Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων: Ο Κρίσιμος Αγώνας των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στην Περιοχή των Σερβίων

Χθες, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης στην περιοχή των Σερβίων έδωσαν μια ένδειξη απελπισίας και αποφασιστικότητας καθώς παρέταξαν τα φορτηγά τους στη γέφυρα των Σερβίων.

Σήμερα, συμβολικά, η γέφυρα έκλεισε, αντικατοπτρίζοντας την αντίστασή τους έναντι των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι αιτήσεις τους είναι σαφείς και αδιαπραγμάτευτες: να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας τους και το εισόδημά τους, να αναγνωριστούν και να αποζημιωθούν για τις προσπάθειές τους.

Η κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης στην περιοχή των Σερβίων δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η ανασφάλεια για το μέλλον των θέσεων εργασίας τους και η οικονομική αβεβαιότητα τους οδήγησε στην απευθείας δράση.

Τα φορτηγά τους δεν αποτελούν απλώς μέσα μεταφοράς, αλλά τον βιοπορισμό τους και των οικογενειών τους. Με το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να μην υποχωρήσουν μέχρις ότου λάβουν δικαιοσύνη.

Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και εύλογα. Καθώς αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους, ζητούν να αναγνωριστούν οι προσπάθειές τους από τις αρμόδιες αρχές. Η αναπλήρωση του εισοδήματός τους στο 100% της ζημίας λόγω του κλεισίματος της γέφυρας είναι αναγκαία για να μπορέσουν να παραμείνουν οικονομικά εύρωστοι. Επίσης, η αποζημίωση από την ΛΑΡΚΟ για όλες τις προσπάθειες τους αποτελεί δικαιοσύνη και αναγνώριση της εργασίας τους.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη σε αυτό τον αγώνα”. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποτελούν τον ίδιο τον ιστό της τοπικής οικονομίας και δεν πρέπει να αφεθούν μόνοι τους στο σκοτάδι της αβεβαιότητας. Οι τοπικές αρχές πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών τους και να υποστηρίξουν αυτούς που συνεισφέρουν στην κοινότητα.

Το πρόβλημα των ιδιοκτητών φορτηγών σχετίζεται άμεσα με την απολιγνιτοποίηση και απαιτείται από την κυβέρνηση να τους αποκαταστήσει.

efkozani.gr

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ακριβως θελεις να πεις ρε ποιητη ? γιατι εγω ,που δεν με κοβει και πολυ, καταλαβα οι ιδιοκτητες φορτηγων των σερβιων...

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Παρακαλούμε ενημερώστε για τις κινητοποιήσεις και συγκεκραμένες ώρες και μέρες λόγω ανάγκης για καθημερινή μετακίνηση προς Κοζάνη. Καλόν αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Πως κάνουνε έτσι οι φορτηγατζήδες ? ο Δήμαρχος θα φροντίσει για όλα, μάλιστα η ομάδα των 125 επιστημόνων συμβούλεψε ότι με τα δύο πλωτά φωτοβολταϊκά που θα γίνουνε στην Λίμνη των Σερβίων θα απαιτηθεί να σβηστεί το χρέος του 1.500.000 ευρώ του Δήμου Σερβίων καθώς και του 1.000.000 ευρώ του ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ ως ανταποδοτικό της κατασκευής του πλωτού έργου. Είναι η ίδια τεχνοκρατική σκέψη των Μνημονίων, ξεχρεώνουμε ξεπουλώντας τα πάντα όλα. Καμβούνια έρχεται η σειρά σας. Νιάου !

Ανώνυμος είπε...

Κουφόν καμπάνα και αν χτυπάς τυφλό και εάν θυμιατίζεις , δυστυχώς σε αυτήν την κοινωνία ζούμε, όμως δεν είσαστε στην περιοχή μας ο μόνος κλάδος που θάβεται κοιτάξετε γύρω μας ,όλα είναι ξένα ούτε ο λιγνίτης ούτε το φορτηγό σου ούτε το σπίτι μου είναι δικά μας καλο κουράγιο να έχετε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 10:42 ωραία σκέψη. Και σε τρία χρόνια που θα ξαναγίνει χρέος 1,5 εκατομμύριο θα δοθει τι; 5 χρόνια μπροστά του ο Ελευθερίου προλαβαίνει να δημιουργήσει δύο φορές από 1,5 εκατομμύριο και οι φόροι των πολιτών να πηγαίνουν στην ΔΕη που δεν πληρώνει ο δημος
Κουράγιο φορτηγατζηδες καλον αγώνα φυσικά όλοι θέλουμε να έχετε δουλειά

Ανώνυμος είπε...

3/3/24 11:28

Σε 3 χρόνια σειρά έχει το δάσος του Λιβεδερού και της Ελάτης, σειρά έχουν όλες οι κορυφογραμμές για ανεμογεννήτριες, είδη ετοιμάζετε η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 100 στρεμμάτων στον Μεταξά μερικές άδειες μείνανε ακόμα. Το λέμε και το ξανά λέμε και πραγματικά ο κόσμος μάλλον δεν θέλει να καταλάβει. Ξεχνάτε το δημόσιο κάλεσμα στις ΜΚΟ που έκανε ο Δήμαρχος της Προσφυγιάς ο οποίος ‘’εξίσωσε’’ την προσφυγιά και τον διωγμό των Ελλήνων του Πόντου και Μ. Ασίας με εκείνης των λαθρομεταναστών και ζητούσε τα Σέρβια να γίνουν Hot Spot ? ξεχνάτε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στην Λαριού? Το είπε ξεκάθαρα στον Τσίπρα όταν τον φιλοξένησε στα Σέρβια? Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε το πώς σκέπτεται αυτή η δημοτική αρχή? Και το ερώτημα μου παραμένει: Εφόσον όλες οι υπηρεσίες των Δήμων περνάνε σε χέρια ιδιωτών ΓΙΑΤΙ θέλουν να αγοράσουν κτήρια και οικόπεδα ? ποια υπηρεσία να πρωτοβάλουν μέσα? Ξυπνήστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο λιγνίτης τελείωσε. Ξεφύγετε επιτέλους από αυτήν την καραμέλα. Το κακό στην περιοχή είναι ότι δε έγινε καμία μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή. Αφέθηκε στη μοίρα της η περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Γέμισε η περιοχή με φωτοβολταϊκά και τέλος. Μηδέν ανάπτυξη. Εάν είχαν έρθει επενδύσεις στην περιοχή με εργοστάσια και μεταλλευτικη δραστηριότητα όλοι εσείς οι φορτηγατζηδες θα είχατε δουλειά, όπως και πολύς άλλος κόσμος.Σταματήστε αυτό το πράμα όμως με το κλείσιμο της γέφυρας. Δεν θα καταφέρετε τίποτα. Η περιοχή υποβαθμίστηκε και δεν υπάρχει γυρισμός, κόσμος έφυγε και μόνο μεγάλες ηλικίες υπάρχουν πλέον. Τι να κουβαλήστε δηλαδή; Ένα καύσιμο το οποίο επιδέχεται πρόστιμο από την ίδια την ΕΕ από το 1ο δευτερόλεπτο καύσης του; Πάνε αυτά, δεν είμαστε στο 1990.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ 23.03; ΟΤΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗΗ ΟΠΩΣ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΤΟ 2004; ΟΤΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Τελειώσανε τα Σέρβια,ο πληθυσμός μειώνεται ,δεν υπάρχουν δουλειές,οι νέοι σιγά-σιγά φεύγουν για άλλα μέρη,ο εμπορικός κόσμος δεινοπαθεί,στα σχολεία οι μαθητές ολοένα και λιγοστεύουν,η καθημερινότητα σε κίνηση κρανίου τόπος και ένα σωρό άλλα που δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα.Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι η παρέα του Ελευθερίου και οι ακόλουθοί του.Είναι αυτοί που αγαπάνε τα Σέρβια περισσότερο από όλους σύμφωνα με το δικό τους αγαπόμετρο που πάντα το χρησιμοποιούν προεκλογικά.Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και η κατάσταση είναι μή αντιστρέψιμη.

Ανώνυμος είπε...

Προς 19:40 5/3/24 Αγαπητε/η σωστη η διαπιστωση σου περι ερημωσης και νεολαιας.Την περνας πολυ φιλολογικα ομως χωρις να θιξεις και δειξεις τον ενοχο που στον μεγαλυτερο βαθμο ειναι οι κεντρικες διαχρονικες πολιτικες,το ανυπαρκτο πραγματικο ενδιαφερον ,στηριξη και κατευθυνσεις,επιγνωση και μελετη των προτερηματων της περιοχης αναλογο προγραμματισμο στους βασικους παραγωγικους τομεις καθως στην παροχη υπηρεσιων και αλλων.Καταληγεις στο ακρως ανοητο και κατα τι ακροδεξιο συμπερασμα στο ποιοι περνουν καλα κπ.Το αγαπομετρο που λες δεν φταιει,ασε να λεει ο καθεις οτι θελει ολοι κρινομαστε.Εκεινο ομως που φταιει ειναι το σχεδον Μισομετρο, το αντιθετο της αγαπης δηλ. που δυστηχως το κρατανε αρκετοι που ενω κατοικουν στα Σερβια αλλος10 αλλος 20 αλλος 30 αλλος 40 χρονια,και παει λεγοντας,και ποτε δεν αγαπησαν αληθινα και εκτιμησαν τον Τοπο που Ζουνε. Δεν ειμαι της παρεας που λες και στοχοποιεις,ας προσεχουμε λιγο τι λεμε και τι γραφουμε.

Ανώνυμος είπε...

6.30 όλοι μιλάτε για Σέρβια. τα Σέρβια όμως ζούσαν από τα χωριά τα οποία η νυν και πρώην διοίκηση τα έχει ξεχάσει. τόσο πολύ που τόσα χρόνια δεν πήραν το δημαρχείο από την πλατεία. Τόσο πολύ που ακόμα και στο νέο λογότυπο γράφει ΔημοςΣερβίων μετην παρένθεση-γέφυρα αλλά με μεγάλα γράμματα μην τυχόν και μας διαφύγει η λέξη ΣΕΡΒΙΑ. Το βλέπουμε στην μονομανία να προβληθούν τα κάστρα ενώ στην ουνέσκκο είναι τα μπουχάρια του μικροβάλτου . μας νοιάζουν οι φορτηγατζήδες πολύ σωστά αλλά αγνοούμε τα μάρμαρα το δάσος ελάτης που πάνε να το ιδιωτικοποιήσουν την κτηνοτροφία λιβαδερού που πεθαίνει τα χωρια της βόριας ζώνης που κανείς δεν έχει μεριμνησει τόσα χρόνια να αναπτυχθούν με τον δρόμο να περνάει από μέσα και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την ασφάλεια του δρομου και τόσα άλλα. ακόμα μόνο ΣΕΡΒΙΑ και τουριστικός προορισμός ΝΕΡΑΙΔΑ που και εκεί τα ξενοδοχεία ζουν από τους μετανάστες. Συγνώμη αλλά το αγαπόμετρο το ανακάλυψε ο ελευθερίου και πούλησε καλά

Ανώνυμος είπε...

Και ποτε κύριε/κυρια6:30 έκανε κριτική ο δήμαρχος σε αυτή την κεντρική κυβέρνηση; Η κυβέρνηση μητσοτακη είναι συνομηλικη της διοίκησης Ελευθερίου. Μόνο λόγια αγάπης ακούσαμε. Υπουργαρα μας και τέτοια κομματικά στελέχη στο ψηφοδέλτιο και εκλέχθηκαν. Ποτε έκανε κριτική; ποτε έθεσε αιτήματα; Πάει και ζητιανευει δεν δικεδικει. Αντί να προσλάβει υπαλληλους συνεχίζει την ανάθεση σε εργολαβους. Ιδιωτικοποίηση δηλαδή. Αυτός δεν μπήκε στο ξενοδοχείο Παντελίδης και πήρε και μπράβο από τον Γεωργιάδη όταν οι άλλοι δήμαρχοι σπεξω έτρωγαν σπρώξεις από τα ματ; Άρα είναι μέρος του προβλήματος.

Ανώνυμος είπε...

6.30 ποιον τουρισμό ονειρεύεστε με τα ντοχταρια και τον βράχο με πέντε έξι μαγαζιά .Να καθήσει ο τουρίστας να κάνει τι ? Αν πάτε σε ένα τουριστικό γραφείο και του πείτε να σας βάλει στον χάρτη του θα βάλει τα γέλια. Το μοναδικό πράγμα που υπάρχει είναι τα κάστρα αλλά τα έχουν εγκαταλείψει χρόνια τώρα και υπάρχουν μόνο στις εξαγγελίες κάθε υποψηφίου δημάρχου. Όλα τα άλλα είναι αλλά λόγια για να αγαπιόμαστε. Για να μην ήμαστε εκτός θέματος κρίμα για τους ιδιοκτήτες φορτηγών αλλά όταν ένα μαγαζί κλείνει δεν κοιτάει τους υπαλλήλους του δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Βάζεις στοίχημα ότι τα Μπουχάρια έχουν διπλάσιους επισκέπτες από τα κάστρα;

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο με τον τοτο να πεις

Ανώνυμος είπε...

Προκαλώ όλους τους Σερβιώτες να πάνε μιά βόλτα στο φαράγγι.Σε έναν χώρο που μαζί με τα κάστρα θεωρείται τουριστικό μέρος.Την εγκατάλειψη από πλευράς Δήμου και την άθλια κατάστασή του μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να την δεί.Πραγματικά νοιώθεις ντροπή και αηδία το λιγότερο.Πώς μπορεί ο Ελευθερίου και με τί καρδιά 5 χρόνια τώρα το αφήνει σ'αυτή την κατάσταση;Αυτά και για τον/την φίλο 6.30 που σχετικά με το αγαπόμετρο και για το ποιοί αγαπάνε τον τόπο τους εξέφρασε ερωτηματικά,μόνο που μέσα σ'αυτά πρέπει να συμπεριλάβει και τον Ελευθερίου.Μία βόλτα στο φαράγγι θα τον πείσει.

Ανώνυμος είπε...

Προς 01:07 7/3 Εχετε ξεφυγει καπως,αλλα λεμε αλλα σας βολευει να επαναλαμβανετε,το γνωστο εμμονικο τροπαρι για ολα φταιει ο Ελευθεριου.Για το φαραγγι εχεις δικηο αλλα παλι το διατυπωνεις υπερφιαλα.Γιατι απλα ειναι σαν να μου λες: Μπαμπα ελα να σου δειξω που τοχει η Μανα μου.Ελεος πια !

Ανώνυμος είπε...

Το σίγουρο είναι ότι ο ελεύθεριου στάθηκε τυχερός όπως όλοι οι δήμαρχοι της προηγούμενης τετραετίας καθώς πήρε πολλά λεφτά από επιχορηγήσεις αλλά αποτέλεσμα δεν είδαμε. Μόνο νέο χρέος στη ΔΕΗ και άπειρες άχρηστες αναθέσεις. Τα Σέρβια έχασαν την ευκαιρία Ο προηγούμενος ήταν επισκέπτης απλά και ο Κωνσταντόπουλος έπεσε στα μνημόνια και τον ενωμένο δημο

Ανώνυμος είπε...

Παρ' όλα τα μνημόνια ο Κωνσταντόπουλος άφησε σφραγίδα και ιδιαίτερα στα Σέρβια.
Πολιτιστικό, ανάπλαση των Σερβίων, ανάπλαση της πλατείας των Σερβίων, ενεργειακές αναβαθμίσεις Γυμνασιου-Λυκειου, δημαρχείου, το Διατηρητέο Ράπτη, απόδοση σε λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου, ήταν δικά του έργα.
Κάντε σύγκριση με το τι άφησαν οι επόμενοι και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ανώνυμος είπε...

και να δεις ποιοι σωτηρες ημιθεοι ηθελαν το γκρεμισμα του ραπτη που τωρα στρογγυλοκαθονται κκαι εβριζαν τον κωνσταντοπουλο που πεταει λεφτα στο ρημαδι

Ανώνυμος είπε...

Ο 06:30 6/3/24 αν και ειναι βεβαιος για το: κουφον καμπανα κι αν λαλεις,απαντα σε καποιους ντουρβα τ αμονι και μυστηριους εξυπνακισμους οχι γιατι περιμενει να γροικησουν κατι οι ολιγοι αλλα οι πολλοι που μπαινουν στο αγαπητο αιβρες,να μη προσχωρησουν στην συνομοταξια των ανοητων και τυχαρπαστων.Σεβαστειτε τα βιωματα μας εμας τους Σερβιωτες και το δικαιωμα να αγαπαμε και να ποναμε τον τοπο μας.Αυτο δε σημαινει οτι δεν αγαπαμε και ενδιαφερομαστε για τα ηδη ερημωμενα χωρια της περιοχης,απλα σταδιακα ερχεται και η ερημωση της Μητροπολης.Αν ειχατε στοιχειωδη γνωση των πραγματων θα ειχατε εμπεδωσει οτι περα απ τις κεντρικες εξουσιες η πορεια ενος τοπου αγεται και φερεται,καθοριζεται,τεκμαιρεται απο τους κατοικους Πολιτες.ΟΧΙ απο ανιστορητα αθυρματα και φαταουληδες που τα Σερβια χρεωνουν για ιδιοτυπο ρατσισμο ενω αυτοι με τη σταση τους-αποψεις και συμπεριφορες,ειναι ο ορισμος του ρατσιστη.Ποια Σερβια μωρε !οικτρα μειοψηφια ειμαστε πλεον οι Σερβιωτες,αλλα και οταν καπως ειμασταν πολλοι εδω σιγα σιγα και πολυ ορθως,ως φυσιολογικη εξελιξη σε ενα βαθμο,υποκατασταθηκε το 90% της οικονομικης ζωης απο ανθρωπους απ τα χωρια που στηριζαμε και αγαπαμε.Οταν σε μια περιοχη η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ μαραζωνει,ψαζομασστε κι ανησυχουμε ολοι,αλεως κλαυτα Χαραλαμπε.Καμια Δημοτικη Αρχη δεν ειναι τελεια, ναι σκληρη κριτικη και αν πρεπει να την διαδεχθουν αλλοι, αλλα να κατηγορειτε ο Ελευθεριου για ολα τα δεινα παει πολυ και για δεξιος απ αυτους που το 80% ηταν κομβοι περιτεχνο της καραΔεξιας εκδοχης,ειναι να μας κλαιν οι ρεγγες.Ημαρτον πια,ας συνελθουμε και να λιγοστεψουν εδω μεσα τα απαραδεκτα δηθεν σοφα φληναφηματα.

Το Προφίλ μας