Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Θερινή Πολυφωνία από τη Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη Τόπος να ζεις"


Η Δημοτική Κίνηση  ‘’  ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ’’ διοργάνωσε και υλοποίησε την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Κοζάνης μια εκδήλωση  με αφορμή  την παγκόσμια και ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής. Εμπνευστήκαμε την εκδήλωση με τον τίτλο ‘’ ΘΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ’’ σκεπτόμενοι την βαθιά μουσική παράδοση της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, ως πορεία από το  παραδοσιακό  προς το σύγχρονο – έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.
Ο λυρισμός και η ευαισθησία που διακρίνουν τα παραδοσιακά τραγούδια πιστεύουμε ότι γεννιούνται από την ίδια ανάγκη που αφυπνίζει  τους σπουδαίους  ποιητές και στιχουργούς της σύγχρονης Ελλάδας.  Το παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και το σύγχρονο,   κατά κάποιο μαγικό τρόπο συνδέει  το όνειρο, την ελπίδα και το όραμα για ένα καλλίτερο κόσμο και τα μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές.  Βαδίζοντας  την πορεία  από το παραδοσιακό στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι, φαίνεται πως  βαδίζουμε την ιστορική  και κοινωνική διαδρομή της Ελλάδας και του τόπου μας.
Η εκδήλωση στηρίχθηκε στη συμμετοχή των τοπικών συλλόγων Αγίας Παρασκευής «Αγία Παρασκευή», Καρυδίτσας  ο «Γαύρος», Αιανής η «Πρόοδος», Κάτω Κώμης «Ο Αριστοτέλης», Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας» και Κοζάνης «Οι Μακεδνοί».  Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και το ξύλινο θεατράκι γέμισε με κόσμο .  Τα μέλη όλων το συλλόγων είτε με τις παραδοσιακές στολές είτε με άρτια ομαδική εμφάνιση παρουσίασαν δομημένα επιλεγμένα τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα, ορισμένα από τα οποία χόρεψαν  ταυτόχρονα πολύ όμορφα, ενώ στο τέλος  στην ωραιότερη ίσως στιγμή της βραδιάς,  όλοι οι σύλλογοι και χορωδοί τραγούδησαν  μαζί στο κέντρο της σκηνής, συμβολίζοντας έτσι την αέναη σχέση του παραδοσιακού και σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού ως ενιαία μουσική ανθρώπινη εκδήλωση. Κατά την αποχώρηση θεατών και δημιουργών προσφέρθηκαν σε όλους γλυκά και εδέσματα που έφτιαξαν τα ίδια μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν, αλλά και φίλοι και φίλες. 
Η  Δημοτική Κίνηση ‘’ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ’’ αποτιμά ως μια μαγική βραδιά την εκδήλωση της Τετάρτης 22-6-2011. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν είτε στην καλλιτεχνική παρουσίαση είτε στην οργάνωση και στην υλική υποστήριξη. Σε όλους τους  συνδημότες μας που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αλλά και σε όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν,  υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με ανάλογες εκδηλώσεις, γιατί πιστεύουμε ότι  η πολιτισμική παρέμβαση είναι απαραίτητη δράση στο σύνολο της πολιτικής δράσης που απαιτείται σήμερα για να αλλάξει ο Δήμος μας προς το καλύτερο.


Ευχαριστούμε τους χορηγούς :

- WEST TV
- Παπαδόπου Χάρη, Γεωπόνο
- Ηλεκτραποθήκη Μουράτογλού
- Τέλη Βώβο «Skepsis Διαφημιστική»
- Τυροκομικά «Σαραντάπορο Ελλασόνας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας