Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων: Όχι στις ανεμογεννήτριες στο όρος Τίταρος

Ο Γιώργος Θύμιος μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την Προστασία των Πιερίων μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων της Δευτέρας για τις αρνητικές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στα Πιέρια και στο όρος Τίταρος.
Μια ανεμογεννήτρια στο δάσος των Μουσών θα ανοίξει την όρεξη για τις υπόλοιπες, όπως είπε. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και χωροταξικό για τις ΑΠΕ και πλήττεται η οποιαδήποτε ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής και του ορεινού όγκου. Εκκρεμεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για Πιέρια και Τίταρο, αλλά οι επενδύσεις προχωρούν.

«Είμαστε αρνητικοί σε ότι έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα προσβάλουμε όποιον επενδύσει όπως κάναμε με το δάσος της Μεσιανής. Θα είμαστε κακοί γείτονες με όποιον επενδύσει στα Πιέρια και στον Τίταρο» τόνισε ο δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου.

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Πεκόπουλος ξεκαθαρίζοντας ποιες είναι οι περιοχές που προστατεύονται, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος πήρε θέση υπερ των ΑΠΕ μετά από γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνιών. Με 22 ψήφους υπέρ και ένα λευκό πέρασε η πρόταση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας