Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

"Oι οίκοι αξιολόγησης "σπεκουλάρουν" σε βάρος του ελληνικού δημοσίου χρέους"

"Εξοργιστική" χαρακτηρίζει η σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της “Standard & Poor's” για την Ελλάδα.Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σούλτς καταγγέλλει ότι εδώ και μήνες οι οίκοι αξιολόγησης "σπεκουλάρουν" σε βάρος του ελληνικού δημοσίου χρέους και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν πλέον αποφάσεις.
"Οι πράξεις αυτές είναι απλά ανεύθυνες", επισημαίνει ο Μ. Σουλτς, ο οποίος τονίζει ότι οι οίκοι αξιολόγησης αγνοούν τις ισχυρές δεσμεύσεις και τα δραστικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής ομάδας, εν γνώσει τους, οι οίκοι επιδεινώνουν το πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση, τους Ελληνες πολίτες και την Ευρώπη συνολικά. "Είναι αδιανόητο αυτοί που έχουν μερίδιο ευθύνης στην κρίση να αποφασίζουν τώρα για το μέλλον της Ελλάδας", τονίζει χαρακτηριστικά ο Μ. Σούλτς.
Σύμφωνα με τον Μ. Σούλτς, η ΕΕ θα πρέπει να δώσει μια αποφασιστική και ισόρροπη μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση χρέους και θα πρέπει επίσης να υπάρξει έλεγχος και ρύθμιση της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας