Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει πλήρη ευελιξία στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη εξέφρασε τη σαφή βούληση και ετοιμότητα του Υπουργείου Οικονομικών και της Περιφερειακής Αρχής να πρωτοστατήσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Ταμείο Ανάκαμψης την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγχρόνως να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τις παραγωγικές δυνάμεις της, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων.

 

Παράλληλα ο κ. Σκυλακάκης, παρουσία του Περιφερειάρχη, συναντήθηκε με τους Δημάρχους της περιοχής και τις διοικήσεις των επιμελητηρίων, όπου έγινε η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν οι επιλογές που δίνονται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και τα έργα αποκατάστασης των ορυχείων στο πλαίσιο της μετάβασης, όπου υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΗ. Ήδη η εταιρεία έχει θέσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου δίνοντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα απασχολήσουν το εργατικό δυναμικό της Περιφέρειας.

 

Τέλος, αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα προέτρεψε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να καταθέσουν τα σχετικά συμβόλαια για την περίοδο του 2022, διότι θα έχουν τη μισή φορολογία εισοδήματος ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος του προηγούμενου χρόνου. Από αυτό το μέτρο θα έχουν όφελος οι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι που είναι οργανωμένοι σε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών και έχουν συμβολαιακή γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας