάξια σχολιασμού.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια πιστεύετε ότι αν οι εκλογές γίνουν τέλη του 2018 ή αρχές του 2019, θα τις κερδίσει ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας;

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στον ΑΡΗ τι καιρό κάνει; 11¨08

Ανώνυμος είπε...

@8.03 Οχι, ειναι της φαντασιας μου πως σε γειτονικες χωρες σκας ενα ταλιρο και σου ρχεται. Ετσι μου ρθε και το πα. Προφανως ο συριζα ειναι κατα της αριστειας. Αλλωστε καποιος που εχει αποδειξει την αξια του μπορει καλιστα να γινεται εφηβος νομαρχης ξερω γω. Και υπουργος παιδειας. ΥΓ αναξιο σχολιασμου ειναι το ανοητο σχολιο που εκανες. Αναμασημα των κομιστων περι αριστειας. Πηγαινε τωρα να στηριξεις εμμεσως το μητσοτακη για να απολυσει τους αλλους. Οχι τους "ικανους". Ξερεις εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ΑΝΙΔΕΟΣ ..... Λογικό ΣΥΡΙΖΑ γαρ !
Παντού πληρώνεις για μεταπτυχιακές σπουδές είτε σε γειτονικές χώρες είτε στην Ελλάδα είτε στην Αμερική είτε στην Ευρώπη .... για την Βενεζουέλα δεν ξέρω ...

Ανώνυμος είπε...

Πω πω μου κανες τη μουρη κρεας! Ναι παντου (σχεδον) πληρωνεις. Αλλου πληρωνεις και ξεσκιζεσαι κι αλλου πληρωνεις και στο στελνουν στα ελτα. Πες μας τωρα για βενεζουελα κι ο,τι αλλο πει ο κομιστης.

Το Προφίλ μας