Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κατάργηση πολεοδομιών, ειδική υπηρεσία στους δήμους

Την κατάργηση των πολεοδομιών με τη σημερινή τους μορφή και τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στους δήμους ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας σχετικό σχέδιο νόμου. Στόχος του υπουργού η  πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, φαινόμενα που «κυριαρχούν» τα τελευταία 50 χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα.
Επίσης, προβλέπεται αλλαγή του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών και του ελέγχου των κατασκευών και διαχωρίζονται πλήρως οι διαδικασίες αδειοδότησης με αυτή του εποπτικού έργου.

Την ευθύνη θα την έχουν πλέον ιδιώτες μηχανικοί που θα συγκροτήσουν το Σώμα Ελεγκτών Δόμησης.
Οι έλεγχοι πλέον θα εκτελούνται με αυτοψία σε τρία στάδια, κατά τη θεμελίωση, την ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού και την ολοκλήρωση της οικοδομής, ενώ κάθε στάδιο έλεγχου θα γίνεται υποχρεωτικά από διαφορετικό μηχανικό.
http://www.aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

sosat είπε...

ΚΑΙ εδώ απών το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), από τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας έγινε τεχνικός υπόδουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Δουλικοί μηχανικοί, τσιράκια του συστήματος, στην υπηρεσία της καταστρεπτικής πολιτικής της κυβέρνησης, στην υπηρεσία της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Το Προφίλ μας