Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ποιος λέει ψέματα και λαϊκίζει κε δήμαρχε;

Του Β. Κωνσταντόπουλου

Στην συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2023, ετέθη έντονα από την παράταξή μας το θέμα του μεγάλου χρέους του δήμου Σερβίων προς την ΔΕΗ, που σήμερα φθάνει τα 1.208.000 ευρώ.

Επισημάναμε στον δήμαρχο ότι έχει την απόλυτη και ακέραια ευθύνη για το χρέος αυτό, αφού τον Δεκέμβριο του 2020, η κυβέρνηση εξόφλησε το χρέος προς την ΔΕΗ σε πάνω περίπου 800 οργανισμούς της Γενικής Κυβέρνησης (δήμοι, υπουργεία, πανεπιστήμια, εταιρείες του δημοσίου κλπ).

Και ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το χρέος αυτό, που δημιουργήθηκε στα δύο χρόνια της θητείας του 2021 και 2022.

Ο δήμαρχος μας χλεύασε και μας αμφισβήτησε, λέγοντας ότι μόνο ο δήμος Σερβίων εξόφλησε την ΔΕΗ κατόπιν ενεργειών του,  ενώ γνώριζε την αλήθεια.

Μας προκάλεσε κιόλας λέγοντας: «Προκαλώ όποιον θέλει να πει, αν πήρε άλλος δήμος επιχορήγηση για να εξοφλήσει την ΔΕΗ, μόνο εμείς πήραμε».

Επιπλέον ότι « λαϊκίζουμε ενόψει των εκλογών».

 Δεχόμαστε την πρόκληση και του απαντάμε:

Η εξόφληση της ΔΕΗ έγινε απ’ ευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών προς την ΔΕΗ, χωρίς να επιχορηγηθούν οι δήμοι.

Η εξόφληση έγινε με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη (ΦΕΚ Β, Φύλλο 5721/24-12-2020) σε 800 περίπου φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (δήμοι, υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία), διαθέτοντας το συνολικό ποσό των 590.500.000 €.

Μεταξύ των δήμων συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά και ο δήμος Σερβίων.

 Ποιος λοιπόν λέει ψέματα και λαϊκίζει;

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο δήμαρχος είναι ζητήσει μια δημόσια συγνώμη.

Ίσως έτσι περισώσει την αξιοπρέπειά του.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κ, Κωνσταντόπουλε για την πλήρη ανάλυση που κάνετε. Πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Τα ψέματα και τα αναμεταξύ τους λα'ι'κ στο Φ/Β δεν τους σώζουν... Σύντομα οι δημότες θα τους στείλουν και πάλι εκεί που ανήκουν,στην ΑΦΑΝΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελευθερίου έχει κλείσει ψηφοδέλτιο από τώρα και θα είναι ξανά δήμαρχος για άλλα 4 χρόνια είτε σας αρέσει είτε όχι. Έκανε πολλά έργα και θα κάνει περισσότερα και αυτά που λέτε δεν τα δίνει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγο ο δήμαρχος ανέβασε απάντηση.
Φυσικά δεν απαντά στην ουσία.
Πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και ό,τι προκύψει.

Πως έλεγε ο Γκαίμπελς;
Πες, πες, κάτι θα μείνει στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Βρε 15:19 εδώ δεν ξέρεις ούτε καν ότι η επόμενη θητεία είναι 5 χρόνια! Βέβαια εδώ μιλάς για έργα που είναι οι καθορισμός οικοπέδων των φίλων σας...

Ανώνυμος είπε...

επί της ουσίας δεν απαντάει σε οτιδήποτε!
Σε 800 φορείς εξόφλησε το κράτος την ΔΕΗ και εσύ φροντιστη είπες "μόνο εμείς". Που δεν σβήστηκε βέβαια , το πλήρωσε το κράτος.
Έχεις ήδη χρέος 1,2 εκατομμύρια μέσα σε δύο χρόνια στην ΔΕΗ που δεν παρουσιάζεις!
Για αυτά ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!!
Γράφει συνέχεια ο κιτσος "λέει ψέματα ο Κωνσταντόπουλος" αλλά δεν λέει σε τι λέει ψέματα! Για την ΔΕΗ; Δεν υπαρχει χρέος; Για το ότι δεν έβαλε το χρέος και το κρύβει; Για το ότι το ΦΕΚ που έβαλε ο Κωνσταντόπουλος έχει 800 φορείς που τους ξοφλησε τις οφειλές προς την ΔΕΗ το κράτος;. Είναι ψεύτικο το ΦΕΚ;

Ανώνυμος είπε...

Το παρεάκι με τα τσακαλάκια πρέπει να τελειώσει από τον Δήμο Σερβίων.Κε Κωνσταντόπουλε και Κα Σπυρίδου από εσάς εξαρτάται.Μας κούρασαν περισσότερο και από τον Κοσματόπουλο.ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου αντιγράφω ένα σχόλιο που διάβασα σε αυτό το μπλογκ και το έκλεψα από τον ανώνυμο και άγνωστο μου σχολιογραφο και σου ταιριάζει γάντι γιατί και δεν απαντάς σε τίποτα και μιλάς προσβλητικά επί προσωπικού και όχι επί της πολιτικής ουσίας:

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο αντίπαλός σου υπερτερεί και κινδυνεύεις να εξευτελιστείς, τότε δίνεις στην κουβέντα προσωπική και προσβλητική τροπή. Προσωπική τροπή σημαίνει ότι ξεφεύγεις από το αντικείμενο της διαφωνίας (αφού έτσι κι αλλιώς το έχεις χάσει) και βρίσκεις έναν τρόπο να θίξεις τον αντίπαλό σου προσωπικά. Αυτό σημαίνει ότι παύει να σε ενδιαφέρει το οποιοδήποτε επιχείρημα του αντιπάλου σου.
Εγκαταλείπεις εντελώς το αντικείμενο της συζήτησης και κατευθύνεις την επίθεσή σου στο πρόσωπο του συνομιλητή σου: θα γίνεις έτσι προσβλητικός, χαιρέκακος, συκοφάντης και χυδαίος. Αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γιατί μπορεί να την υιοθετήσει ο καθένας, και ως εκ τούτου ασκείται κατά κόρον.

Schopenhauer Arthur

Ανώνυμος είπε...

φεκ 5721β/2020 800 φορεισ του δημοσιου, ολοι οι δημοι της χωρας! σε ολους το κρατος πηγε και πληρωσε τις οφειλες προς την δεη
ολοι πανηγυριζαν αλλα δεν εχουν το ΘΡΑΣΟΣ να λενε καταμπουτρα ΨΕΜΜΑΤΑ οτι μονο ο δημος τους το εκανε οταν το κρατος το εκανε για ολους ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ

Και επειδη ε προσπαθειτε να κοροιδεψετε τον κοσμο εκει το παρεακι
ΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ! 1.208.838,45 ΕΥΡΩ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ!!!!!!

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%97%CE%98%CE%A546%CE%9C%CE%93%CE%975-%CE%96%CE%9C2?inline=true

σελίδες 31-32

Ανώνυμος είπε...

Αριθμ. οικ. 2/82824/ΔΛΤΠ(Α) ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ;

AΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ; ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ! ΓΙΑΤΙ ΤΙ 2020 ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΤΟΤΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΑΦΙΚΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝΝ ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΑΦΙΚΑ!

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ Ο ΧΟΛΕΒΑΣ!

Το Προφίλ μας