Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές το φθινόπωρο

Ξεκίνησε στη Βουλή η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με την ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ενώ συνεχίζεται με τηις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. 
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε πέντε βασικούς άξονες αλλαγών το επόμενο διάστημα και έθεσε τα κομβικά ζητήματα επί των οποίων ζητά την εμπιστοσύνη της Βουλής.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, δε, ότι η εικόνα της διαίρεσης στη χώρα καθόλου δεν βοηθά και έκανε εκ νέου άνοιγμα συνεννόησης προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

«Εθνικό πρόβλημα τα χρέη»

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, χαρακτήρισε τα χρέη και τα ελλείμματα ως «εθνικό πρόβλημα» που θέτει τη χώρα υπό «κηδεμονία». Παράλληλα, τόνισε ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν αν διώξουμε την τρόικα, αλλά «είναι στο δικό μας χέρι να λύσουμε το πρόβλημα».

Ζητάμε -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- ψήφο εμπιστοσύνης όχι για να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά για να αναλάβουμε εμείς δράση. Κανείς δεν θα ακούσει τη φωνή μας αν δεν δουν ότι εμείς αξιόπιστα διορθώνουμε τα λάθη μας, τόνισε.

Αναφερόμενος στο χρονικό όσων προηγήθηκαν, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε εκ νέου ότι ήταν εκτός επιλογών η στάση πληρωμών και η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό προκρίθηκε η βοήθεια για να πάει η χώρα σε ένα οργανωμένο αλλά δύσκολο δρόμο για έξοδο από την κρίση.

Από τότε, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ξέραμε ότι το ελληνικό χρέους είναι δυσθεώρητο και γι’ αυτό από τότε ξεκινήσαμε μελέτες και προετοιμασίες για μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση του δανείου της ΕΕ. Δεν θα είχαμε φτάσει να συζητάμε εάν δεν είχαμε δείξει αξιοπιστία, συμπλήρωσε.

«Ενότητα για να διαπραγματευτούμε»

Το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δεν έχει τελειώσει, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Όμως η βασική επιλογή, της διαχείρισης του χρέους χωρίς απότομες αντιδράσεις, χωρίς ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, «ξαφνικό θάνατο» είναι η βασική επιλογή.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι τα αίτια είναι βαθύτερα και βρίσκονται στις προϋπάρχουσες ανισότητες στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, τόνισε ότι για τις όποιες αποκλίσεις υπάρχουν στο πρόγραμμα δεν φταίει η Ελλάδα, αλλά υποτιμήθηκε από την Ευρώπη το μέγεθος του προβλήματος και το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό συστημικό πρόβλημα.

Το 2012 δεν θα μπορούμε να δανειστούμε και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. «να βρούμε με τους εταίρους μία λύση βιώσιμη και μακροπρόθεσμη». «Ζητώ και εδώ ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε» είπε.

Εν όψει αυτής της διαπραγμάτευσης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η εικόνα της διαίρεσης δεν βοηθά, «μας κάνει λιγότερο πειστικούς και δημιουργεί αμφιβολίες». «Χρειάζεται εθνική ενότητα και την επιδιώκω με κάθε τρόπο» συμπλήρωσε.

Πέντε βασικές αλλαγές

Πρώτη προτεραιότητα είναι να ολοκληρώσουμε αυτήν την διαπραγμάτευση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Πέραν όμως από αυτό, υπάρχουν οι μεγάλες αλλαγές τις οποίες χρειάζεται η χώρα και για τις οποίες προανήγγειλε δημοψήφισμα το φθινόπωρο.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε πέντε βασικούς άξονες το επόμενο διάστημα:

1. Να διορθωθούν προϋπάρχουσες αδικίες που επιδείνωσε το μνημόνιο. Σε αυτό το σημείο ο κ. Παπανδρέου έκανε άνοιγμα στον κ. Σαμαρά, απευθυνόμενος προσωπικά και λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε νέα φορολογικά συστήματα».

2. Συνταγματική αναθεώρηση, με αλλαγές όπως στο θέμα της ποινικής ευθύνη υπουργών. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σύσταση επιτροπής 20-25 προσωπικοτήτων για να επεξεργαστεί προτάσεις αλλαγών.

3. Αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία του κράτους. Για όλα αυτά, είπε, μπορούν να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες.

4. Αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κράτους, με διαφάνεια απέναντι στη Βουλή και τους πολίτες.

5. Αλλαγές στην κοινωνική πολιτική, με ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, δικαιότερη κατανομή των εισφορών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων κ.λπ.
«Οχι» σε υποτιμητικούς όρους

 Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως τα εθνικά θέματα εξαιρούνται οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης σε σχέση με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και πως «σε σχέση με τις εμπράγματες εγγυήσεις του δανείου, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα, αλλιώς μπορεί να φτάσουμε στο αδιέξοδο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό».

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες, ενώ για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012, τόνισε ότι αποτελεί αποτυχία των προβλέψεων της τρόικας και όχι της Ελλάδας, της οποίας οι προτάσεις σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως σημείωσε.

«Υπάρχει ελπίδα»

Στη δευτερολογία του ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για αισιοδοξία την οποία και δικαιολόγησε αναφέροντας ότι το χρέος γίνεται διαχειρίσιμο, ότι οι εξαγωγές αυξάνονται, ότι το έλλειμα μειώνεται κλπ. Ιδίως, ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπάρχει ελπίδα» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Δεν εξωραϊζουμε τα πράγματα» συνέχισε τονίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και λέγοντας «ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναδώσει μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας», προκειμένου αυτή η ελπίδα να φτάσει στον ελληνικό λαό
www.tovima.gr

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://24wro.blogspot.com/2011/06/475.html

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΙΒΡΕΣ??? ΜΟΥΓΚΑ..

ai-vreS είπε...

Η απάντηση εδώ
http://ai-vres.blogspot.com/2011/06/blog-post_4130.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.. ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ!!
ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α

ai-vreS είπε...

Τόσο σε κόβει ... ΑΝΟΗΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕ ΚΟΒΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΖΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α Σ.
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ?????????? ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΠΕΙΣ.. ΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ 150 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!
ΓΙΑ ΠΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΤΟ ΠΑΣΟΚ??
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΗΤΕ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ..
Ρ Ο Υ Φ Ι Α Ν Ε - Τ Α Γ Μ Α Τ Α Σ Φ Α Λ Ι Τ Η

ai-vreS είπε...

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει λάθος ο λαός. Τελευταίο ολίσθημα ήταν το 2004 και το 2007...

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΣΘΗΜΑ. ΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ

ai-vreS είπε...

"Ταγματασφαλίτη"; "Ρουφιάνε";
χαχαχαχαχαχα
Υποθέτουμε ότι και αυτά είναι τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας... χαχαχαχαχαχα

ai-vreS είπε...

Τουλάχιστον δεν κακοχαρακτηρίζουμε, ούτε βρίζουμε επί προσωπικού! Μπορείς να πεις το ίδιο για σένα;

Υ.Γ. Ποιος δικός μου πάει για αρχηγός;

Ανώνυμος είπε...

8:55 Μην ασχολείσαι. Κομματόσκυλο είναι αυτός που η άποψή του διαμορφώνεται αναλόγως από την θέση από την οποία κοιτά τον πρόεδρο τη βουλής (λίγο πιο δίπλα ή κάτω και απέναντι). Φωτογραφία δε του αιβρες υπαρχει και στο λήμμα της έννοιας.

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρακτηρισμος ειναι αληθης. Εστω και να μην ειναι δεν εχει σημασια τι λες αλλα τι υποστηριζεις. και αυτο που υποστηριζεις ειναι οτι το πασοκ ειναι πανω απ το λαο. σε πληροφορω οτι δημοκρατια σημαινει οτι ο λαος κανει οτι θελει κι ας ειναι λαθος. και πανω Σ ΑΥΤΟ ακριβως αν μπορεις να πεις κατι.. οσο για τον δικο σου ξερεις πολυ καλα τον χοντρο λεω και το σκυλακι του τον υφυπουργο

ai-vreS είπε...

Α, καλά....

ai-vreS είπε...

Χοντρό; Έχει τρεις-τέσσερις χοντρούς αυτή η κυβέρνηση, για πες λεπτομέρειες.

ai-vreS είπε...

Δημοκρατία σημαίνει ότι ο λαός κάνει ότι θέλει κι ας είναι λάθος.
Τέτοιον ορισμό δημοκρατίας πρώτη φορά ακούμε αλλά ο καθένας λέει και μια μπούρδα για να περάσει η ώρα...

Ανώνυμος είπε...

για πες μας εσυ εναν ορισμο? δημοκρατια ειναι να ψηφιζεις πασοκ ??????
επι της ουσιας ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΕΣ
αλλωστε και η ΧΟΥΝΤΑ τη χωρα εσωζε..
σε τι διαφερεις νομιζεις??
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
λεπτομερειες δε χρειαζονται ξερεις πολυ καλα

ai-vreS είπε...

Τι παράκρουση είναι αυτή; Και τι μένος;
Είσαι με τα καλά σου άνθρωπε μου;
Σε τι διαφέρουμε εμείς από τη χούντα; Και αυτό είναι λογική κουβέντα; Θα είσαι κανένα βλαμμένο 13χρονο που παίζει μαζί μας μάλλον. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Τα λεγόμενά σου αυτό δείχνουν. Λες δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και το υπουργικό συμβούλιο εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων.

Και περιμένεις και απάντηση στα πλαίσια της λογικής. Άντε κάνε καμιά δουλεια...

Υ.Γ. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει σε ποιον χοντρό αναφέρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ? Ο ΠΟΥΤΣΟΣ ΜΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλά όταν ξυπνήσεις ΑΙΒΡΕΣ, τότε θα καταλάβεις για ποιά "ξένα" συμφέροντα!!..
γιατί εσείς τα κουταβάκια του πασοκ,
νομίζετε ότι η πατρίδα σας είναι η Γερμανία, η Γαλλία και το Αμέρικα!!..
ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ!!!!..

ai-vreS είπε...

Ναι, και οι Έλληνες είναι εξωγήινοι και τα Νεφελίμ θα έρθουν να μας σώσουν. ΟΚ. Καταλάβαμε.

ai-vreS είπε...

9.48 τι γλυκομίλητος που είσαι! Και τι υψηλό επίπεδο! Μας εντυπωσιάζεις. Κατέβα πιο κάτω βρε, γιατί δε σε φτάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

ρουφα τ' αυγο σου ΡΕ και μη μιλας. ΧΙΜΠΑΤΖΗ

ai-vreS είπε...

Φοβερό επιχείρημα αυτό. Μεγάλε ρήτορα! Μας άλλαξες γνώμη τώρα.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη υπαρχει επιχειρημα να αλλαξει γνωμη σε ενα κομματοσκυλο σαν εσενα. ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΠΑΛΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΙ.. Εκτος κι αν σ αρεσει, οποτε...

ai-vreS είπε...

Άλλος με λογικότατο επιχείρημα... ε, ρε κάτι υψηλά επίπεδα που κυκλοφορούν...

Ανώνυμος είπε...

Από που προκύπτει ότι η πλειοψηφία του λαού θέλει την επιστροφή στην δραχμή δηλαδή την χρεοκοπία ;;;
Από πού προκύπτει ότι …. Άντε 100.000 κόσμος «αγανακτισμένοι» σε μία πόλη 5.5000.000 εκφράζουν την πλειοψηφία ;;;;;;

ai-vreS είπε...

Άσε 10.55, δεν μπορείς να συνδιαλλαγείς με τη βλακεία...

Ανώνυμος είπε...

Ουτε με τα τσιμπουκια της νεας πρασινης δημοτικης αρχης μπορεις να συνδιαλλαγείς...αλλά αυτό είναι απο άλλο ανεκδοτο. Αντε γραψτε κανα δελτιο τυπου για το ποιον χαιρετησε ο ηγετης σας και σε ποιους χαμογελασε

ai-vreS είπε...

Ευχαρίστως! Είναι πάντοτε ωραίο να γράφεις για τις επιτυχίες του Βασίλη Κωνσταντόπουλου και της ομάδας του. Με τέτοια παιδιά είναι διασφαλισμένη η εύρωστη πορεία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Ανώνυμος είπε...

10:55 προκυπτει απο δημοσκοπιση (οχι απ αυτες που θα δεις στο αιβρες) - υπαρχει το link παραπανω. και αν νομιζεις οτι οι αγανακτισμενοι ειναι μικρο ποσοστο κανεις τεραστιο λαθος. και αφου οι πλειοψηφία ειναι υπερ των κινησεων της κυβερνησης γιατι απορριπτεται το δημοψηφισμα? για φαντασου να υπερισχυσουν οι αποψεις σου μετα απο δημοψηφισμα. ολα καλα και κανεις δε θα μιλησει. αλλα γι αυτο δεν το κανουν γιατι θα χασουν - γιατι ειναι φασιστες - και μη μας πεις οτι αυτο που ετοιμαζει ο γιωργακης για το σεπτεμβρη θα περιεχει ποιο σημαντικα θεματα (πχ αρση μονιμοτητας).. το πλεον σημαντικο θεμα που θα κρινει το μελλον της χωρας ΤΩΡΑ δε συζητιεται.

Ανώνυμος είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_6897.html

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ωραιο να παιρνεις ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ θες να πεις ε?
ΑΡΧΙΔΟΜΟΥΡΗ ΠΙΘΗΚΕ

ai-vreS είπε...

Εσένα φίλε ούτε για φτύσιμο …
Από αυτήν όμως http://ai-vres.blogspot.com/2011/06/blog-post_5962.html

Ανώνυμος είπε...

για να πας μ αυτην πρεπει η να σαι ωραιος η να χεις λεφτα. οποτε εσυ αιβρες πηγαινε παιξε το πουλακι σου και κανε ονειρα για μια αλλη ζωη
γιατι οχι μ αυτην αλλα ουτε μπαζο δε σε κοιταει
χαχααχχααχαχαχαχαχαχχααχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχ

ai-vreS είπε...

Έτσι λες ε; Μακριά νυχτωμένος είσαι. Αλλά είπαμε, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Υ.Γ. Το είδαμε και το δικό σου το μπάζο...

Ανώνυμος είπε...

1.31 κι από πότε οι δημοσκοπήσεις περιλαμβάνουν όλο το λαό και δεν είναι πληρωμένες;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη οι δημοσκοπισεις ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ!!!!! αμα σου φαινεται λογικο τι να πω.. Παντως οπως και να χει τεραστιο κομματι του λαου θελει καταψηφιση του μεσοπροθεσμου και εκλογες. Παρ ολα αυτα εντελως ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ το αιτημα αυτο αγνοειται. Ας γινει και εγω ΠΡΩΤΟΣ θα ειμαι υπερ σας αν κερδισετε

Το Προφίλ μας