Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος στο ΣΚΑΪ: «Ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το βολικό ΣΥΡΙΖΑ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση»

«Η ελληνική οικονομία απομακρύνεται από το “ελληνικό θαύμα” και αυτή είναι η είδηση των ημερών» τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, συμμετέχοντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο,

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνιστικής Στατιστικής Αρχής, έπεσε στο 2%, από το 2,4 % για το οποίο διαβεβαίωνε η Κυβέρνηση. Δεν είναι απλώς η πτώση κατά 0,4%, αλλά το ουσιώδες στοιχείο ότι στο κεντρικό ζητούμενο της ελληνικής οικονομίας, που είναι οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, από 15,5% διαμορφώθηκαν στο 4,6%. Αυτό συζητούσαμε ξανά πριν χρόνια, το 2012, όταν είχε προκύψει η ανάγκη για επενδύσεις 200 δις σε ένα βάθος χρόνου, επενδύσεις με καλές θέσεις εργασίας, προκειμένου να μην φθάσουμε ξανά στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Από τότε η Χώρα αδυνατεί να πιάσει αυτόν τον στόχο. Πρόκειται για ένα κατεξοχήν πολιτικό θέμα. Εμείς, με υπευθυνότητα, δεν διολισθαίνουμε σε κανένα διαγκωνισμό παροχών, εφιστώντας σταθερά την προσοχή στο ορόσημο του 2032 για το ελληνικό χρέος. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τον κ. Κασσελάκη που προχθές μοίρασε κάποια ...δισεκατομμύρια».

Στα ερωτήματα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, σημείωσε πως «οκ. Μητσοτάκης έχει εκδηλώσει την επιθυμία του, επιλέγοντας για“αντίπαλο” το βολικό ΣΥΡΙΖΑ. Μέρες τώρα βλέπουμε να επιχειρείται η αναβίωση μιας τεχνητής πόλωσηςαπ’ τα παλιά, το ζούμε καθημερινά και στη Βουλή. Πρόκειται για τη λεγόμενη “ετερογονία των σκοπών”. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει “το κεφάλι του ήσυχο” με το ΣΥΡΙΖΑ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο κ. Κασσελάκης ασθμαίνοντας επιδιώκει την επιβίωσή του».

Ο Π. Κουκουλόπουλος εκτίμησε με σιγουριά ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι το 2ο κόμμα στις ευρωεκλογές», υπενθυμίζοντας μάλιστα πως «στις ευρωεκλογές του 2014 το ΠΑΣΟΚ πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά». «Η Παράταξή μας κάθε μέρα γίνεται καλύτερη, με σκληρή προσπάθεια. Δίνουμε ενωμένοι τη μάχη. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, από τη 2η θέση, το ΠΑΣΟΚαναλαμβάνει το βάρος των πρωτοβουλιών για να οικοδομήσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Έχουμε επαρκή χρόνο για να πιέσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο χώροτου κέντρου,απέναντι στο κακέκτυπο τριγωνοποίησης που επιδιώκει», περιέγραψε.

Αντικρούοντας την κριτική για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, αντέταξε αναλυτικά πως «δίνουμε έναδιαρκή αγώναγια να αναδείξουμε την πραγματική πλευρά των γεγονότων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, το 1οπανεπιστήμιο με το νέο νόμο θα είναι Ιατρική Σχολή που θα ιδρύσουν στο Ελληνικό ένα κυπριακό πανεπιστήμιο και ένα fund. Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που αυτή λειτουργήσει σε καλό επίπεδο, το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι κατά πόσο, άραγε, χρειαζόμαστε 8η Ιατρική στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 Ιατρικές Σχολές και 28.000 γιατρούς στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, λοιπόν, χρειάζεται να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο και, όταν εμείς μιλάμε για σκανδιναβικό μοντέλο, το νούμερο ένα σημείοπου προτείναμε, είναι πωςμια Ανεξάρτητη Αρχήπρέπει να έχει καθοριστικό λόγο στη χωροταξία και στο θεματικό πεδίο».

Περαιτέρω, ο Βουλευτής ανέδειξε τον αντιπολιτευτικό ρόλο που με θεσμική υπευθυνότηταήδη διαδραματίζει το ΠΑΣΟΚ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, εστιάζοντας στην Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που ψηφίζεται σήμερασε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα για τους αγρότες. Με αφορμή, λοιπόν, την Τροπολογία, επισήμανε πως «στο πεδίο της ενέργειας, συγκρούονται από τη μια η δική μας πρόταση γιαΕνεργειακή Δημοκρατία και από την άλλη οι ολιπωλιακές πρακτικές της Ν.Δ., για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκαλέσει την Ελλάδα. Έχουμε κορυφαία αντίθεση με την επιλογή της Κυβέρνησης, η οποία από το 2022 έκλεισε τον ηλεκτρικό χώρο μόνο για πέντε ισχυρούς. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει ηλεκτρικό χώρο στους αγρότες.Είναιπρωτοφανέςκαι έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή σύγκλισητης Χώρας,να μην έχουν ηλεκτρικό χώρο οι παραγωγοί, οι μικρομεσαίοι, οι ενεργειακές κοινότητες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας