Ανήμερα Χριστουγέννων γράφτηκε ο δραματικός επίλογος για τον 47χρονο Θοδωρή, πατέρα ενός μωρού μόλις 3,5 μηνών που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Τον έλεγα επανειλημμένα να εμβολιαστεί. Δεν άκουγε, ήταν αρνητής», λέει ο Αθανάσιος Χατζής, ξάδελφος 47χρονου.

Μάταια ο ξάδελφός του, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη. Είχε επηρεαστεί, όπως λέει, από τα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας.

«Μου έλεγε ότι μας βάζουν τσιπάκια, ότι θα πεθάνουμε οι εμβολιασμένοι».

Σε rapid test που τους έκανε στο φαρμακείο του στα Σέρβια Κοζάνης, βρήκε θετικούς τόσο τον ξάδερφο και τη σύζυγό το όσο και το 3,5 μηνών μωράκι του ζευγαριού, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Τους έκανα και στους τρεις. Και στο μωράκι. Και το μωρό ήταν θετικό».
«Στο νοσοκομείο μετάνιωσε που δεν εμβολιάστηκε»

10 μέρες αργότερα, ήρθε η σειρά για τον 47χρονο πατέρα να νοσηλευτεί στο Μποδοσάκειο εκεί όπου με το ζόρι ψέλλιζε μερικές λέξεις.

«Μίλαγε με την αδελφή του και λόγω του ότι είχε αναπνευστήρα έλεγε: ‘Κλείστε τώρα, δίνω μάχη’».

Όπως εξηγεί ο ξάδερφος του αποκλειστικά στο LIVE NEWS, τότε ήταν που ο 47χρονος Θοδωρής συνειδητοποίησε το μεγάλο λάθος του.

«Πριν γίνει η διασωλήνωση, έλεγε σε όλους τους φίλους τους ανεμβολίαστους ‘κάντε το εμβόλιο’. Είχε αλλάξει τελείως γνώμη».

Ο Θοδωρής τελικά διασωλήνωθηκε και παρά τη μάχη που έδωσε 15 μέρες στο νοσοκομείο δεν τα κατάφερε. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, αρκετοί φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να εμβολιαστούν.

«Κάποιοι μου ζήτησαν να τους κλείσω ραντεβού όταν διασωληνώθηκε ο Θοδωρής».

Θλίψη και στον Βόλο

Ο 47χρονος πατέρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Λάτρευε τον αθλητισμό και έτρεχε μαραθώνιους. Ο κορωνοϊός όμως δεν κάνει διακρίσεις όπως δεν έκανε και στην περίπτωση ενός ανεμβολίαστου καθηγητή στον Βόλο, πατέρα πέντε παιδιών.

«Κόλλησε κορωνοϊό. Του άφησε κάποιες επιπλοκές. Πήγε στο νοσοκομείο απ’ τις επιπλοκές αφού είχε ξεπεράσει τον Covid», λέει ο γιος του.

Όπως ο Θοδωρής έτσι και ο Λάμπρος έφυγε ανήμερα Χριστουγέννων. Κανείς δεν περίμενε ότι η κατάληξη θα ήταν τραγική για τον πολύτεκνο πατέρα καθώς είχε αρχίζει να βγαίνει αρνητικός στα τεστ.

«Ξεκίνησε να βγαίνει αρνητικός στα τεστ και απλά δεν είχε οξυγόνο, είχε έλλειψη οξυγόνου γι’ αυτό πήγε στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο γιος του αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ο Βολιώτης εκπαιδευτικός δεν ήθελε να εμβολιαστεί.

«Ήταν πολύ νωρίς λέει να κάνει ένα εμβόλιο. Ο καθένας έχει τη δικιά του άποψη σχετικά με αυτό. Όλα είναι θέλημα θεού, όλα είναι θέλημα Θεού, ό,τι και να κάνουμε δεν είναι στο χέρι μας. Πίστη να υπάρχει».

Ήταν καθηγητής τεχνολογίας στο Γυμνάσιο της Νέας Αγχιάλου με συναδέλφους και μαθητές να σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: megatv.com

prlogos.gr