Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση του Γιώργου Αμανατίδη με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών Μαρμάρου Ν. Κοζάνης και την Τοπική Κοινότητα Τρανοβάλτου.

Μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνάντηση έγινε στο Τρανόβαλτο ύστερα από πρωτοβουλία μου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών Μαρμάρου Ν. Κοζάνης και την Τοπική Κοινότητα Τρανοβάλτου.
✔️Συμφωνήσαμε ότι, η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο) ήταν αναγκαία.
✔️Ο κλάδος του μαρμάρου έπρεπε να τεθεί σε μια βιώσιμη προοπτική σε ότι αφορά στην οργάνωση του λατομείου ιδιοκτησίας του Δήμου Σερβίων έκτασης 545 στρεμμάτων, στην παραχώρηση για χρήση από τους επιχειρηματίες, στην περιβαλλοντική διαχείριση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων της εκμετάλλευσης και στη διεύρυνση των χρήσεων του μαρμάρου.
✔️Συζητήσαμε θέματα του Καταστατικού του Συνεταιρισμού Μαρμάρων Τρανοβάλτου "ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ" καθώς και του τρόπου λειτουργίας του.
✔️Διατύπωσα την πρόταση να συμμετέχουν το σύνολο των ασχολούμενων με τον κλάδο μαρμάρου, ακούστηκαν προτάσεις και απόψεις επιχειρηματιών που ήταν παρόντες και συμφώνησαν στην παραπάνω προοπτική.
Προς το σκοπό ολοκλήρωσης των διαδικασιών και διεύρυνσης του αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού προγραμματίσθηκε νέα συνάντηση το Σάββατο 8-1-2022.
✔️“Τους παρευρισκόμενους ενώνει ο κοινός στόχος για ανάπτυξη της περιοχής βασισμένη στο φυσικό πλούτο του μαρμάρου και προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουμε όλοι κατά το μερίδιο που μας αναλογεί.”
Γιώργος Αμανατίδης - Giorgos Amanatidis
Βουλευτής Ν. Κοζάνης - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας