Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Το θεσμικό ατόπημα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων

Του Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Για μια ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη του προέδρου της, δημιουργήθηκαν εντάσεις, με συνέπεια σύσσωμη η αντιπολίτευση να αποχωρήσει από την συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση της αγοράς του ακινήτου των προσκόπων,
η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να αγοραστεί το οικόπεδο αυτό με κόστος 85.000 €.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στην πρόταση αυτή, λέγοντας ότι το τίμημα με βάση και τις τιμές αγοράς, είναι πάρα πολύ υψηλό.
Η παράταξή μας πρότεινε την αγορά στο ύψος των 42.500 €, ποσό που είναι συμβατό με την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στον δήμο Σερβίων κατά 50%.
Ο κ. Ζάκης Δ., ανεξάρτητος σύμβουλος πρότεινε την αναβολή του θέματος, με σκεπτικό που τεκμηρίωνε την αναγκαιότητα της αναβολής. Με την πρόταση του κ. Ζάκη Δ. συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία δύο διακριτές προτάσεις, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, παρ’ όλο που αρχικά φαινόταν ότι θα συμφωνούσε στην διαμόρφωση δύο διακριτών προτάσεων.
Για να είμαστε δίκαιοι, είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος στην θητεία του αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία δύο διακριτές προτάσεις. Κάτω από την πίεση όμως του δημάρχου, ο οποίος απαιτούσε το «ναι ή όχι» στην δική του πρόταση, ο πρόεδρος υποχώρησε.
Την ευθύνη βέβαια της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου την φέρει ακέραια ο πρόεδρος και αυτός είναι υπόλογος έναντι των συμβούλων και του νόμου.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες μετά την ολοκλήρωση του θέματος, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την εξέλιξη της συνεδρίασης.
Εμείς επιπλέον δηλώνουμε ότι θα είμαστε ανυποχώρητοι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής της παράταξής μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" οι συζητήσεις γίνονται εδώ και δυόμιση χρόνια". Είπε ο δήμαρχος.
Κύριε Κωνσταντόπουλο ποτέ έδωσε το συμβούλιο εξουσιοδότηση στον δήμαρχο Σερβίων να προβεί σε διαπραγματεύσεις με τους προσκόπους; Δεν θυμίζει την καταγεγραμμένη στην πεδ πρόταση για ΧΥΤΑ αμιάντου στα μαβε που κανείς δεν έδωσε εξουσιοδοτηση για να γίνει;
Πότε αποφάσισε το συμβούλιο επέκταση του δημαρχείου και με βάση ποια σχέδια;
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου το Δημαρχείο δεν είναι ιδιοκτησίας σου.Το αποφασίζουμε και διατάζουμε τελείωσε εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ελευθεριου γράφει ότι η αντιπολίτευση δεν συναινεί σε τίποτα. Με 17 αντιπολίτευση και 6 συμπολιτευση. Και θέλει οι 17 να δεχτούν την πρόταση ενός! Αλλά την πρόταση που αποδέχονται 17 ούτε καν αφήνουν να ψηφιστεί!!!!! Νομίζουν ότι είμαστε αναλφάβητοι για να μη πω κάτι χειροτερο

Και αναρωτιέμαι. Εφόσον το μόνο που θέλει ο Ελευθερίου είναι να αγοραστεί ο χώρος για να επεκταθεί το δημαρχείο
Τότε γιατί δεν ψήφισαν την πρόταση Κωνσταντοπούλου που είχε 17 μαζί του οεο;
Άλλωστε ο Ελευθερίου ΕΊΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο εγωισμός και η αλαζονεία είναι που κακή παρέα ειδικά όταν έχεις εξουσία στα χέρια σου


Ανώνυμος είπε...

Μίλησε ο αμίλητος αντιδήμαρχος.
Ναί ή όχι τον άκουσα να λέει.Πάμε για 4η χρονιά και είπε ναί ή όχι,αυτή είναι η όλη λεκτική παρουσία του στα Δημοτικά συμβούλια.Γίνεται;Ναί γίνεται.

Το Προφίλ μας