Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού για το θάνατο του π. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού στην τακτική του Συνεδρίαση της Δευτέρας,  27 Δεκεμβρίου 2021, αποφάσισε ομόφωνα με αφορμή την είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, να εκδώσει το κάτωθι ψήφισμα:

Απεβίωσε το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου 2021 ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Είχε γεννηθεί το 1929 στο χωριό Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια.

Απόφοιτος της Νομικής σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Μιλάνο και διδακτορικό δίπλωμα στην Κολωνία. Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια (1977 – 2004). Διετέλεσε Υφυπουργός – Αναπληρωτής και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών για πολλά χρόνια καθώς και αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας υπουργικής του θητείας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία στέρεων σχέσεων με τον Αραβικό κόσμο ενώ καθώς διατηρούσε επίσης διαύλους επικοινωνίας με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες.

Συνέβαλε σημαντικά στην εξομάλυνση των τότε δοκιμαζόμενων Ελληνοαμερικανικών, Ελληνοαιγυπτιακών και Ελληνοτουρκικών σχέσεων, υποστηρίζοντας την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό τον όρο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Κοινοτικού συστήματος αξιών.

Υποστήριξε με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ύφεσης, της ειρήνης και του αφοπλισμού. Το 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, εξελέγη στις 8/2/2005, επανεξελέγη στις 3/2/2010 και παρέμεινε μέχρι το 2015.

Εκφράζουμε την λύπη και την οδύνη μας για τον χαμό του και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος, αναρτήθηκε μεσίστια η σημαία του Δημαρχείου.

Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

 

ΒΑΓΙΑ ΜΑΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας