Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Έτοιμο να κολλήσει το… μάρμαρο- Προς συμφωνία οι δύο συνεταιρισμοί για το λατομείο Τρανοβάλτου- Αισιοδοξία στην περιφερειακή αρχή για οριστική επίλυση των διαφορών

Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο, φαίνεται πως έγινε το Σάββατο το απόγευμα, μετά την κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των δύο σωματείων, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη.

Ο τελευταίος, έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο και ως Βουλευτής προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δείχνει ως διαμεσολαβητής των δύο πλευρών οι οποίες έχουν κάνει αρκετά βήματα προς την επίτευξη συμφωνίας και απομένουν μικρές λεπτομέρειες για το οριστικό κλείσιμο ενός κύκλου που κράτησε καθηλωμένη μια πολύ μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Για τον Περιφερειάρχη το θέμα δείχνει να έχει κλείσει, καθώς όπως διαμήνυσε μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη δημιουργία ενός συνεταιρισμού, υπάρχουν όμως και φωνές που εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν έχουμε φτάσει στο τέλος τους δρόμου.

Τα δύο σωματεία «ΤΙΤΑΝΑΣ» και «ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ», βλέπουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση με τις περισσότερες απόψεις να συγκλίνουν πλέον στη διαπίστωση πως δεν μπορεί να μείνει στάσιμη η διαδικασία λειτουργίας των λατομείων Τρανοβάλτου.

 https://e-ptolemeos.gr/


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δυο συνεταιρισμοι ο Τιτάνας και ο πραξιτελης να γίνουν ένας και πάλι παραμένει και ο παλαιός συνεταιρισμος τρανοβαλτου πάλι
θα έχουν δυο συνεταιρισμους στο τρανοβαλτο γιατί κυρ. Περιφεριαρχη δεν εξηγιενεται τον παλαιό και οι άλλοι δύο να απορροφηθούν από τον παλαιό συνεταιρισμο ;γιατί κυρ.δημαρχε όταν από τους ενδιαφερόμενους ακούγονται φωνές ο Δήμος πρέπει να βάλει την εγγυητική δεν υποσχέθηκες ότι θα τους έκανες εξόρυξη και θα τούς έδινες τα μάρμαρα έτοιμα υποσχέθηκατε όμως πώς θα βοηθήσει ο Δήμος με μηχανήματα εμείς σαν Έλληνες
φορολογούμενοι τι θα κερδίσουμε από την δημιουργία τέτοιων σχηματισμών ;....

Ανώνυμος είπε...

Στην φωτογραφία εγώ βλέπω αυστηρά μόνο ένα λάτομο που είχε και έχει λατομειο οι άλλοι είναι αρπαγες

Ανώνυμος είπε...

09:14..αν εννοείς στη φωτογραφία μετά την συζήτηση στο τρανοβαλτο...μιας και μιλάς για λατομο ((αυστηρα))να σου πω το εξής. Στη συγκεκριμένη φώτο.. δεν υπάρχει κανείς λατομος..μα κανείς όμως εκτός αν θες να πεις ιδιοκτήτης λατομείου.. αλλά έτσι έχεις μάθει να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα με το τι ακούς και με το τι θες να περάσεις στον κόσμο με μια φώτο...και να θεοποιουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.. αλλά να σου πω και το άλλο αν είναι όπως τα λες ότι είχε και έχει λατομειο..και είναι και λατομος..γιατί δεν ασχολειτε με το δικό του ΑΥΣΤΗΡΆ και να αφήσει και το χωριό να πάρει ένα μεροκαματο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

¨Στην φωτογραφία εγώ βλέπω αυστηρά μόνο ένα λάτομο που είχε και έχει λατομειο οι άλλοι είναι αρπαγες¨

13/3/24 09:14


Αγαπητέ φίλε το να είσαι ιδιοκτήτης λατομείου δεν σε κάνει και λατόμο.
Λατομείο θα μπορούσε να έχει και ο Ρονάλντο.
Μην προσπαθείς να σπείρεις διχόνοια στους πολίτες του Τρανοβάλτου.
Αν είσαι και Τρανοβαλτινός το κάνεις ακόμα χειρότερο και λυπάμαι για σένα γιατί όλοι εμείς κοιτάμε την πρόοδο αυτού του τόπου.
Στο έγραψα πολύ ευγενικά μήπως και το καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που διαβάζουμε στα σχόλια;
Ο δήμαρχος λέει υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα βάλλει την εγγυητική για λογαριασμό του συνεταιρισμού.
Υποσχέθηκε ότι θα κάνει εξόρυξη και τα μάρμαρα που θα βγάζει θα τα δίνει δωρεάν στους μαρμαράδες.
Και ότι ο δήμος θα βάλλει δικά του μηχανήματα για την εξόρυξη.
Περιμένουμε από την δημοτική αρχή να διαψεύσει όλα τα παραπάνω και ότι στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα από αυτά που φημολογουνται.
Αλλιώς να που είναι και ο εισαγγελέας.

Το Προφίλ μας