Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ποντικοί

Του Δημήτρτη Δανίκα
Μπροστά οι πολιτικοί της καταστροφής. Από πίσω οι αραχτοί οι λαικοί. Που έχουν μετατρέψει την πλατεία Συντάγματος σε πανηγύρι με το μαλλί της γριάς. Και που μερικοί εξ αυτών ρίχνουν μπαλοθιά «Μέρκελ Μολών Λαβέ».

Η πασίγνωστη νεοελληνική τσάμπα μαγκιά. Αφού πρώτα ψήφιζε τις κυβερνήσεις διαπλοκής-λαμογιάς-συναλλαγής και πελατείας εκλεκτής. Αφού ο ίδιος, αν όχι αυτός, πάντως σίγουρα ο διπλανός του, ωφελήθηκε κι αυτός από φοροδιαφυγή, δανεικά και άφθονη αισχροκέρδεια σε όλα τα επαγγέλματα, επιστημονικά και εμπορικά.


Και αφού τα γλέντησε όλα αυτά, τώρα μεταμορφώνεται στο αντίθετό του και το παίζει οργισμένος μεταξύ αριστεράς και ακροδεξιάς. Το κάνει από παλιμπαιδισμό; Και αυτό. Από καφενόβιο εθισμό; Παίζει κι αυτό. Από τη σιγουριά πως οι ιμπεριαλιστές, αυτοί ντε που σαν βδέλλες ρουφάνε το αίμα της πατρίδας και των παιδιών μας, όλοι αυτοί οι άθλιοι και μισητοί, στο τέλος θα τ' ακουμπήσουν τα φράγκα στην Ελλάδα γιατί αλλιώς το ευρώ θα γκρεμοτσακιστεί; Αυτό κι αν παίζει εντελώς.

Που σημαίνει εκ του ασφαλούς η αγανάκτηση και η εκτόνωση της οργής. Για σκέψου

τώρα λοιπόν. Η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ και όλοι αυτοί οι αισχροί που επιβουλεύονται την περιουσία την ελληνική. Που σχεδιάζουν ν' αγοράσουν κοψοχρονιά τα φιλέτα παραλιών, βουνών και αστικών περιοχών. Αυτοί που ακονίζουν τα μαχαίρια τους να αρπάξουν την ΔΕΗ κάτω από τη μισή τιμή.
Σκέψου λοιπόν. Σ' εσένα το λέω που έχεις ταυτίσει την πολιτική με την αρένα την ποδοσφαιρική. Σκέψου η Μέρκελ και ο Γιούνγκερ να αντιστρέψουν το σύνθημα ως εξής: Θέλεις τη δόση; Μολών λαβέ, νεοέλληνα ποντικέ. Να σε δω τι θα κάνεις τότε, ανεγκέφαλε μικρέ.

Εσένα το λέω. Που θέλεις να καλοπερνάς με δανεικά, να βρίζεις τα αφεντικά, να το παίζεις εθνικοπατριωτικά και με την στάση σου, το αραλίκι σου και τη βολική αγανάκτησή σου να ρίχνεις στη χώρα σου μια κλωτσιά στα πισινά ώστε πιο γρήγορα να χρεοκοπήσουμε ολοκληρωτικά. Πράγμα που καταλήγει στα τέσσερα παροιμιώδη αρχικά: Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Άγνοια φυσικά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τις αποδοχες μας εδω και τωρα ανεγκεφαλε, σε κοινη θεα. και μετα πες οτι βλακεια θες
ο ηλιθιος και τεμπελης των 800 ευρω

Το Προφίλ μας