Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ψυχρολουσία για τη Νέα Δημοκρατία από τον Μπαρόζο

Πήγε για μαλλί και βγήκε …κουρεμένη η Νέα Δημοκρατία που μέσω του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου επιχείρησε να αποσπάσει στο ευρωκοινοβούλιο  μια θετική δήλωση  από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο παραμονές της προγραμματισμένης για αύριο συνάντησης του με τον Αντωνη  Σαμαρά.
Ο  κ. Κουμουτσάκος έθεσε στον κ. Μπαρόζο το θέμα των  «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα  καλώντας τον πρόεδρο της Κομισιόν να ξεκαθαρίσει αν τον ανησυχεί  το δίλλημα «εξαντλητική λιτότητα ή χρεωκοπία» ; Τον κάλεσε μάλιστα ευθέως να στείλει ένα μήνυμα για το θέμα .
Ο κ. Μπαρόζο ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός . Δήλωσε αρχικά ότι  ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών είτε είναι στην κυβέρνηση είτε είναι στην αντιπολίτευση  είναι να δείξουν τι πρέπει να κάνουν οι χώρες τους. Κι  έσπευσε να προσθέσει : « Χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση… Τα οδυνηρά μέτρα είναι απαραίτητα κι όποιος  πρεσβεύει το αντίθετο ψεύδεται προς τον Ελληνικό λαό».
Η αναφορά αυτή του κ. Μπαρόζο  είναι προφανές  ότι στρεφόταν προς τη Νεα Δημοκρατία από την οποία η Ευρώπη ζητά συναίνεση αλλά μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται την ανταπόκριση που περιμένει. Και ήταν σαφώς μια ψυχρολουσία λίγες ώρες πριν από το σημαντικό ραντεβού Σαμαρα –Μπαρόζο,
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας