Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής πόλης των Σερβίων από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στην κεντρική πλατεία των Σερβίων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου, η εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της πόλεως από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής (06-03-1943).

Την τέλεση της καθιερωμένης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ολοκαυτωθέντων και σφαγιασθέντων Σερβιωτών από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.

Η σεμνή τελετή, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Σερβίων σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Σερβίων, ολοκληρώθηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Χατζίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γεώργιος Χρήστου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Μαραμής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης Καλλίνικος Χολέβας, η Αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού Θεοδώρα Αγοραστού, η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Έφη Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπαιδευτικοί καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας