Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Τώρα μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού!

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Καθημερινά θλιβερά «ρεκόρ» κρουσμάτων στην περιοχή μας και πανελλαδικά, δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες διασωληνωμένοι και άλλοι εκατοντάδες στην αναμονή για ένα κρεβάτι. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές!

 

Οι συνεχείς επικλήσεις και τα «ευχολόγια» για ατομική ευθύνη, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, αποδεικνύονται ανεπαρκή.


Ο λαός μας σήμερα πληρώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο που δεν προέβλεπαν ούτε την καραντίνα για τους εμβολιασμένους, ούτε τα μαζικά και δωρεάν προληπτικά τεστ, ούτε κάποια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση.  Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι μόνο στα λόγια, χωρίς δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό.


Τα μέτρα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας μετακυλούν το αυξημένο κόστος στο λαό που ήδη στενάζει για να πληρώσει το ρεύμα, τη θέρμανση και τα βασικά είδη ανάγκης.

 

Το νοσοκομείο και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, παραμένουν ανοχύρωτα, με το προσωπικό πλέον εξουθενωμένο και εκτεθειμένο στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον, με κίνδυνο τις επόμενες μέρες να προκύψουν βασικά κενά. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, αυτές τις μέρες δε λειτουργεί ο μοριακός αναλυτής του Νοσοκομείου Κοζάνης. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν σοβαρή ευθύνη, τη στιγμή που τα κρούσματα στην πόλη σπάνε «ρεκόρ», εκατοντάδες δείγματα να μένουν στην αναμονή και για ακόμη μια φορά να θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας υγείας.


Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία επαναλαμβάνονται -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα.

 

Απαιτούμε άμεσα:

1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό

2. Επιδημιολογική επιτήρηση και ουσιαστική ιχνηλάτηση στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους.

3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

4. Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ.

5. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ, τα διαγνωστικά κέντρα.

6. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας