Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού μετά τα πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αχαΐα, Ηράκλειο) κατέγραψε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με 380, ενώ σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση είχε 200 λιγότερα, ήτοι 180. Για τη θεαματική αυτή αύξηση αλλά και τους λόγους που επήλθε, μιλά σήμερα στο GRTimes o δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

«Δεν υπάρχει καμία ειδική εξήγηση που μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την έκρηξη, πέρα από το γεγονός ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις των περιοχών με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Αν και έχουμε προσπαθήσει πολύ με αλλεπάλληλες καμπάνιες προώθησης, αν και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να διευκολύνουμε τους πολίτες με κατ’ οίκον εμβολιασμούς ή με οτιδήποτε άλλο μπορούμε να προσφέρουμε, η κατάσταση δεν αλλάζει» σημειώνει ο δήμαρχος.

Προσθέτει ωστόσο, ότι η όλη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή, μια περιοχή η οποία έχει ταλαιπωρηθεί σχεδόν από το σύνολο των κυμάτων που έχουν πλήξει τη χώρα μέχρι σήμερα, χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση. «Θα δούμε τι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο μέτρων από την κυβέρνηση. Περιμένουμε και εμείς να ακούσουμε, αν και μέτρα όπως το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 00.00 δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Δεν έχουμε δα και πολλά νυχτερινά κέντρα».

Τέλος μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Μαμάτσειο αναφορικά με τις εισαγωγές, ο κ. Μαλούτας σημείωσε ότι πριν από λίγες ημέρες «υπήρχε πολύ έντονη πίεση. Τέτοια που χρειάστηκε να μεταφερθούν κλίνες από ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά και πολλοί ασθενείς προς τα μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το νοσοκομείο έχει αδειάσει, αλλά σίγουρα δεν αντιμετωπίζει τόσο έντονη πίεση. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φυσικά, να τηρούμε τα μέτρα».

Πηγή: grtimes.gr

prlogos.gr